۱

آنچه من از جاغوری دیدم...

شنبه ۲۴ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۷
جاغوری تنها ولسوالی است که شاگردان به مکاتب دولتی به دلیل کمبود معلم مسلکی فیس می پردازند تا معلم استخدام شود. این ولسوالی تا هنوز شفاخانه دولتی ندارد...
آنچه من از جاغوری دیدم...

سفری کوتاه به ولسوالی جاغوری رفتم. از تجارب و چشمدیدهای من در این سفر کوتاه به یکی از ولسوالی های پرجمعیت و پرآوازه ای که قرار وعده های اشرف غنی و عبدالله باید تا هنوز تبدیل به ولایت می شد:

۱- بر اساس آمار نهادهای حکومتی، این ولسوالی بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و همیشه در انتخاباتها مرکز توجه کاندیداها می باشد.

 ۲- این ولسوالی از جهات مختلف با خیلی جاهای دیگر کشور تفاوت دارد؛ به عنوان مثال: جاغوری ولسوالی که دارای ۱۰۶ باب مکتب می باشد که از این جمله ۶۴ باب آن لیسه می باشد، به تعداد ۵۸۷۹۰ شاگرد به مکتب می روند (۳۲۸۱۹ اناث و ۲۵۹۷۸ ذکور). جاغوری تنها ولسوالی است که شاگردان به مکاتب دولتی به دلیل کمبود معلم مسلکی فیس می پردازند تا معلم استخدام شود.

۳- این ولسوالی تا هنوز شفاخانه دولتی ندارد، خدمات صحی توسط شفاخانه ها و مراکز صحی خصوصی در بدل فیس ارائه می گردد، صعب العبور بودن، خرابی و نا امنی راه ها یکی دیگر از ویژگیهای این ولسوالی است.

 ۴- باوجود مشکلات موجود و نبود امکانات رفاهی در این ولسوالی کمتر خانواده ای را میتوان یافت که یک یا دو نفر از جوانان آنها در خارج از کشور مهاجر نباشد.

۵- جاغوری شاید تنها ولسوالی باشد که سه وکیل در پارلمان دارد ولی هنوز نبود سرک، شفاخانه، آسیب پذیری امنیتی، تشکیلات کم معارف و در کل عرضه خدمات ضعیف از ویژگی های بارز آن می باشد

۶- یکی از آرزوهای دیرینه هر شهروند این منطقه و ولسوالی های اطراف آن تبدیل شدن ولسوالی جاغوری به ولایت می باشد، چیزی که هم رئیس جمهور و هم رئیس اجرائیه در کارزارهای انتخاباتی شان وعده داده بودند.

عبدالله شایگان- ارسالی به خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین