۰

سقوط مناطق شمالی کشور را جدی بگیریم

دوشنبه ۱ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۴۳
کنترل مناطقی در ولایات شمالی کشور در حالی به دست گروه طالبان می افتد که رهبران حکومت وحدت ملی هنوز مصروف چانه زنی روی تقسیم قدرت هستند و هرکدام شان در تلاش برای کسب قدرت بیشتری هستند
سقوط مناطق شمالی کشور را جدی بگیریم

در این اواخر٬ ما شاهد سقوط چندین ولسوالی و روستا در ولایات شمالی کشور هستیم. گزارشها میرساند که جنگ در مناطق مختلف کشور از جمله در این ولایات شدت گرفته است.
ولایتهای بغلان، قندوز، تخار و ‌بدخشان از مناطقی هستند که در معرض تهدید بلند امنیتی قرار دارند و درمدت کمتر از دوهفته، شماری از ولسوالی های این ولایات بدست طالبان افتاده است.
گروه طالبان در تلاش هستند که مناطق استراتژیک را در تصرف خود درآورده و ازاین طریق بیشتر در مقابل دولت قدرتنمایی کنند.
بصورت کل٬‌ تحرکات گروههای هراس افگن و طالبان در ولایات هلمند، قندوز٬ بدخشان، بغلان، سرپل، فاریاب، ننگرهار، نورستان، لغمان، پکتیا، پکتیکا، ارزگان٬ غزنی٬‌ میدان وردک و نورستان روزبروز افزایش می یابد.
کنترل مناطقی در ولایات شمالی کشور در حالی به دست گروه طالبان می افتد که رهبران حکومت وحدت ملی مصروف چانه زنی روی تقسیم قدرت هستند و هرکدام شان در تلاش کسب قدرت بیشتری هستند.

موضوع سقوط مناطق کشور بدست گروه طالبان پس از روی کار آمدن حکومت وحدت ملی به رهبری اشرف غنی و عبدالله عبدالله به یک بحث داغ و یک دغدغه مردمی مبدل شده است.
ازهمه مهمتر اینکه طالبان پس از افزایش اختلافها میان رهبران حکومت وحدت ملی بر حملات خود در مناطق مختلف کشور افزوده اند و تلاش دارند که با سقوط مناطق، روحیه نیروهای امنیتی را تضعیف کنند.
گرچند درمدت دوسال اخیر تحولات مهمی برای گروه طالبان رخ داده٬ از جمله مرگ ملاعمر رهبر عمومی گروه طالبان رسانه ای شد و دو دستگی میان گروه طالبان به میان آمد اما با آن هم فعالیت این گروه درمناطق مختلف کشور نشان میدهد که تلاش طالبان برای تصرف مناطق و ایجاد وحشت و دهشت در میان مردم نه تنها کاهش نداشته بلکه افزایش نیز یافته است.
درچنین مقطع زمانی رهبران حکومت وحدت ملی باید به سه نکته توجه جدی داشته باشند:

اول٬ تنش ها را برای تقسیم قدرت و گزینش افرادشان در پست های کلیدی حکومت٬ کنار گذاشته و به طور جدی متوجه حفظ اراضی کشور باشند. به این دلیل که اگر مناطق شمالی در اختیار گروه طالبان قرار بگیرد و به لانه ای امن برای گروههای هراس افگن مبدل شود وضعیت امنیتی روز بروز وخیم تر شده و مردم نیز برای حفظ جان شان مجبور می شوند به مهاجرت های دسته جمعی اقدام کنند و عده ای نیز به گروههای هراس افگن بپیوندند. دراین صورت سقوط مناطق شمالی منجر به سقوط تمام افغانستان شده و یکبار دیگر طالبان و حامیان خارجی آنها زندگی مردم افغانستان را به تباهی خواهند کشاند.

دوم٬ کمیت و توانمندی نیروهای امنیتی را از هر جهت٬ تقویت کرده و مدیریت میدان نبرد را بدست افراد متخصص، با تجربه و وطن پرست بسپارند؛ چون گزارش ها از سقوط ولسوالی خان آباد قندوز حاکی ازاین بود که یکی از دلایل عمده سقوط این ولسوالی نبود هماهنگی لازم میان نیروهای امنیتی و نیز بی مبالاتی برخی فرماندهان محلی بوده و در نتیجه، نظامیان دراین نبرد عقب نشینی کرده اند.

سوم٬ به نظامیان کشور در بخشهای تجهیزات٬ مواد خوراکی و مهمات توجه جدی کرده و در موقع معین به نیروهای امنیتی کمک رسانی صورت بگیرد٬ چون اکثریت نظامیان کشور بارها از نرسیدن تجهیزات و مهمات در زمان معین آن اظهار نارضایتی میکنند و مدعی هستند که حکومت دراین خصوص کم توجهی دار.٬ آنان میگویند که نیروهای کمکی به موقع نمی رسد و با کمبود تجهیزات و مهمات مواجه هستند.
براساس قانون اساسی کشور٬‌ حفظ استقلال و اراضی افغانستان از مکلفیت های دولت است اما مردم نیز مسئولیت دارند تا با درک شرایط حساس برای جلوگیری از سقوط روستاها و ولسوالی ها درهمکاری با دولت و حمایت از نیروهای امنیتی کار کنند.
مردم در همکاری با حکومت باید جنگ را در سرتاسر کشور جدی گرفته و برای حمایت از نیروهای امنیتی اقدامات لازم را روی دست بگیرند.
زهرا جویا- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین