۰

اولین شرکت ترانسفارمرسازی وتولیدی درافغانستان گشایش یافت

دوشنبه ۱ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۰۴
برای نخستن بار یک شرکت ترانسفارمر سازی و تولیدی با معیارهای بین المللی درافغانستان آغاز به فعالیت کرد.
اولین شرکت ترانسفارمرسازی وتولیدی درافغانستان گشایش یافت
برای نخستن بار یک شرکت ترانسفارمر سازی و تولیدی با معیارهای بین المللی درافغانستان آغاز به فعالیت کرد.
به گزارش خبرگزاری جمهور٬‌شرکت تولیدی وترمیمی ترانسفارمر صالح زاده امروزدوشنبه(۱قوس) باحضور مقامات بلند رتبه دولتی در شهر کابل افتتاح شد.
این شرکت در بخش تولید ترانسفارمر و ترمیم آن باهمکاری انجنران ترکی با سرمایه گذاری ۶میلیون دالر آغاز به فعالیت کرده است.
عبدالستار رحیمی٬‌رئیس شرکت تولیدی و ترمیمی ترانسفارمر صالح زاده در نشست افتتاحیه گفت که این شرکت با همکاری کشور ترکیه ایجاد شده است.
وی تاکید کرد که در این شرکت ۲۵کارمند خارجی را برای ترمیم ترانسفارمر هانیز استخدام کرده است.
برهان الدین چپان٬‌یک تن ازانجنران ترکی نیز گفت که تمام ماشین آلات برق که دراین شرکت به کار رفته است برابر با معیار٬ لوازم برقی است که در شرکت های مشهور آلمان٬‌ امریکا٬‌بریتانیا و ترکیه ساخته می شود.
وی افزود که آنان ماهانه ۷۵ترانسفارمر تولید میکنند که سالانه این رقم به ۹۰۰ ترانسفارمر می رسید.
درهمین حال این انجنر ترکی تاکید دارد که آنان تصمیم دارند که ترانسفارمرها را به ظرفیت mba۵۰ تا ۱۱۰ کیلوولت تولید کرده تا برای افغانستان خدمت کرده باشند.
درهمین حالا وزارت تجارت وصنایع میگوید که در بخش تولید٬ توزیع و انتقال لین برق فرصت های بسیار زیادی وجود دارد که سرمایه گذاران داخلی و خارجی میتوانند ازاین فرصت ها استفاده کنند.
محمد قربان حقجو٬‌معین وزارت تجارت وصنایع درجریان افتتاح این شرکت گفت: افغانستان سالانه ۲۰۰میلیون دالر لوازم برقی را از ۴۲کشور خارجی وارد میکند.
وی تاکید کرد که حکومت برای ده سال در بخش تولید برق٬ توزیع برق وانتقال لین وتوزیع ترانسفارمر برنامه دارد که هزینه آن در حدود ۶میلیارد دالر می باشد که دراین قسمت کشورهای کمک کننده اعلام آمادگی کرده است.
به گفته آقا حقجو تولید برق برای ۵سال آینده درافغانستان حدود ۴میلیارد دالر هزینه نیاز دارد که در ۱۴ولایت کشور قراراست برق توزیع شود.
معین وزارت تجارت میگوید که تا سال ۲۰۲۵ تنها در انتقال لین برق در حدود ۱.۸میلیارد دالر سرمایه گذاری قرار است صورت بگیرد که تنها برای دستگاه توزیع برق ۵۰۰میلیون دالر پول نیاز است.
آقای حقجو می گوید که تاحال ۶۰۰ میلیون دالر در بخش تجهیزات و سامان آلات برق از سوی ۴۰۰ شرکت در سرتاسر افغانستان سرمایه گذاری شده است که ۹۵درصد این شرکت ها در کابل فعالیت میکنند.
درهمین حال هلا سینان٬ انجنر عمومی شرکت صالح زاده می گوید که آنان برای جلوگیری از ضایعات یک طرح روی دست دارد که اگرحکومت با آنها توافق کند این طرح را در افغانستان تطبیق کرده و از ضایعات جلوگیری میکند.
همچنان عبدالکریم عارفی٬‌معاون اتحادیه صنعت کاران نیز می گوید که سرمایه گذاران به دلیل اختطاف وناامنی ها موردتهدید قرار دارد.
وی از حکومت وحدت ملی خواست که از سرمایه گذاران و شرکت های تولیدی را در کشور حمایت کند.
درهمین حال محمد محقق٬‌معاون دوم ریاست اجرایی با تاکید براین که حکومت وحدت ملی از سرمایه گذاران حمایت میکند می گوید که بناء حکومت این است که در پروژه های زیربنایی سرمایه گذاری کرده و سکتور خصوصی را برای سرمایه گذاری تشویق میکند.
آقای محقق افزود که باید در تمام عرصه های سرمایه گذاری شود تا کشور به خود کفایی برسد.
وی افزود که سرمایه گذاری و آغاز به کار شرکت های تولیدی مایه امیدواری برای دولت و مردم افغانستان است.
آقای محقق تصریح کرد که حکومت برنامه اعمار ۲۸بند برق آبی را دارد که با به ثمر رسیدن این برنامه ها دولت در یک مرحله بالا از خود کفایی می رسد.
به گفته وی حدود ۷۵تا ۸۰درصد برق در افغانستان وارداتی است درحالیکه منابع زیادی برای تولید برق در کشور موجود است.
این شرکت در حالی آغاز به کار میکند که در دو سال گذشته افغانستان شاهد بیشترین فرار سرمایه از کشوربوده است.
به دلیل ناامنی ها و بی ثباتی اکثریت سرمایه داران افغان سرمایه های شان را به خارج از کشور انتقال داده است.
زهراجویا-خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین