>> جمهور - صلاحيت تعيين حوزه هاى انتخاباتى به کميسيون انتخابات داده می شود
 
۰
معاونت دوم ریاست جمهوری:

صلاحيت تعيين حوزه هاى انتخاباتى به کميسيون انتخابات داده می شود

يکشنبه ۲۸ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۹
سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری می گوید که قرار است که صلاحيت تعيين حوزه هاى انتخاباتى به کميسيون انتخابات داده شود.
صلاحيت تعيين حوزه هاى انتخاباتى به کميسيون انتخابات داده می شود


سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری می گوید که قرار است که صلاحيت تعيين حوزه هاى انتخاباتى به کميسيون انتخابات داده شود.
به گزارش خبرگزاری جمهور به نقل از پژواک؛ معاون دوم رياست جمهورى مى گويد که قانون انتخابات نهايی شده و بعداز تصويب کابينه، در آخرين روزهای رخصتی ولسی جرگه به توشيح رييس جمهور رسيده است، که با نافذ شدن اين قانون، راه برای آغاز کار کميتۀ گزينش و آوردن اصلاحات انتخاباتى نيز هموار می گردد.
درخبرنامۀ دفتر مطبوعاتى سروردانش معاون دوم رياست جمهورى گفته شده که با توجه به اهميت و جايگاه انتخابات در مشروعيت و تداوم نظام سياسی کشور و بر اساس تعهد حکومت وحدت ملی مبنی بر اصلاحات در نهادهای انتخاباتی و قوانين انتخاباتی، اخيراً قانون انتخابات نهايی شده و بعد از تصويب کابينه، در آخرين روزهای رخصتی ولسی جرگه، به توشيح رييس جمهور رسيد.
معاون دوم رياست جمهورى گفته است: "اصلاحات در قانون انتخابات فراوان بوده و ده ها مورد را شامل می شود که در صورت لزوم، در فرصت مناسب همۀ آن ها را فهرست خواهم کرد؛ اما آنچه بايد گفته شود در مورد نظام انتخاباتی و حوزۀ انتخاباتی است."
به گفته وى، نظام انتخاباتی همان نظام سابق (نظام رأی واحد غيرقابل انتقال) بوده و تغييری نيافته است و در باره حوزه انتخاباتی نيز ديدگاه ها و طرح های مختلف، مورد بحث قرار گرفت که يکی از آن ها نظام تک کرسی بود.
 آقای دانش افزوده است که سرانجام پس از بحث ها و مذاکرات طولانی تخنيکی و حقوقی که چند هفته را در بر گرفت، تصميم بر اين شد که در اين مورد در متن قانون، صلاحيت کامل به کميسيون مستقل انتخابات داده شود؛ تا مطابق به ماده ٨٣ قانون اساسی و بر اساس سه معيار (رعايت تناسب نفوس، تامين نمايندگى عمومى، تامين نمايندگى عادلانه)حوزه های انتخاباتی را تعيين نمايد.
معاون دوم ریاست جمهوری گفته است که کميسيون مستقل انتخابات، مکلف است بعد از ايجاد، در خلال سه ماه در مورد طرز تطبيق بهتر اين معيارها در حوزه های انتخاباتی، در مشوره با اهل خبره و ادارات ذيربط، مطالعات تخنيکی را با نظرداشت تجارب گذشته و شرايط و اوضاع موجود کشور، تکميل کرده و گزارش آن را به کابينه ارائه نمايد.
به گفته دانش، کابينه افغانستان اين گزارش را بررسی و تصميم اتخاذ می نمايد و سپس کميسيون مستقل انتخابات طبق تصميم کابینه، اجراآت لازم را به عمل خواهد آورد.
وی بیان داشته که به ادارۀ امور و دارالانشای شورای وزيران و وزارت عدليه وظيفه سپرده شده که متن قانون انتخابات را هرچه زودتر نشر نموده و در دسترس همگان قرار دهد.
وى خاطرنشان کرده که با نافذ شدن اين قانون، راه برای آغاز کار کميته گزينش نيز هموار می گردد و اميد است که با شکل گيرى کميته گزينش، هرچه زودتر پروسۀ اصلاحات انتخاباتی شروع شود و زمينۀ ترتيب و اعلان تقويم انتخاباتی فراهم گردد.
خبرگزاری جمهور- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین