۰

داعش در عراق؛ آخرین سنگر، آخرین نفس

دوشنبه ۲۶ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۵۸
به رغم آنکه رسانه‌ های غربی تلاش می ‌کنند این دستاوردها را مدیون حملات هوایی محدود و موردی امریکا بر مواضع داعش نشان دهند؛ اما شواهد واقعی حکایت از تأثیر اتحاد مردمی و گردهم‌ آمدن همه‌ علایق، سلایق و گرایش‌ های جناح‌ های سیاسی، قومی و مذهبی عراق زیر یک پرچم به منظور دفاع از تمامیت ارضی، صیانت از امنیت شهروندان این کشور و مبارزه با گروه تروریستی داعش دارد.
داعش در عراق؛ آخرین سنگر، آخرین نفس


عملیات نظامی برای بازپس‌گیری شهر موصل از داعش شروع شد؛ دولت عراق چندماه برای این عملیات برنامه ریزی کرده است.
شهر موصل آخرین پایگاه عمده داعش در عراق است. مقام های عراقی می گویند که راندن داعش از موصل عملا به معنی شکست این گروه در عراق خواهد بود.

نخست وزیر عراق در نطقی تلویزیونی گفت: "ساعت پیروزی فرا رسیده. عملیات آزادسازی موصل شروع شده... امروز من آغاز یک عملیات حماسی برای آزاد کردن شما از چنگ داعش را اعلام می کنم... به خواست خدا در موصل دیدار خواهیم کرد تا آزادی و رستگاری شما از داعش را جشن بگیریم و دوباره بتوانیم در کنار هم زندگی کنیم. همه مذاهب متحد می شویم و در کنار هم داعش را شکست می دهیم تا شهر عزیزمان موصل را دوباره بسازیم."

این تحول، آغاز شمارش معکوس برای نابودی یکی از خطرناکترین و خونخوارترین گروههای تروریستی در جهان محسوب می ‌شود.

ارتش عراق به کمک شبه نظامیان مبارز شیعه و سنی و مسیحی با همدستی پیشمرگه ‌های کُرد، ابتکار عمل در مبارزه با داعش را به دست گرفته و این نیروی تروریستی را در موضع تدافعی قرار داده است.

شهرهای مهم عراق یکی پس از دیگری آزاد ‌شدند و نیروهای تروریستی داعش، در ماه های گذشته متحمل تلفات سنگینی گشته اند. به رغم آنکه رسانه‌ های غربی تلاش می ‌کنند این دستاوردها را مدیون حملات هوایی محدود و موردی امریکا بر مواضع داعش نشان دهند؛ اما شواهد واقعی حکایت از تأثیر اتحاد مردمی و گردهم‌ آمدن همه‌ علایق، سلایق و گرایش‌ های جناح‌ های سیاسی، قومی و مذهبی عراق زیر یک پرچم به منظور دفاع از تمامیت ارضی، صیانت از امنیت شهروندان این کشور و مبارزه با گروه تروریستی داعش دارد.

پیش از این، شکست داعش در چندین جبهه‌ که با هجوم همه ‌جانبه‌ ارتش عراق، سپاه بدر، سپاه المهدی، نیروهای پیشمرگه‌ کرد، قبایل سنی، مسیحی و سایر گروه‌ های کوچک به دست آمد، نشان داد که تنها یک عراق یکپارچه و متحد می‌ تواند در برابر دشمنان قدرتمند این کشور، پیروز شود و غلبه نماید.

واگرایی، نفاق، تجزیه ‌طلبی و کوبیدن بر طبل خودمختاری و جدایی طلبی نه تنها مشکلی را حل نمی‌ کند؛ بلکه گروه ‌های سیاسی و طوایف قومی و مذهبی عراق را بیشتر از پیش در برابر دشمن تروریستی داعش، آسیب‌ پذیرتر می ‌سازد.

عراقی ‌ها باید با الگوگیری از عملیات هماهنگ و منسجم ماه های اخیر، از نظر سیاسی نیز به این نتیجه برسند که بحران جاری در آن کشور، فقط و فقط راه حل داخلی دارد و با وابستگی به قدرت‌های خارجی، اعمال سلطه و سیاست قدرتهای عرب منطقه و فتنه ‌انگیزی ‌های فرقه گرایانه ترکیه و دیگر کشورها نمی‌ توانند به قدرت و عزت و استقلال دست یابند.
وحدت، رمز پیروزی عراق و بازگشت این کشور جنگ‌ زده، به روزگار شکوفایی و پیشرفت است.

عراقی‌ ها اگر بتوانند بر سر ساختار، مکانیزم، ترکیب و رویکردهای کلان یک اداره‌ سیاسی ملی و دموکراتیک، توافق کنند و از جدایی ‌طلبی، تاراج ثروت ‌های نفتی، تضعیف حکومت مرکزی و ارتش و روی آوردن به گروه‌ های ملیشه‌ غیرقانونی و محلی پرهیز کنند، از یکسو می‌ توانند تمامیت ارضی کشورشان را بازیابند و از جانب دیگر، با اتکای به ثروت سرشار طلای سیاه، به سرعت کشورشان را بازسازی نموده، زیرساخت‌های شان را احیا کنند، ارتشی نیرومند، قوی و فراقومی بسازند و به یکی از کشورهای تاثیرگذار و مهم منطقه تبدیل شوند.

بحران جاری در عراق، ریشه‌ های چندگانه‌ ای در مسایل ملی، منطقه ‌ای و بین المللی دارد. بازپروری نیروهای بازمانده از حزب منهدم ‌شده‌ بعث، افزایش تنش‌ های فرقه ‌ای و شکاف اجتماعی، نفوذ القاعده و گروه ‌های تروریستی، اشتباهات دولت مرکزی، دخالت همسایگان، ناآرامی‌ های جاری در عراق، شکست نظامی امریکا پس از اشغال سال ۲۰۰۳ و عدم امضای پیمان امنیتی با آن کشور، از مهمترین موضوعاتی است که همه‌ دست به دست هم داده و وضعیت کنونی در آن کشور را شکل داده اند؛ اما همه‌ این مشکلات، تنها یک راه حل دارد: وحدت.

در تأکیدهای حیدر العبادی برای خودداری از فرقه ای سازی جنگ موصل و مشارکت دادن همه طوایف، مذاهب و حتی ادیان در این نبرد نیز مشخص است که او نگرانی ها و حساسیت های موجود در این زمینه را به خوبی دریافته و درک می کند و به همین دلیل، از یکسو تلاش می کند تمام توجهات، بر شکست داعش و تبدیل آخرین خاکریز این نیروی تروریستی به آخرین نفس های آن در عراق، متمرکز باشد و از سوی دیگر، اجازه سوء استفاده سایر رژيم های فتنه جوی منطقه نظیر ترکیه، عربستان سعودی، قطر و... از نبرد جاری علیه داعش برای تشدید تنش های فرقه ای میان عراقی ها را ندهد.
سیدعلی حسینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین