۰

بی‌برقی، مشکل دیرینه اما جدی پایتخت‌نشینان

يکشنبه ۲۹ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۱۸
شهر کابل که در سال‌های گذشته تنها در فصل سرما با کمبود برق روبرو بود اما در بهار امسال، قطع و جیره‌بندی آن زندگی باشندگان این شهر را به شدت مختل کرده است.
بی‌برقی، مشکل دیرینه اما جدی پایتخت‌نشینان

شهر کابل که در سال‌های گذشته تنها در فصل سرما با کمبود برق روبرو بود اما در بهار امسال، قطع و جیره‌بندی آن زندگی باشندگان این شهر را به شدت مختل کرده است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ در این روزها شهر کابل به شدت با مشکل کمبود برق روبروست. مشکلی که زندگی بیشتر شهروندان کابل را متاثر ساخته است.نبود برق، درآمد روزانه صنعتکاران ، شرکت‌داران، خوراکه فروشان و ... را نصف کرده است.
بسیاری از فروشگاه‌های بزرگ، نمایندگی های خدمات مسافرتی، دفاتر شرکت‌های هواپیمایی، رستوران‌ها، آرایشگاه‌ها و مراکز و نهادها مجبور اند که برای پیشبرد کارهای روزانه خود از جنراتور استفاده کنند.
استفاده از جنراتور به دلیل بالا بودن قیمت نفت، هزینه اضافی را بر آنان تحمیل کرده، مساله‌ای که حتی بسیاری از کسبه‌کاران را با ورشکستگی روبرو ساخته است.
حسن رضایی، که در نزدیکی پل کوته سنگی روی تکه‌ پارچه‌ای چند کفش کهنه را مرتب برای فروش چیده و به قول خودش آن را لیلام کرده می‌گوید که چندی پیش یک دکان کوچک سلمانی داشت.
او می‌گوید که درآمدش از این دکان به اندازه ای بود که نیازمندی‌های خانواده ۷ نفری خود را رفع کند اما به دلیل مصارف اضافی که در این اواخر متحمل می شد مجبور شده که کارش را ترک کند.
او گفت:" تازه چند مشتری پیدا کرده بودم، صاحب دوکان کرایه دکان را بالا برد، برق هم هر روز می‌رفت، جنراتور خریدم، پیسه تیل جنراتور، خرابی جنراتور، کرایه دکان از پیسه ای که پیدا می کردم بالا شد و دو ماه که کرایه دوکان را داده نتانستیم مجبور شدم که لیلامی فروشی کنم".
حسن تنها کسی نیست که با این مشکل روبروست، صدها دکاندار و کسبه کار با این مشکل روبرو شده‌اند و زیان‌های بی‌برقی را احساس کرده‌اند.
صدای ده‌ها جنراتور در مقابل بسیاری از مغازه‌ها و دکان‌ها آشناترین صدا برای هر شهروند کابل است. جنراتورهایی که به دلیل بی برقی روشن شده‌اند.
از آب میوه فروشان گرفته تا عکاسی‌ها، آرایشگاه‌ها، رستورانت‌ها همه مجبور شده‌اند که با کمبود برق کنار بیایند.
اما برای بسیاری دیگر از کسبه کاران استفاده از جنراتور امکان پذیر نیست. افرادی که مغازه‌های مواد خوراکی دارند، یخچال‌های آنان به دلیل این که به برق قوی نیاز دارند خاموش است.
افرادی که به فروش گوشت مرغ، ماهی، لبنیات و سایر مواد خوراکی مشغول اند بیشتر از هر کس دیگر نبود برق را احساس می کنند و از آن متضرر می شوند.
برای بسیاری از صنعتکاران و تاجران که در پارک‌ها و شهرک‌های صنعتی سرمایه گذاری کرده‌اند، نبود هر ساعت برق برای آنان ضرر چند میلیونی حساب می‌شود اما آنان نیز چاره‌ای جز تحمل این وضعیت ندارند. برخی از آنان مجبور می شوند که شرکت های شان را جمع کنند و در جای دیگر سرمایه گذاری کنند و یا هم مجبور می شوند که کالاهای بی کیفیت با قیمت بالا تولید کنند که در بازار مشتری هم ندارند.
شرکت برشنا بخش زیادی از برق مورد نیاز کابل را از کشورهای ازبکستان و تاجیکستان وارد می‌کند و بخش دیگر آن برقی است که در داخل تولید می شود اما برق وارداتی و تولیدی که برای کابل در نظر گرفته شده با نیازمندی‌های این شهر همخوانی ندارد.
شرکت برشنا، سالانه میلیون‌ها دالر را هزینه برق وارداتی می کند،به گفته وزیر انرژی و آب، پولی که افغانستان دراین سال‌ها برای برق وارداتی به مصرف رسانده اگر در تولید برق داخلی مصرف می‌شد امروز نیازی به برق های وارداتی نبود.
کمبود برق در شهر کابل مشکل تازه‌ای به حساب نمی آید اما سوال اینجاست که با وجود سرازیر شدن میلیاردها دالر به افغانستان، چرا حتی پایتخت کشور از نبود برق رنج می برد؟ سوالی که باید مسوولان به آن پاسخ دهند؟
مهدی حسینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


محمدی «کابل»
به نظر من جواب این سوال که با وجود سرازیر شدن میلیاردها دالر به افغانستان چرا حتی پایتخت کشور از نبود برج رنج میبرد را از مقامات و بخصوص از وزیرانی که در این پست وظیفه داشته بخصوص بخصوص از جناب امیرشان تورن اسماعیل خان هراتی پرسید که چرا چنین است؟
پربازدیدترین