۰

یک گام تا توزیع تذکره های الکترونیکی

سه شنبه ۱۷ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۶
یک گام تا توزیع تذکره های الکترونیکی

سرور دانش؛ معاون دوم ریاست جمهوری اعلام کرده که کمیته قوانین کابینه، ماده جنجالی قانون ثبت احوال نفوس را تغییر داده و در صورت تصویب شورای ملی، توزیع تذکره الکترونیکی آغاز خواهد شد.
در صفحه فیسبوک آقای دانش آمده است که در جلسه روز یکشنبه کمیته قوانین، این قانون مورد بحث و تعدیل قرار گرفت... "اختلاف نظر و اعتراض‌های موجود بر سر برخی از مواد این قانون، یکی از موانع اساسی در برابر فرایند تطبیق قانون و توزیع تذکره الکترونیکی بوده و حکومت با توجه به اهمیت موضوع، با گروه‌های مختلف اجتماعی، مدنی و سیاسی برای حل مشکل و تطبیق قانون مشورت کرده است."
او افزوده که براساس اعتراض ها، تعدیل ماده ششم قانون ثبت احوال نفوس و براساس طرح تعدیل تهیه شده، با اضافه شدن "ملیت" و "قوم" در متن قانون و در صفحه اول شناسنامه می‌توان به این مشکل خاتمه بخشید.
آقای دانش افزوده که پس از تصویب تعدیل این ماده توسط شورای ملی، روند تطبیق قانون ثبت احوال نفوس و توزیع شناسنامه الکترونیکی آغاز خواهد شد.
با این وصف در صورتی که این تصمیم کمیته قوانین کابینه از سد مجلس نیز بگذرد، مهم ترین معضل و مانع در مسیر توزیع تذکره های الکترونیکی برداشته خواهد شد؛ روندی که به نظر می رسد حل بسیاری از مسایل مهم ملی و تاریخی، بستگی به اجرای درست و دقیق آن دارد.
با گنجانده شدن قوم و ملیت در صفحه اصلی تذکره های الکترونیکی، ممکن است بسیاری از کلیشه های سنگ شده تاریخی، درهم بشکند و حقایق تازه جای انگاره ها و پیشفرضهای بی بنیاد، خودخوانده و من درآوردی پیشین را بگیرد.
این مهم به همه مردم افغانستان کمک می کند که با حضور و برخورداری از سهمی عادلانه در روندهای مهم ملی، تعیین سرنوشت و اداره سیاسی کشور، نقش شایسته خود را ایفا کنند و از حقوق و مزایای عادلانه ناشی از آن بهره مند گردند.
بحث اکثریت و اقلیت که سال هاست بر نظام عدالت اجتماعی و توزیع ثروت و قدرت ملی در افغانستان سایه افکنده و موجب بروز تنش های شدید قومی و مانع از توسعه سیاسی و اجتماعی در کشور شده است، با توزیع تذکره های الکترونیکی بر بنیاد گنجانده شدن ملیت و قوم در صفحه اول آن، یکبار برای همیشه حل خواهد شد و مردم و اقوام گوناگون افغانستان از عواقب زیانبار انگاره های تحمیلی ناشی از بحث بی بنیاد اکثریت و اقلیت و ایده منحط «برادر بزرگتر» رهایی خواهند یافت.
توزیع تذکره های الکترونیکی همچنین به توزیع عادلانه ثروت ملی، توزیع فرصت های رشد و توسعه اقتصادی و بهره وری متوازن شهروندان کشور از امتیازات و حقوق شهروندی، کمک معتنابهی خواهد کرد و در عین حال، به دولت و کارگزاران حکومتی این امکان را خواهد داد که با تکیه بر آمار و داده های مبتنی بر سرشماری نفوس، برای رشد و توسعه و پیشرفت اقتصادی مناطق مختلف کشور و راه های تامین عدالت اجتماعی، برنامه ریزی و راهبردسازی کنند.
این مهم همچنین زمینه ساز برگزاری انتخاباتی شفاف و عاری از تقلب خواهد شد؛ چیزی که امروزه یکی از نیازهای اساسی و مهم افغانستان و تنها راه نجات و احیای دوباره تجربه ناکام دموکراسی مصادره شده ای است که دولت کنونی و نارسایی های فراگیر آن، معلول مستقیم آن محسوب می شود.
با این اوصاف، انتظار می رود شورای ملی به ویژه مجلس نمایندگان نیز فرصت پیش آمده را مغتنم بشمارد و طرح تعدیل شده قانون ثبت احوال نفوس و توزیع تذکره های الکترونیکی را بی درنگ، تصویب کند تا بار دیگر زمینه برای ابراز وجود فاشیست ها، قوم پرست ها، انحصارطلبان و مخالفان روشن شدن حقایق تاریخی و شفافیت مسایل ملی، فراهم نشود.
رأی مجلس آخرین گام برای توزیع تذکره های الکترونیکی است و انتظار می رود نمایندگان با مشکل تراشی های بی بنیاد، موجب پیشگیری از برداشته شدن آخرین مانع از این مسیر سنگلاخی و دشوارگذار نشوند.
محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


مهاجر
باسلام،برادران پشتون ما،بایدحقوق همه ای مردم واقلیتهای کشوررارعایت کندودیگرزمان سانسوروپنهان کردن خلاص شده!این جای شرم وخجالت است که برای بقاءوادامه پشتو گری ،شما ازدشمنان این آب وخاک کمک میگیریدوبه آنها تکیه میکنید،منظورم پشتوهای آن طرف خطّ دیورندمیباشد!درزمان انتخابات،ریاست جمهوری،عده زیادی ازپشتوهای که هیج ارتباطی باکشورنداردوبلکه دشمن کشورومردم ماهستد،ازآن طرف خط دیورندبرای رای دادن به نامزدپشتوها،واردکشورشدند،آیاهمین هامزدروپاکستان،نیستند،؟آیاچندسال پیش،پاکستان توسط اینهابه کشورماحمله نکردند؟آیابدون اینها پاکستان میتوانست،کشورمارادرزمان طالبان،اشغال کند؟؟مردم مااین جنایات رافراموش نمیکند،آیاصحیح است که تاجیکهای تاجیکستان بیایدبرای نامزد تاجیک درافغانستان رای بدهد؟؟؟
پربازدیدترین