۰
به ارزش ۲۵۰ میلیون دالر؛

افغانستان از گاز طبیعی در شمال، انرژی برق تولید می کند

دوشنبه ۱۲ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۰۲
قرار است که به زودی حکومت افغانستان و یک شرکت خصوصی ، برای تولید انرژی برق از گازهای طبیعی در ولایت جوزجان قراردادی به ارزش ۲۵۰ میلیون دالر را امضا کند.
افغانستان از گاز طبیعی در شمال، انرژی برق تولید می کند

قرار است که به زودی حکومت افغانستان و یک شرکت خصوصی ، برای تولید انرژی برق از گازهای طبیعی در ولایت جوزجان قراردادی به ارزش ۲۵۰ میلیون دالر را امضا کند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری با نشرخبرنامه ای گفته است که جلسۀ شورای عالی اقتصادی به ریاست محمد اشرف غنی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان روی طرح های پیشنهادی صدور تصدیق نامه بین المللی استندرد ISO و سرمایه گذاری برای تولید انرژی برق از گاز، بحث نمود.
در این جلسه که روز یکشنبه (۱۱ میزان) در ارگ دایر گردید، ابتدا بالای طرح پیشنهادی صدور تصدیق نامه بین المللی استندردISO بحث و تبادل نظر صورت گرفت. جلسه تأکید کرد که با استندردسازی شرکتها، کیفیت محصولات افغانی تضمین و به شکل قابل اعتماد به بازارهای منطقه و جهان صادر می گردد.
مسوولان ادارۀ نورم و استندرد خاطر نشان کردند که عملی شدن پروسۀ توزیع تصدیق نامه ISO وقت‌گیر بوده، اما این اداره تا عملی شدن آن فقط یک گام فاصله دارد. آنان تصریح کردند که گروهی از کارشناسان این ادارۀ جهت فراگیری آموزش های لازم در این زمینه به کشور ترکیه اعزام شدند.
مسوولان این اداره گفتند که برای صدور تصدیق نامه کیفی، این اداره پنج لابراتوار آماده و سه لابراتوار پلان شده دارد که به وسیلۀ این لابراتوارها محصولات در داخل کشور به گونۀ اساس آن آزمایش میگردد.
داکتر محمد همایون قیومی مشاور ارشد رئیس جمهور در امور زیربنایی، صدور تصدیق نامه ISO را گام مهم و ارزنده دانسته گفت که باید مهارت های لازم در این زمینه وجود داشته باشد و نیز با وزارت تحصیلات عالی هماهنگی صورت گیرد تا زمینۀ آموزش را برای افراد در این بخش مهیا سازد.
خانجان الکوزی معاون اتاق تجارت و صنایع ضمن استقبال از استندردی سازی شرکت ها گفت که همه شرکت ها مکلف خواهند بود تا معیارهای لازم را در این بخش پوره کنند و سند سازمان بین المللی استندرد را به دست آورند.
در همین حال آقای غنی پس از شنیدن گزارش کامل این موضوع گفت: باید ظرفیت ادارۀ نورم واستندرد مشخص گردد و بستر صدور سند بین المللی استندرد دراین اداره نیز تثبیت گردد، زیرا دراین بخش نیروه متخصص لازم است.
وی بر علمی شدن روند صدور سند بین المللی استندرد تأکید کرده و بیان داشت که به منظور عملی شدن این طرح باید به گونۀ تخصصی و مرحله یی اقدام شود و از تجارب شرکت ها در این راستا استفاده صورت گیرد.
او خاطر نشان کرد که باید فعالیت شرکت ها در مطابقت با معیارهای بین المللی عیار گردد و در این زمینه بررسی های همه جانبه لازم است.
در بخش دیگر این جلسه، بالای طرح سرمایه گذاری شرکت برق بیات به ارزش ۲۵۰ میلیون دالر به منظور تولید انرژی برق از گاز طبیعی شبرغان بحث گردید.
محمد اشرف غنی با مهم دانستن منابع انرژی کشور گفت که باید منابع گاز شمال مدیریت شود و گروهی متخصص، تحقیق همه جانبه را برای تثبیت ظرفیت گاز شمال انجام دهند.
آقای غنی نقش سکتور خصوصی را در راستای سرمایه گذاری به ویژه در بخش انرژی مهم خواند و بر فراهم سازی زمینه های رقابت شرکت ها از سوی حکومت تأکید ورزید.
وی اظهار داشت که پروسیجر باید واضح باشد و معلومات در خصوص هر پروژه به دسترس همه شرکت ها قرار گیرد، تا آنان بر حسب معلومات درست، رقابت کنند و شرکت برتر برای عملی شدن طرح ها انتخاب گردد.
علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب در زمینه گفت که شرکت برق بیات طرح خویش را برای تولید انرژی برق از گاز شمال ارائه کرده، که نسبت به طرح های چند شرکت دیگر جامع تر می باشد. او گفت که با تطبیق طرح مذکور، ۵۰ میگاوات برق از گاز طبیعی شبرغان تولید خواهد شد.
داکتر محمد همایون قیومی مشاور ارشد رئیس جمهور در امور زیربنایی گفت، کمپنی متذکره کارهای مقدماتی را در این بخش انجام داده و علاقمند است تا روند عملی سازی این طرح را در راستای تولید انرژی برق از گاز، تسریع بخشد.
در جلسه، انجنیر محمد خان معاون اول ریاست اجرائیه، از سرمایه گذاری سکتور خصوصی در بخش سکتور انرژی استقبال کرد و آنرا اقدام نیک در راستای رسیدن به پیشرفت دانست.
سید سعادت منصور نادری وزیر امور شهرسازی گفت، کمپنی که قرار است در تولید انرژی برق از گاز سرمایه گذاری کند، توانایی مدیریت منابع گاز و منابع مالی را دارد و باید منابع گاز نیز بررسی شود که چه مقدار ظرفیت تولید انرژی برق را داراست.
قدرت الله دلاوری رئیس برشنا، تولید انرژی برق را از گاز گامی مهم بسوی خودکفایی انرژی دانست و تصریح نمود که با عملی شدن این طرح، افغانستان در بخش تولید انرژی در منطقه جایگاه خوبی را کسب خواهد کرد و روی کاهش قیمت برق نیز تأثیر خواهد گذاشت.
نمایندۀ کمپنی برق بیات در این جلسه، از آمادگی های لازم کمپنی جهت سرمایه گذاری و عملی نمودن طرح به منظور تولید انرژی برق از گاز شمال به جلسه اطمینان داد.
در اخیر، شورا فیصله کرد تا تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری با شرکت برق بیات به ارزش ۲۵۰ میلیون دالر امضا گردد، و همزمان کمیتۀ تحت ریاست داکتر محمد همایون قیومی مشاور ارشد رئیس جمهور، بررسی های همه جانبه در خصوص استفاده از تکنالوژی، منابع گاز و تولید انرژی برق از گاز را انجام دهد.
خبرگزاری جمهور- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


فیض الرحمن
United States
نظر من در این مورد این است که این قسم حرکت های بنیادی واساسی درقسمت استندرد سازی ومعیاری سازی شرکت ها کار بسیارخوب وبجا می باشد زیرا نسل جوان از این ناحیه بسیار تشویش دارند که کار ها به اهل آن واگذارنشود ودرآخر می گویم به عمل کار بباید به سخن گفتن نیست. امیدوارم که این وعده ها جامه عمل بگیرد
پربازدیدترین