۰
به بهانه هشتصدوهشتمین سالروز تولد مولانای بلخی:

مولانا چشمه جوشان و دریای همیشه جاری معرفت است

چهارشنبه ۸ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۱
مولانا چشمه جوشان و دریای همیشه جاری معرفت است


از هشتصد و هشتمین سالروز تولد خداوندگار بلخ مولانای بزرگ، سراینده مثنوی معنوی و دیوان شمس، مولانا جلال الدین محمد بلخی معروف به مولوی و ملای رومی در حالی در شهر مزار شریف بزرگداشت به عمل آمد که به گفته مولانا شناسان، جامعه امروز ما به شدت نیازمند افکار و اندیشه بلند معنوی و روحیه انساندوستی وی است.
این مراسم که با حضور تنی چند از بزرگان ادبی شهر مزار، استادان دانشگاه و دوست داران آثار مولانا در تالار یکی از کتابخانه های این شهر برگزار شده بود؛ پیرامون جایگاه ملای رومی و تاثیر وی بر ادب و عرفان اسلامی از سوی تنی چند از شاعران و سخنوران و ادیبان سخنان سودمندی ایراد گردید.
آقای سیداسحاق شجاعی داستان نویس چیره دست کشور و یکی از مولوی شناسان که در حاشیه این نشست با خبر نگاران صحبت می کرد، از کمرنگ بودن اندیشه مولانا در عرصه های سیاسی، فرهنگی و ادبی کشور گلایه نموده و افزود: متاسفانه وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور نیز تاکنون هیچ قدمی در این راستا بر نداشته است.
به باور آقای شجاعی؛ تسامح، تساهل و انسان دوستی از مبحث های بسیار جدی در آثار و اندیشه های مولانا است که بدبختانه امروز در جامعه ما درست برخلاف آنها رفتار می شود و خشونت ورزی و کشتار و انتحار جای محبت و عشق ورزی به آدم ها را گرفته است.
به گفته وی؛ اگر ایشان امروز زنده می بودند، قطعا در بلخ و حتا در افغانستان زندگی نمی کردند، زیرا خشونت ورزی و انسان آزاری با روح و روان مولانای بزرگ سازگاری نداشت.
آقای شجاعی اضافه کرد که امروزه در غرب بیشتر از اندیشه های سیاسی مولانا استفاده می شود که برای نمونه اندیشه سیاسی لیبرالیسم و دموکراسی نیز زاییده افکار بلند مولانای بلخ است که امروز ثمره آنرا غربی ها می چشند.
اسدالله حارث استاد دانشگاه و یکی دیگر از مولوی شناسان بلخ نیز ضمن اینکه حضرت مولانا را دانای همه کارها می داند؛ مساله اومانیسم و انسان دوستی را که امروز در غرب مطرح است؛ از تراوشات اندیشه این مرد بزرگ دانست.
به گفته آقای حارث؛ مثنوی معنوی مولوی پله های عروج انسان بسوی قله معرفت و معنویت است و صلح و همزیستی و محبت که امروز از جامعه ما رخت بسته است، نیز از درونمایه های اصلی آثار این مرد بزرگ است.
صالح محمد خلیق رییس اطلاعات و فرهنگ ولایت بلخ نیز ضمن اشاره به فراگیری خشونت در جامعه، اندیشه های مولانا را دارای دوجنبه کاربردی دانست که یکی همانا خودآگاهی ملی و بکار بستن آموزه های ایشان برای ساختن امروز و فردای جامعه است و دیگری استفاده از روحیه تساهل، تسامح و همپذیری ایشان است که بایسته است مورد توجه جامعه شناسان، فرهنگیان و سیاست مداران عصر حاضر قرار گیرد.
آقای خلیق بازسازی خانه پدر مولانا در بلخ و در کنار آن ساخت یک کتابخانه مجهز و گردآوری چندین اثر از مولانا شناسان بلخ در این کتابخانه را از جمله کار هایی برشمرد که تاکنون انجام شده است.
مولانا جلال الدین بلخی رومی یکی از عارفان بزرگ جهان اسلام است که نزدیک به ۸ قرن قبل از امروز در بلخ تولد یافته و پیش از یورش مغول در این سرزمین به قونیه یکی از شهرهای امروزی ترکیه کوچیده و در همانجا وفات کرده است.
از این عارف و شاعر بزرگ، آثای متعددی در نظم و نثر فارسی باقی مانده است، که مشهور ترین آنها کتاب بزرگ مثنوی معنوی، دیوان شمس و فیه ما فیه می باشند.
سیدهدایت الله هاشمی - بلخ
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین