۰
ریاست جمهوری:

رهبران کشورهای جهان خواهان کاهش مهاجرت افغان‌ها به اروپا شدند

يکشنبه ۲۰ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۴۰
ریاست جمهوری کشور اعلام کرده است که رهبران کشورهای جهان به ویژه اتحادیه اروپا در نشست سران ناتو در وارسا از حکومت افغانستان خواسته اند تا برای کاهش مهاجرت افغان‌ها به اروپا تدابیر جدی را روی دست گیرد.
رهبران کشورهای جهان خواهان کاهش مهاجرت افغان‌ها به اروپا شدند
ریاست جمهوری کشور اعلام کرده است که رهبران کشورهای جهان به ویژه اتحادیه اروپا در نشست سران ناتو در وارسا از حکومت افغانستان خواسته اند تا برای کاهش مهاجرت افغان‌ها به اروپا تدابیر جدی را روی دست گیرد.
دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری با نشرخبرنامه ای گفته است که محمد اشرف غنی رییس جمهور ظهر روز گذشته (۱۹ سرطان ) در نشست وارسا سخنرانی نمود و به نمایندگی از ملت بزرگ افغانستان از قربانی ها و کمک های حکومت ها و شهروندان کشور های عضو سازمان ناتو، قدردانی کرد.
در این نشست که بر علاوه آقای غنی و داکتر عبدالله عبدالله رئیس اجرایی و هیات همراه شان، شمار زیادی از سران کشورهای عضو سازمان ناتو در شهر وارسا پایتخت پولند حضور داشتند، آقای غنی گفت که انجام وظایف ناتو در ماموریت های محاربوی و حمایتی در افغانستان، تعهد و حمایت دوامدار ناتو در مسایل جهانی، سازگاری و موثریت این سازمان را نشان می دهد.
او گفت که میراث ملموس ناتو، ایجاد ۳۵۲ هزار نیروهای امنیتی و دفاعی قوی افغانستان می باشد.
وی بیان داشت:"بعد از اینکه در دسامبر سال ۲۰۱۴ میلادی مسئولیت امنیتی و دفاعی را قوای مسلح ما به عهده گرفت، همه این نیروهای رضا کار تعهد خویش را در برابر ملت و قانون اساسی با دادن قربانی های بی شمار به نمایش گذاشتند واعتماد و حمایت مردم را از آن خود کردند".
آقای غنی تصریح نمود که این توسعه و انکشاف نیروهای امنیتی و دفاعی، ما را قادر ساخت تا در سال ۲۰۱۶ در برابر یک سلسله حملات خطرناک باغی ها و تروریزم فایق آئیم.
او افزود که با امضای موافقتنامه دوجانبه امنیتی افغانستان و امریکا و موافقتنامه امنیتی با ناتو در روز های اول کاری حکومت وحدت ملی، ما یک فضای احترام و اعتماد متقابل را منحیث شرکای بنیادی بنا نهادیم.
وی از بارک اوباما بخاطر افزایش صلاحیت های ماموریت حمایت قاطع، تمدید ماموریت نیروهای امریکا در سال۲۰۱۵ و آخرین تصمیم اش مبنی بر تمدید حضور قوای امریکا در افغانستان الی ختم دوره کاری اش، تشکری کرد.
آقای غنی تصریح نمود:" ما افغانها همدلی و دلسوزی خاصی با قربانیان موج پنجم خشونت سیاسی داریم، موج که جهان به هم تنیدهءما را تهدید می کند".
او خاطر نشان کرد که مناسبات تنگاتنگ میان شبکه های اقتصاد جرمی -جنگ ها روی منابع طبیعی، مواد مخدر و سیاست جرمی، موانع را در برابر امنیت جهانی در میان مدت ایجاد کرده است.
وی اظهار داشت که فایق آمدن به این موانع نیاز به سعی و تلاش مشترک در چهار جبهه ملی، منطقوی، اسلامی و جهانی دارد.
آقای غنی گفت که صلح بزرگترین اولویت ملی ماست و رسیدن به صلح نیازمند دانستن ماهیت جنگ می باشد که بالای ما تحمیل شده است.
او افزود:" جنگ چندین بعدی است که القاعده، داعش، گروه های تروریستی از آسیای مرکزی، چینی ها و روسی ها تا گروپ های تروریستی پاکستانی که توسط پاکستان طبقه بندی شده اند و گروه های طالبان افغان می باشند. چون این گروه های تروریستی منطقه، مسلمانان و در مجموع جهان را تهدید می نمایند، ما تلاش های قابل ملاحظه را برای جلب همکاری به سطح منطقه و جهان اسلام برای شکست این گروه ها به خرج داده ایم".
وی تصریح نمود:"ابتکارات منطقوی ما با همسایه ها باعث همکاری های قابل ملاحظه گردیده است، تنها پاکستان در این راستا مستثنی است که با وجود تعهدات واضح در مذاکرات چهارجانبه صلح، این کشور میان تروریستان خوب و بد در عمل تفاوت قایل گردیده است".
رییس جمهور با اشاره به حملات تروریستی اخیر در عربستان سعودی گفت که حملات تروریستی در نزدیکی مسجد النبی، خشم مسلمانان را برانگیخت و این باید سبب یک اجماع بر ضد یک اقلیت کوچک شود که می خواهند تمدن ما را به یغما ببرند.
آقای غنی در اخیر سخنانش گفت که امروز نشست وارسا، یک نشانه واضح تایید، تمجید و حمایت از قهرمانی ها و جانبازی های سربازان دلیر ما و تحقق امید و آرزو های مردم است.
در این نشست بارک اوباما رییس جمهور ایالات متحده امریکا در قسمتی از سخنرانی اش راجع به افغانستان گفت که بالای حکومت و رهبری افغانستان باور دارد. اوباما افزود که دستآورد های حکومت افغانستان در دو سال گذشته قابل قدر است و این دستآورد ها و تلاش ها باور کشور ما و سایر کشور های جهان را افزایش داده است. وی تاکید کرد که ایالات متحده امریکا از حکومت و مردم افغانستان حمایت می کند.
همچنان دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا در این نشست گفت که افغانستان در هر عرصه دستآورد دارد، خصوصاً در زمینه مبارزه با فساد تلاش های صورت گرفته است و دولت افغانستان در این عرصه گام های قابل ملاحظه ای برداشته است. وی افزود که امنیت افغانستان در حقیقت امنیت ماست و ما هرگز افغانستان را تنها رها نمی کنیم که به پناهگاه تروریستان مبدل گردد.
انگلا مرکل صدراعظم آلمان در سخنرانی اش از کارکرد های حکومت افغانستان قدردانی کرده گفت که آلمان تا زمان ضرورت در کنار مردم افغانستان باقی خواهد ماند و در بخش های ملکی و نظامی همکاری خواهد کرد. او گفت که نمی گذاریم که افغانستان دوباره به پناهگاه تروریستان مبدل گردد.
رئیس اتحادیه اروپا در سخنرانی اش راجع به افغانستان گفت که سطح همکاری های خویش را با افغانستان تا سال ۲۰۲۰ حفظ می کنیم و ما برای کنفرانس پروکسل آمادگی کامل داریم.
در نشست وارسا، وزیر خارجه سویدن خاطر نشان کرد که مردم سویدن برای همیشه در کنار مردم افغانستان باقی خواهند ماند. وی سهمگیری زنان افغانستان را در نهاد های مهم حکومتی مفید دانست و کمک یک میلیارد دالری سویدن به افغانستان را تا سال ۲۰۲۴ میلادی اعلام نمود.
به همین ترتیب رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه در این نشست گفت که کشورش به حمایت های خویش از افغانستان ادامه می دهد و از پروسه صلح به رهبری و مالکیت افغانستان حمایت می کند. او افزود که ترکیه آنچه در توان دارد بخاطر تامین صلح و ثبات در افغانستان دریغ نخواهد کرد.
در این نشست، سرمنشی سازمان ناتو و سایر سران کشور ها و سازمان های بین المللی در رابطه به افغانستان صحبت کردند و یکبار دیگر بر حمایت های دوامدار شان از افغانستان اطمینان دادند و تعهدات خویش را برای تمویل، تجهیز و آموزش نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان تا سال ۲۰۲۰ میلادی تجدید نمودند.
ریاست جمهوری افغانستان تاکید کرده است که در نشست وارسا، کار و تلاش حكومت وحدت ملى در مورد ستایش قرار گرفت و این تلاش ها، عمده ترين عامل ايجاد اعتماد بين المللى دانسته شد و تاکید گردید که امنيت افغانستان، امنيت جهان و اعضای ناتو است.
همچنان در این نشست، در مورد تأمين و تمديد تعداد ١١ هزار نيروی بدون قيد زمانى به اساس شرايط امنيتى افغانستان، فیصله صورت گرفت.
به همین ترتیب اعضای نشست وارسا از دولت افغانستان تقاضا کردند تا براى تداوم إصلاحات، مبارزه با فساد، حفاظت مردم ملكى، تقويت حاكميت قانون، حفاظت حقوق بشر و حقوق زنان و مصالحه تلاش نماید و تاکید شد که تلاش ناتو، ساير شركا و مردم افغانستان در ١٥ سال گذشته تغييرات قابل ملاحظه ای در زندگى أفغانها آورده است. همچنان مهاجرت أفغانها يك پديده منفى دانسته شد و تاکید گردید که بايد اقدامات به منظور کاهش مهاجرت، روی دست گرفته شود
خبرگزاری جمهور- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین