۰

عاشورا در افغانستان؛ حماسه حضور

عبدالمتین فرهمند
يکشنبه ۳ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۱۹
روز عاشورا در افغانستان همچنین نشان داد که عاشورا مختص هیچ فرقه مذهبی خاصی نیست. این یک باور دینی و ارزشی مردم است که پیام آن، انقلاب در برابر طاغوت و ستم، مبارزه برای عدالت و آزادی و شورش در برابر سلطه و استکبار است.
عاشورا در افغانستان؛ حماسه حضور

مراسم عاشورای امسال در افغانستان به رغم تهدیدهای تروریستی شدید زیر تدابير امنيتی در فضایی کاملا امن و مصون برگزار شد. امسال مراسم عاشورا در سراسر کشور باشکوه و در امنیت کامل برپا گردید.
روز شنبه صدها هزار نفر از پیروان اهل تشیّع و تسنّن در مرکز و ولایات کشور در کنار هم با برپایی مراسم ختم قرآن، خیرات و سخنرانی های مقامات بلندرتبه حکومتی در مساجد و تکیه خانه های عمومی از عاشورا تجلیل کردند.
رييس جمهور اشرف غنى همراه با جمعی از مقام های بلندپایه در یکی از مساجد کابل حضور یافت و سخنرانی کرد.
داکتر عبدالله عبدالله، انجنير محمدخان و محمد محقق؛ معاونان اول و دوم او و شماری ديگر از مقامهای دولتی نیز در مساجد دیگری در کابل حضور يافته و از حادثه کربلا به عنوان نقطه عطفی در تاريخ مسلمانان جهان یاد کردند.
به این ترتیب، عاشورای امسال افغانستان نسبت به بسیاری از کشورهای منطقه و اسلامی، در نوع خود بی نظیر بود.
این در حالی بود که در برخی کشورها مانند مصر که مدعی ترقی و اعتدال و تسامح و وحدت اسلامی است، پیروان و دوستداران امام حسین علیه السلام اجازه نیافتند در مسجد معروف رأس الحسین در قاهره حضور یافته و مراسم عاشورا را برپا دارند.
رژيم مصر این مسجد را به دلیل آنچه جلوگیری از «خرافات شیعیان که در اسلام جایی ندارد» خواند به روی عزاداران بست.
این امر با تایید جامعه بزرگ الازهر انجام شد و نشان داد که افراطی گری، سلفیت و وهابی گری تا چه میزان بر مراجع مهم مذهبی در جهان اسلام، غلبه پیدا کرده و وحدت و انسجام و همدلی مسلمانان را نشانه رفته است.
با این حال، افغانستان یکپارچه عزادار نواده گرامی رسول اکرم بود. شیعه و سنی در مساجد، تکیه خانه ها، معابر و خیابان ها حضور یافتند، به سوگواری و نوحه سرایی پرداختند، ختم قرآن برگزار کردند، برای نیروهای مسلح کشور و بیماران نیازمند، به عشق امام حسین، خون اهدا کردند و اقدام به توزیع نذر و خیرات برای مستحقین و مستضعفین نمودند.
عملکرد نیروهای مسلح کشور نیز در سراسر کشور، با تحسین عمومی مواجه شد و مردم و جمعیت عزادار، از عملکرد این نیروها در تامین بهینه و مثال زدنی امنیت روز عاشورا، تجلیل و تمجید کردند.
حضور و سخنرانی مقام های عالیرتبه دولتی و شخصیت های سیاسی و مذهبی نیز در مراسم عزاداری اباعبدالله در روز عاشورا به ویژه در کابل، مایه دلگرمی و امیدواری مردم شد و به نزدیکی دیدگاه ها و مواضع مردم و دولت کمک کرد.
با این حساب، عاشورا در افغانستان، به تمامی محوری برای وحدت و مودت و همدلی و همکاری بود.
همه حضور یافتند: از شیعه و سنی تا ملکی و نظامی و رهبر و رهرو.
این شکوه حضور نشان داد که افغانستان زمینه های فراوانی برای ایجاد وفاق و وحدت و برادری و همدلی دارد که عاشورا یکی از مهم ترین آنهاست.
این همگرایی عاشورایی نشان داد که مردم نسبت به معتقدات و اصول ارزشی و دینی خود، تعهدی صادقانه و خدشه ناپذیر دارند و در این راه حاضرند در کنار همدیگر در برابر دشمنان کشور، دست به دست هم دهند و نمایشی حماسه آفرین را ایجاد کنند.
روز عاشورا در افغانستان همچنین نشان داد که عاشورا مختص هیچ فرقه مذهبی خاصی نیست. این یک باور دینی و ارزشی مردم است که پیام آن، انقلاب در برابر طاغوت و ستم، مبارزه برای عدالت و آزادی و شورش در برابر سلطه و استکبار است.
مشارکت همگانی در این روز به ویژه اقداماتی نظیر اهدای خون به نیروهای مسلح و بیماران، به جای رواج شیوه های انحرافی و منحطی مانند قمه زنی که مذموم و ناپسند است، نمایانگر آن بود که عاشورا در افغانستان به زمینه ای برای فرهنگ سازی سالم، جامعه سازی و ایجاد رویکردهای مفید و ثمربخش به آموزه های دینی تبدیل شده است و این امر، بر مقبولیت عمومی و پذیرش همگانی رویداد عاشورا فراتر از مرزبندی های قومی و مذهبی افزود و همه طیف های اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و سیاسی کشور را زیر لوای حق و عدالت امام حسین علیه السلام در روز عاشورا فراهم آورد.
عبدالمتین فرهمند- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین