۰

آتش زیر خاکستر افروخته می شود

شنبه ۳۰ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۰۰:۵۸
آتش زیر خاکستر افروخته می شود


گروه داعش شب گذشته با حمله به یک پاسگاه امنیتی ۱۷ سرباز امنیتی را شهید کردند. این حمله در منطقه 'ده بالا ' در ولایت شرقی ننگرهار رخ داده است .
احمدعلی حضرت؛ رئیس شورای ولایتی ننگرهار گفته است که نیروهای داعش از سه جهت به این پاسگاه نظامی حمله کردند و در نتیجه این درگیری ۱۷ سرباز شهید شدند.
دولت وزیری؛ سخنگوی وزارت دفاع گفته است که در این حمله ۲۱ عضو داعش هم کشته شدند.
نیروهای داعش در دوسال اخیر در ولایت ننگرهار فعالیت داشته‌اند. سال گذشته رهبر این گروه کشته شد.
در حالی که دولت از این نیروها به عنوان نیروهای داعش نام می‌برد، شماری می‌گویند که داعش در افغانستان وجود ندارد و گروه‌های افراطی پاکستانی، ازبک و عرب به دلایل خاصی خود را منسوب به داعش می‌دانند.

این در حالی است که در پی حمله خونین اخیر، مقام‌های نظامی پاکستان، دیپلمات‌های افغانستان را احضار کردند و خواهان تحویل دادن '۷۶ تروریست' شدند.

حمله خونین ننگرهار که به تروریست های داعش، نسبت داده شده، شاید در میان حمله های خونبار سال های اخیر بر نیروهای امنیتی و در مقایسه با آمار هزاران نفری شهدا و تلفات این نیروها طی این سالها، بسیار کم اهمیت به نظر برسد؛ اما این رویداد، ویژگی های دیگری دارد که آن را دارای اهمیت و توجه میسازد.
مهمترین عامل در این میان، نسبت دادن این حمله به تروریست های داعش است؛ گروهی که همچنان دست کم گرفته می شود.

البته در این میان، مساله دیگری هم هست که این حمله را شایان توجه می سازد و آن، آمار بالای تلفات نیروهای امنیتی آنهم در فصلی است که در آن غالبا این نیروها در مقایسه با فصول دیگر، تلفات کمتری متحمل می شوند.

با این حمله، این پرسش به وجود می آید که آیا قرار است در فصل گرما تلفات سنگین تری در انتظار نیروهای امنیتی آنهم از ناحیه دشمنی باشد که به آتش زیر خاکستر می ماند و اینکه آیا با حمله اخیر ننگرهار، قرار است آتش زیر خاکستر، هر آن شعله ور شود و داعش وارد مرحله عملیاتی گردد؟
پاسخ این پرسش ها را از کارگزاران امنیتی باید پرسید.

سخنگوی وزارت دفاع گفته است که در حمله اخیر ننگرهار، در کنار شهادت ۱۷ سرباز امنیتی، ۲۱ نیروی تروریستی داعش نیز کشته شده اند؛ اما حتی اگر این رقم، دقیق و مطابق با واقع هم باشد، نمی توان با اتکا بر آن، رویداد غم انگیز و خونین ننگرهار را به زیان داعش ارزیابی کرد و به آینده مبارزه سرسختانه و محکم با این گروه تروریستی از سوی دولت، امیدوار بود.

در مورد آمار تلفات نیروهای تروریستی طالبان نیز از جانب سخنگویان دستگاه های امنیتی، غالبا ارقام بلندبالایی ارائه می شود؛ اما هیچگاه در عمل، چیزی از قدرت طالبان نه تنها کاسته نشده؛ بلکه آنها برای پیگیری و تکرار اعمال و رفتار تروریستی و مرگبار خود، نیرومندتر و مصمم تر ظاهر شده اند.

بنابراین، انتظار نمی رود دولت صرفا با بازی با ارقام و اعداد، میزان آسیب پذیری دشمن تروریستی داعش را بالا نشان دهد و به این ترتیب، تحمل تلفات در یک رویداد را با موکول کردن نتیجه به آینده، کم اهمیت جلوه دهد.

انتظار حداقلی که از دولت وجود دارد این است که داعش را فارغ از اینکه هویت و ماهیت آن چیست و از چه کسانی تشکیل شده، جدی بگیرد. قدرت این گروه تروریستی را حتی اگر اندک باشد، بسیار به نظر آورد و مهمتر از همه اینکه اگر در مبارزه با این گروه تروریستی و ستون پنجمی های همسو با آن، جدی و مصمم و صادق است، یک راهبرد عملی را تدوین و به سرعت عملیاتی کند.

در هفته های اخیر، برخی منابع محلی ادعا کردند که فعالیت های داعش در ننگرهار صرفا به کوهستان های چند ولسوالی، محدود شده است؛ اما حتی اگر این ادعا درست باشد، چیزی از مسؤولیت دولت برای مبارزه با آن، کاسته نمی شود؛ بلکه اگر این برداشت درست است، از آنجا که کار دولت در سرکوب و انهدام داعش، آسانتر می شود، باید به سرعت شاهد نتایج مثبت و امیدبخش در راستای انهدام هسته های این گروه باشیم. پس چرا نه تنها هیچ اتفاقی در زمینه نابودی داعش نمی افتد؛ بلکه بالعکس این نیروهای امنیتی هستند که با قدرت تهاجمی داعش مواجه می شوند و چندین شهید می دهند؟

عبدالمتین فرهمند- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین