۰
آگاهان:

خارجی‌ها بار دیگر تنش بین رهبران حکومت را حل خواهند کرد

شنبه ۲۳ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۹
در پی بروز جنجال های اخیر میان رهبران حکومت وحدت ملی، شماری از آگاهان سیاسی می گویند که بازهم دستانی از غیب بیرون شده و مانع بحران در کشور خواهند شد.
خارجی‌ها بار دیگر تنش بین رهبران حکومت را حل خواهند کرد

در پی بروز جنجال های اخیر میان رهبران حکومت وحدت ملی، شماری از آگاهان سیاسی می گویند که بازهم دستانی از غیب بیرون شده و مانع بحران در کشور خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ جنجال ها میان رهبران حکومت وحدت ملی پس از آن اوج گرفت که روز پنج شنبه گذشته داکتر عبدالله رییس جمهور غنی را به بی حوصله گی در بحث متهم کرد و گفت: "کسی که حوصله نداشته باشد لیاقت ریاست را ندارد".
آقای عبدالله گفت که موفق نشده است در سه ماه سه بار رییس جمهور را ببیند و روی ایجاد اصلاح نظام انتخاباتی با وی بحث کند.
اما ریاست جمهوری این اظهارات آقای عبدالله را خلاف اصول و موازن دولت داری خوانده است.
جنجالهای تازه نگرانی های را مبنی بر وقوع بحران سیاسی در کشور ایجاد کرده است.
اما آگاهان سیاسی اطمینان می دهند که این جنجال‌ها موجب بحران جدید در کشور نمی شوند.
سیف الدین سیحون، استاد دانشگاه و آگاه مسایل سیاسی در این مورد به خبرگزاری جمهور گفت: "اگر رهبران تلاش کنند که کشور را به بحران بکشند مه فکر می کنم که بازهم دستگاه های وجود دارند که همانند گذشته مانع وقوع بحران خواهند شد، بازهم یک دستی از غیب می آید و کاری می کند، جان کری و یا شخصی دیگری از دستگاه امریکا قضیه را حل خواهد کرد".
آقای سیحون افزود، نظام کنونی دست آوردی است که به کمک جامعه جهانی ساخته شده و مردم افغانستان هزینه زیادی را در ساخت آن متحمل شده اند.
او ابراز امیدواری کرد که "رهبران حکومت وحدت ملی به عقل بیایند و این حاکمیت نیم بند را حفظ کنند".
به گفته وی، سقوط این نظام یک فاجعه اجتماعی و سیاسی جبران نا پذیر خواهد بود.
زلمی زابلی عضو مجلس سنا نیز در این خصوص به خبرگزاری جمهور گفت: "برای ملت این مهم نیست که رییس جمهور یا رییس اجرائیه چه می گوید، ملت می گوید که چرا هنوز هم جنگ ادامه دارد و از مردم تلفات می گیرد؛ چرا بیکاری زیاد شده و چرا وعده های رهبران حکومت عملی نمی شوند؛‌ چه شد آنانی که می گفتند به دسترخوان مردم نان می آوریم".
آقای زابلی افزود که رهبران حکومت وحدت ملی باید ملی بیاندیشند و به ملت گلایه خود را نکنند.
او تاکید کرد که هر دو رهبر در دوسال گذشته قادر نشده اند که حد اقل پنج درصد وعده های انتخاباتی خود را عملی کنند.
به گفته وی، عبدالله و غنی ثابت کرده اند که رهبران خوب برای شرایط فعلی افغانستان نیستند.
رییس اجراییه بر عملی شدن توافقنامه تشکیل حکومت وحدت ملی به ویژه در بخش اصلاحات در نظام انتخاباتی تاکید ورزیده است.
آقای عبدالله گفت: "اصلاحات انتخاباتی باید انجام شود! در مورد تذکره الکترونیکی ده‌ها راه حل پیدا شد... اما من اراده سیاسی را زیر سوال می بینم چون در داخل این وضعیت هستم و لذا می گویم که به این روش به کسی اجازه نمی دهیم".
استاد سیحون نیز گفت: "در ارگ و اطراف رییس جمهور حلقاتی وجود دارند که بر سر راه عملی شدن تعهدات توافقنامه تشکیل حکومت وحدت ملی، مانع ایجاد می کنند؛ بازی با قانون انتخابات و وقت کشی برای عملی نشدن تعهدات، برای یک دولت منطیقی نیست و در حقیقت چالشی است که برای بقای یک حکومت نا کار آمد وقت/زمان کمایی می کند".
به گفته وی، رهبران حکومت وحدت ملی باید از آغاز برای اجرایی شدن تعهدات خود در تعامل می بودند.
این در حالی است که حکومت وحدت ملی نیز در پی جنجالهای انتخابات دو سال پیش، با میانجگری جان کری وزیر خارجه امریکا و توافقنامه سیاسی میان دو رهبر، ساخته شد.
ایجاد اصلاحات در نظام انتخاباتی، آغاز روند توزیع شناسنامه های برقی و تقسیم پنجاه درصدی قدرت برخی از موارد مهم توافقنماه سیاسی حکومت وحدت ملی است.
عبدالله امینی- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین