۰
محقق:

ارگ‌نشینان چند درصد رای مردم را دارند و در کجای افغانستان حاکمیت می‌کنند/ ژنرال دوستم نباید همانند فرد عادی محاکمه شود

سه شنبه ۱۰ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۳۰
محمد محقق معاون دوم ریاست اجرایی و یکی از سران ایتلاف نجات افغانستان می گوید که قصد ایتلاف نجات، براندازی نظام نیست بلکه پایان انحصار قدرت است.
ارگ‌نشینان چند درصد رای مردم را دارند و در کجای افغانستان حاکمیت می‌کنند/ ژنرال دوستم نباید همانند فرد عادی محاکمه شود


محمد محقق معاون دوم ریاست اجرایی و یکی از سران ایتلاف نجات افغانستان می گوید که قصد ایتلاف نجات، براندازی نظام نیست بلکه پایان انحصار قدرت است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ آقای محقق که در همایش امروز(سه شنبه ۱۰ اسد) هواداران ایتلاف نجات در بلخ صحبت می کرد گفت که تبعیض و انحصار قدرت در ارگ در بدترین حالت قراردارد. یک کارمند وزارت معارف را به خاطر ۱۲ هزار افغانی اختلاس به محکمه جرایم سنگین معرفی می‌کند، ولی کسانی دیگر که در صدها میلیون دالر اختلاس دست دارند را مورد بازخواست قرار نمی دهد.
محقق بیان داشت، شورای نجات برای نجات افغانستان علیه تبعیض، فساد و بی عدالتی تشکیل شده است. "ما قصد بر اندازی حکومت و ایجاد مشکلات را نداریم بلکه اصلاحات می خواهیم".
معاون دوم ریاست اجرایی گفت: "به ایتلاف نجات، برچسپ قومی نزنند پایه های ما در میان تمامی ملت افغانستان است و امروز تمام مردم افغانستان با ما متحد شده اند. حرکت ما بر اساس اعتدال، اصلاحات و خواست مردم است؛ بس کنند دسیسه سازی‌های شبانه را؛ جنوب و شرق کشور را از دست داده‌ایم، شمال را در حال از دست دادن استیم سه چهار ولایت بیشتر امن نیست. پس در کجای افغانستان حاکمیت می کنند".
او خاطرنشان کرد، آنانی‌که انحصار می کنند بدانند که رای شان تعیین کننده نبود و با نه گفتن هواداران ژنرال دوستم، رای خود را محاسبه کنند که با چند درصد رای می خواهند بر افغانستان حکومت نمایند.
آقای محقق همچنین به پرونده ژنرال دوستم و ممانعت وی از ورود به افغانستان اشاره کرد و گفت: "بحث ژنرال عبدالرشید دوستم مهم است؛ تا زمانیکه به رای اش ضرورت داشت، ژنرال یک آدم قهرمان بود؛ اما وقتی که رای میلیونی هوادارانش گرفته شد تاریخ مصرفش گذشت و ازهمان روز به انزوا کشاندند و حال‌هم با یک دوسیه پیچانیده اند".
به گفته وی، حکومت کسانی که پایه های مردم دارند را به ناحق هدف قرار می دهد.
محقق خطاب به جامعه جهانی در افغانستان گفت: "از امریکا و اروپا می خواهیم که اگر دوستم آدم بد بود، چرا در انتخابات بد نبود؟ چرا آن وقت قبول کردی که حالا قبول نداری؟ و ممانعت از ورود وی به کشور را ما مداخله آشکار در امور داخلی افغانستان می دانیم".
او ادامه داد: بناً از اداره انحصاری حکومت می خواهیم که جلو آمدنش ژنرال دوستم را نگیرد اگر بحث محاکمه اش است از راه قانون اساسی دنبال کنند. اجازه پارلمان افغانستان را بگیرند و لویه جرگه تشکیل دهند زیرا رییس جمهور و معاونین‌اش در قانون اساسی در یک شان آمده است. نباید ژنرال دوستم را مثل یک کارگر عادی فکر کرده و محاکمه کنند.
این در حالی است که نیروهای بین المللی در افغانستان دو هفته قبل، به هواپیمای حامل ژنرال دوستم اجازه نشست در میدان هوایی بلخ را ندادند و آقای دوستم دوباره به ترکیه برگشت.
حزب جنبش اسلامی افغانستان که یکی از اعضای تشکیل دهنده ایتلاف نجات افغانستان است نیز با اعلام بیانیه‌ای در این همایش تاکید ورزید که قانون شکنی، اعمال صلاحیت‌های انحصاری از سوی رییس جمهوری، مداخله در امور وزارت ها اوضاع کشور را بدتر کرده و باعث تشکیل ایتلاف نجات شده است.
در این بیانیه از ریس جمهور خواسته شده بود که به اقدامات غیر قانونی خود نقطه پایان بگذارد.
عبدالحفیظ منصور یکی دیگری از اعضای ایتلاف نجات و عضو فعال حزب جمعیت اسلامی افغانستان گفت که شورای ایتلاف دشمن نظام نیست و به کسی اجازه نمی‌دهد این نظام را ساقط کند.
آقای منصور افزود"ما طرفدار دموکراسی استیم و انحصارگرایی را نمی خواهیم، مخالف محکمه های فرمایشی هستیم، طرفدار تامین عدالت اجتماعی از طریق مشارکت همه اقوام می باشیم، هیچ کسی حق ندارد که خود را همه کاره این کشور بداند. همه جناح‌هایی که در انتخابات رای گرفته اند در حکومت شریک اند و باید صلاحیت هایش در چارچوب قانون داده شود. انحصار کشور را با خطرات جدی مواجه کرده است. بدترین دشمن کسی است که ما را از درون ضربه می زند و زمینه را برای مداخله بیرونی‌ها فراهم می سازد".
ایتلا نجات افغانستان با حضور مثلث، ژنرال دوستم معاون اول ریاست جمهوری و رییس حزب جنبش اسلامی افغانستان، محمد محقق معاون دوم ریاست اجرایی و رییس حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و عطا محمد نور والی بلخ و رییس اجرایی حزب جمعیت اسلامی افغانستان، به هدف پایان دادن به انحصار قدرت در ارگ، برگرداندن صلاحیت‌های معاون اول ریاست جمهوری و وزرای کابینه و آوردن اصلاحات در کشور حدود دو ماه پیش در ترکیه تشکیل شد.
قرار است این ایتلاف پس از رایزنی‌ها با مردم در ولایت‌های مختلف افغانستان در کابل اعلام موجودیت کند.
حکومت، اعضای این ایتلاف را جز نظام و مسول خوانده و هر گونه انحصار گرایی قدرت را رد کرده است.
عبدالله امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین