۰
در کنفرانس دو روزه ای در کابل مطرح شد:

تا زمانیکه از مساجد و منابر، پولیس زن تکفیر شود روند گسترش پولیس زن به فرجام نخواهد رسید

سه شنبه ۹ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۱۸
به گفته آقای صدیقی بیشتر خانواده‌ها در این کشور نمی‌خواهند که دختران‌شان در صفوف پولیس کار کنند، در حالی‌که با گذشت هر روز نیازمندی به پولیس زن بیشتر می‌شود.
تا زمانیکه از مساجد و منابر، پولیس زن تکفیر شود روند گسترش پولیس زن به فرجام نخواهد رسید



کنفرانس دو روزه حل مشکلات شوراهای پولیس و واحدهای حل مشکلات های خانوادگی در ساحات کاری از سوی وزارت امور داخله در کابل برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری جمهور، صدیق صدیقی، سخنگوی وزارت داخله در جریان این کنفرانس دلیل اینکه تا هنوز این وزارت موفق به تکمیل کردن پولیس زن نشده است را سنت حاکم در کشور دانست که بسیاری از خانواده ها حضور زنان در اردو و پولیس را ننگ میدانند.
در حال حاضر حدود ۳۵۰۰ خانم در تشکیلات وزارت داخلۀ افغانستان وظیفه اجرا می‌کند؛ اما این وزارت برای بیشترشدن رقم پولیس زن و رسیدگی به مشکلات آنان، دو سال پیش شوراهایی را ایجاد کرد که شمار آن حالا به ۸۰ شورا می‌رسد و دارای ۱۶۶۰ عضو است.
به گفته وی این وزارت زنان پولیس را در این شوراها گماشته تا زنان با جرئت بیشتری بتوانند مشکلات خانوادگی خود را مطرح کنند، کاری که قبلا زنان جرئت آنرا نداشتند.
به گفته آقای صدیقی بیشتر خانواده‌ها در این کشور نمی‌خواهند که دختران‌شان در صفوف پولیس کار کنند، در حالی‌که با گذشت هر روز نیازمندی به پولیس زن بیشتر می‌شود.
وی گفت "عوامل زیادی هم وجود دارد، اما بیشترین دلایلی که ما نتوانستیم در این عرصه پیش قدم باشیم، مشکلات اجتماعی است، چالش‌های سنتی در اجتماع ما است، با تأسف پس از پانزده سال ذهنیت‌ها هنوز تغییر نکرده و ما حضور کم‌رنگ خانم‌ها را در پولیس داریم".
سخنگوی وزارت داخله می‌گوید که برای تشویق مشارکت زنان در صفوف پولیس، در یک شهرک ۳۰۰ آپارتمان برای آنان در نظر گرفته شده‌است.
وزارت داخله افزایش تعداد نیروهای پولیس را یکی از اولویت‌های این وزرات می‌دانند و در نظر دارد که در سالهای آینده تعداد نیروهای پولیس را به ۵ هزار نفر افزایش دهد.
درهمین حال خانم فوزیه کوفی عضو برحال مجلس نمایندگان نیز داخل شدن زنان در صف پولیس را شکستن سنت جاهلی عنوان کرد و افزود: زنان نباید تنها برای تلاشی و ماموریت زندان به کار گرفته شود، بلکه برای آنهان باید در سطح بالاتری فکر شود.
خانم کوفی به این باور است که زنان می توانند همپای مردان در سطوح مختلف فعالیت داشته باشند و چه بسا که در برخی موارد مسولانه تر از مردان عمل کنند.
خانم کوفی برای بالا بردن ظرفیت زنان در کشور ذهنیت سازی خانواده و جامعه و همچنین سنت شکنی را یک ضرورت جدی عنوان کردو افزود: تا زمانیکه از مساجد و منابر، پولیس زن تکفیر شود روند گسترش پولیس زن به فرجام نخواهد رسید.
این عضو مجلس نمایندگان همچنان از وزارت امور داخله خواست که برای پولیس زن یک شهرک مخصوص احداث کند تا آنان بتوانند با انگیزه خوبتر و مطمئن تری فعالیت کنند.
وزارت داخله در حالی برای بلند بردن سطح مشارکت زنان در صفوف نیروهای امنیتی تلاش می کند که بر اساس نظرسنجی سال گذشتۀ مرکز تحقیقاتی آسیا فوندیشن، حدود ۶۰ فیصد زنان افغان، حضور خانم‌ها در صفوف اردو و پولیس را قابل قبول ندانسته اند.
فاطمه موسوی_ خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین