۰

موافقتنامه همکاری‌های استراتیژیک میان افغانستان و کرواسی امضا شد

يکشنبه ۲۰ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۰۱
ریاست جمهوری کشور از امضای توافقنامه همکاری‌های استراتیژیک میان افغانستان و کرواسی خبر می دهد.
موافقتنامه همکاری‌های استراتیژیک میان افغانستان و کرواسی امضا شد
ریاست جمهوری کشور از امضای توافقنامه همکاری‌های استراتیژیک میان افغانستان و کرواسی خبر می دهد.
دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری با نشرخبرنامه ای گفته است که محمد اشرف غنی رییس جمهور کشور به منظور اشتراک در نشست وارسا در رأس یک هیئت عالی رتبۀ دولتی عازم پولند گردیده بود، پس از سفر سه روزه صبح امروز به کشور برگشت.
آقای غنی ظهر روز گذشته (۱۹ سرطان) قبل از برگشت به کشور، با کولیندا گرابار کیتارووک رئیس جمهوری کرواسی دیدار کرد و هردو جانب موافقتنامه همکاری‌های استراتژیک را میان دو کشور به امضا رساندند.
پس از امضای این موافقتنامۀ سران دو کشور در مورد گسترش روابط و همکاری‌های دو جانبه بحث و تبادل نظر کردند. آقای غنی گفت که این موافقتنامۀ ما را کمک خواهد کرد، تا همکاری‌ها میان دو کشور را بیشتر تقویت نماییم.
آقای غنی از حمایت‌های جمهوری کرواسی طی ۱۵ سال گذشته در عرصه‌های مختلف با افغانستان، تشکری نموده گفت که افغانستان از تجارب جمهوری کرواسی به ویژه در زمینه‌های معارف و توریزم استفاده خواهد کرد.
در مقابل یئیس جمهوری کرواسی گفت:"ما افتخار می‌کنیم که در کنار خواهران و برادران افغان خود ایستاده‌ایم".
وی افزود که نیروهای کشورش در افغانستان باقی خواهند ماند و در چوکات مأموریت حمایت قاطع، در این کشور خدمت خواهند کرد.
او بیان داشت که کرواسی بر علاوۀ آموزش دیپلمات‌های افغان که این برنامه قبلاً راه اندازی گردیده است، راه‌های را نیز به منظور حمایت از سکتور معارف افغانستان جستجو خواهد نمود.
خانم گرابار کیتارووک افزود:"ما علاقمند هستیم که در بخش سکتور خصوصی در افغانستان سرمایه گذاری نماییم".
آقای غنی از این تصمیم رئیس جمهور کرواسی استقبال نمود و از او دعوت کرد که همراه با هیئتی از بخش سکتور خصوصی آن کشور، به افغانستان سفر نماید.
در این دیدار سران دو کشور موافقت نمودند که وزرای خارجۀ دو کشور روی تطبیق موافقتنامۀ استراتژیک کار نمایند.
همچنان آقای غنی بعد از ظهر روز گذشته در حاشیۀ نشست وارسا، با دیوید کامرون صدراعظم بریتانیا دیدار کرد.
در این دیدار که داکتر عبدالله عبدالله رئیس اجرایی نیز حضور داشت، هردو جانب در خصوص مسایل امنیتی، پروسۀ صلح، روابط میان دولت‌های افغانستان و پاکستان، و موضوعات مورد علاقه بحث و تبادل نظر نمودند.
صدراعظم بریتانیا گفت، نشست وارسا اجماع بين‌المللى براى حمايت از افغانستان را به نمایش گذاشت. وی به آقای غنی اطمينان داد که بریتانیا ٤٥٠ تن سرباز آن کشور را در افغانستان حفظ می‌کند و نیز ۵۰ تن ديگر را تا اخير سال جارى به این تعداد ميافزايد، تا در آموزش محصلین اکادمی نظامی افسران جوان افغانستان كمك نمايند.
دیوید کامرون افزود که بریتانیا کمک‌های مالی‌اش را تا سال ۲۰۲۰ به منظور حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان به این کشور ادامه می‌دهد.
در مقابل آقای غنی، از کمک و همکاری‌های بریتانیا برای افغانستان در عرصه‌های مختلف به ویژه حمایت آن کشور از نیروهای امنیتی و دفاعی افغان، و رهبری صدراعظم بریتانیا در راستای مبارزۀ جهانی علیه فساد، تشکری کرد.
آقای غنی از تلاش هاى صدر اعظم بریتانیا براى حمايت از پروسۀ صلح ابراز امتنان كرد.
صدراعظم بریتانیا خاطر نشان نمود كه اكنون بيشتر از پيش دنيا ميداند كه افغانستان بخاطر تأمین صلح و ثبات تلاش‌های فراوانی نموده است، اما این گروه‌های طالبان هستند كه در این راستا پاسخ منفی داده‌اند.
در این دیدار هردو جانب در رابطه به گفتگوهای صلح موافقت کردند که پاکستان از مدت‌ها بدینسو بخاطر مبارزه علیه تروریزم سخن گفته است، اما هیچ اقدام عملی را جهت سرکوب گروه‌های تروریستی به ویژه شبکۀ حقانی در خاک آن کشور انجام نداده است.
همچنان صدراعظم بریتانیا حمایت کشورش را از پروسه صلح به رهبری حکومت افغانستان به خصوص تقویت روابط میان دولت افغانستان و دولت پاکستان ابراز کرد.
آقای غنی تصریح نمود که افغانستان هنوز خواهان روابط سالم با پاكستان است، كه این روابط بگونۀ دولت با دولت بوده و بر اساس حسن همجوارى و دو دولت مساوى صورت می‌گيرد.
وی تاكيد كرد كه روابط با حسن نيت زمانى ميتواند ايجاد شود، كه اقدامات عملى علیه تمام گروه‌های دهشت افگن به ویژه شبکۀ حقانی صورت گیرد و منابع مالی و عایداتی و نیز سهولت‌های صحی به روی طالبان و ساير گروهاى تروريستى قطع گردد.
در این دیدار داکتر عبدالله عبدالله رئیس اجرایی گفت که به منظور مبارزه با دهشت افگنی، باید علیه این گروه‌ها توسط پاکستان اقدامات جدی روی دست گرفته شود و این کشور بخاطر بهبود روابط ميان دو كشور باید از موضوعات ابتدایی قابل اجرا آغاز نماید، نه اينكه مسایل پی‌چیده که جنبۀ عملی پیدا كردن نهايت مشكل است، تاكيد كند.
خبرگزاری جمهور- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین