۰
عبدالله:

ادارات دولتی باید اطلاعات لازم را در اختیار مردم قرار دهند

يکشنبه ۲۲ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۵۰
رییس اجرایی حکومت وحدت ملی می گوید که ادارات دولتی مکلف اند اطلاعات لازم را از کارکردهای شان، در اختیار مردم قرار دهند.
ادارات دولتی باید اطلاعات لازم را در اختیار مردم قرار دهند


رییس اجرایی حکومت وحدت ملی می گوید که ادارات دولتی مکلف اند اطلاعات لازم را از کارکردهای شان، در اختیار مردم قرار دهند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ عبدالله عبدالله رییس اجرایی حکومت که امروز یکشنبه (۲۲ اسد) در مراسم معرفی "استراتیژی ملی دسترسی به اطلاعات" در کابل صحبت می کرد، گفت که مردم مالک اصلی اطلاعات هستند و دولت فقط مسولیت حفظ آن را بر عهده دارد.
آقای عبدالله گفت: "نهادهای دولتی باید دسترسی به اطلاعات را آسان سازند زیرا دسترسی به اطلاعات در جوامع امروزی یک نیاز است؛ مردم دسترسی به اطلاعات را جز حق زندگی خود می‌دانند و مسوولان نباید در این راستا سر خود را از مردم بالا بگیرند".
عبدالله تاکید ورزید که ارائه اطلاعات به مردم در ادارات دولتی باید به یک فرهنگ تبدیل شود و ریاست اجرایی در ایجاد سهولت به منظور دسترسی به اطلاعات با نهادهای مدنی و ناظر بر اعمال حکومت و مردم افغانستان همکاری می کند.
به گفته او، ادارات دولتی باید بر بنیاد قانون، اطلاعات را دسته بندی کرده در اختیار مردم قرار دهند؛ در غیر آن هر گونه بی‌تفاوتی در این راستا، باور مردم را نسبت به حکومت صدمه خواهد زد.
او خاطر نشان کرد، در کشوری که فساد بیداد می‌کند مردم حق دارند به اطلاعاتی که در چارچوب قانون تنظیم شده، دسترسی داشته باشند.
رییس اجرایی حکومت همچنین قانون دسترسی به اطلاعات را ناقص خواند و با آنهم گفت: "قانون دسترسی به اطلاعات چارچوب محرمیت را تنظیم نموده ولی محدودیت وضع نکرده است که بر بنیاد آن، ادارات دولتی اطلاعات را کتمان کنند".
به گفته وی، وضعیت اطلاع دهی ادارات دولتی در مرکز بهتر است؛ اما مسوولان دولتی در ولایت‌ها درک درستی از لزوم اطلاع‌دهی ندارند.
در همین حال، برخی ازمسوولان دیگر از نبود ظرفیت در ادارات دولتی به منظور ارائه اطلاعات به مردم سخن می زنند.
مژگان مصطفوی معین وزارت اطلاعات وفرهنگ کشور گفت: "ما در دادن اطلاعات به مردم مشکل داریم؛ هیچ ساختار و میکانیزم مشخص برای ارائه معلومات به مردم وجود ندارد و تا زمانی‌که بانک اطلاعاتی الکترونیک نشده و معلومات طبقه بندی نشود، اطلاع رسانی درست صورت نمی‌گیرد".
خانم مصطفوی افزود، اکثر ادارات دولتی اطلاع رسان‌های قوی ندارند که معلومات را در اختیار مردم قرار دهند؛ بناً باید دفاتر مطبوعاتی نهادهای دولتی بیشتر فعال شوند.
این در حالی است که کمیسیون نظارت و دسترسی به اطلاعات نیز می گوید که استراتیژی ملی دستررسی به اطلاعات به این دلیل تدوین شده تا وضعیت اطلاع‌رسانی در کشور بهبود یابد.
به گفته این نهاد، به جز از وزارت احیا و انکشاف دهات که توانسته در راستای ارائه معلومات گام‌های برجسته‌ای را بردارد، دیگر ادارات دولتی برای ارائه معلومات به مردم علاقه مندی ندارند.
این کمیسیون تنها توشیح قانون دسترسی به اطلاعات را کافی ندانسته و تاکید دارد که باید برنامه های آگاهی دهی به مسوولان نهادهای دولتی، جامعه مدنی و مردم افغانستان به منظور نشر و استفاده از اطلاعات، راه اندازی شود.
عبدالله امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین