۰

یک کشمش و چهل قلندر

چهارشنبه ۹ میزان ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۱۲
اگر مشارکت رئیس جمهور! در این مراسم الزامی است، معاونین او چه می کنند؟ چرا رئیس اجرائیه با معاونین خود آمده است؟ اگر یک سند مهم دولتی است، سیدمنصور نادری و مجددی و پیرگیلانی و...( که هیچ وظیفه دولتی ندارند) پشت سر اینها چه می خواهند؟
یک کشمش و چهل قلندر

صرف نظر از دیدگاه موافقین و مخالفین امضای موافقتنامه امنیتی میان افغانستان و امریکا، صرف نظر از دلایل شتاب اشرف غنی برای امضای این توافقنامه، حضور شخصیت ها و افرادی که حین امضای آن در تصویر مشاهده می شوند جالب توجه است.
در این تصویر، فقط یک مرجع امریکایی دیده می شود به نام جیمز کنینگهام که فقط سفیر امریکا در کابل است. سمت چپ وی حنیف اتمر، مشاور جدید امنیت ملی افغانستان است (که باید امضا کند). پشت سر این دو مقام امضا کننده، رئیس جمهور! رئیس اجرایی، چهار معاون اول و دومِ هر دو مقام (که در چوکات و فریم کمره عکاسی نگنجیده اند)، مشاور ارشد رئیس جمهور، مقام روحانی ریاست جمهوری (جناب مجددی) پیر گیلانی رهبر جهادی و حامی تیم تحول و تداوم و دهها مقام ریز و درشت دیگر، در پشت سر و پیش رو حضور دارند.
پشت سر آقای کنینگهام، دو روحانی و رهبر جهادی که هردو اهل معنویت!! هستند دیده می شوند و عده ای هم خارج از چارچوب کمره، پشت او ایستاده اند.
عرف دیپلماتیک، در چنین مراسمی چیست؟ هنگام امضای یک توافقنامه ولو که به هر اندازه مهم باشد، چه مقاماتی و در چه سطحی باید حضور داشته باشند؟ جایگاه ایستادن مقامات طرفینی کجا باید باشد؟ دلیل اشتیاق مقامات عالیرتبه و ملا و مجاهد، برای حضور در صحنه ی امضا و مقابل کمره های تلویزیونی چیست؟
اگر مشارکت رئیس جمهور! در این مراسم الزامی است، معاونین او چه می کنند؟ چرا رئیس اجرائیه آمده و چرا معاونین خود را آورده است؟ اگر یک سند مهم دولتی است، سیدمنصور نادری و مجددی و پیرگیلانی و...( که هیچ وظیفه دولتی ندارند) هیجان زده پشت سر اینها چه می خواهند؟
درست است که امریکا قدرتمند است و ما وابسته به این کشور هستیم و انتخابات و تعیین مقامات ما نیز توسط خیرخواهی های!! این بزرگواران شد؛ اما جناب رئیس جمهور که دارای سوابق مهم بین المللی و مغز متفکر هستند و جناب رئیس اجراییه که پشتوانه مردم و برنامه های کلان دارند، باید ملاحظه حیثیت و اعتبار ملی مردم و دولت افغانستان را بکنند. هنوز اول راه است، لطفاً حکومت وحدت ملی، کمی هم متوجه عرف دیپلماتیک و شان و منزلت خود باشد.
دوستی در فضای اجتماعی نوشته بود:
امضای توافقنامه؛ یک امریکایی و یک لشکر استخاره گر و پیر و رئیس جمهور و جنرال و معاون و شیخ و مشاور و وزیر و رئیس و رهبرجهادی و حکومت وحدت ملی و...
یک کشمش و چهل قلندر.
این است معنای دولت وحدت ملی و اقتدار افغان ها؟
جناب رئیس جمهور منتخب!!! حضرت رئیس اجرایی! دور یک سفیر از امریکا این همه آدم جمع شده اید که چه کنید مثلاً؟؟؟
علی موسوی- ارسالی به خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


سلمان کابلی
Pakistan
احسنت به نوشته زیبای شما، بالاخره شبکه جمهور یک نظر سالم را نشرکرد!
پربازدیدترین