>> جمهور - دولت و طالبان باید از طریق رهایی زندانیان برای صلح اعتماد سازی کنند ۲ هزار نفر در زندان طالبان در هلمند به سر می‌برند
 
۰
سید اکبر آغا:

دولت و طالبان باید از طریق رهایی زندانیان برای صلح اعتماد سازی کنند/ ۲ هزار نفر در زندان طالبان در هلمند به سر می‌برند

دوشنبه ۲ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۲
رییس شورای عالی راه نجات افغانستان می گوید که دولت و طالبان باید از طریق رهایی زندانیان برای صلح اعتماد سازی کنند.
دولت و طالبان باید از طریق رهایی زندانیان برای صلح اعتماد سازی کنند/ ۲ هزار نفر در زندان طالبان در هلمند به سر می‌برند


رییس شورای عالی راه نجات افغانستان می گوید که دولت و طالبان باید از طریق رهایی زندانیان برای صلح اعتماد سازی کنند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ سید اکبر آغا رییس شورای عالی راه نجات افغانستان، امروز (دوشنبه ۲اسد) در نشست "مطالبه حقوق قانونی زندانیان" در کابل صحبت می کرد، گفت که تنها مشکل ادامه جنگ در افغانستان عدم اعماد میان دولت و طالبان است؛ حکومت و طالبان باید از طریق رهایی زندانیان پیام مشروع خود را به همدیگر برسانند. به گفته وی، طالبان در هلمند حدود ۲ هزار زندانی را نگهداری می کنند.
او خارجی‌ها را تنها عامل اصلی جنگ در کشور دانسته و گفت: "طالبان برای آغاز و ادامه گفتگوهای صلح از دولت افغانستان خواسته است که دفتر قطر را دوباره باز کند و ما را به پاکستان وابسته نسازد؛ اما دولت افغانستان صلح نمی خواهد، زیرا من چندین بار با حاجی دین محمد و ستانکزی صحبت کردم و آنان پاسخ مثبت ندادند و نتیجه صحبت های ما با آقای خلیلی نیز تا حال مشخص نشده است".
این عضو رهبری پیشین طالبان همچنین، وضعیت حقوق بشری و بهداشتی زندانیان بگرام را بد توصیف کرده و خاطر نشان کرد که حامد کرزی رییس جمهور سابق افغانستان حکم صادر کرده بود که بیش از ۲ هزار زندانی این زندان را رها کند؛ اما حکومت فعلی این حکم را نادیده گرفته و مانع رهایی زندانیان می شود.
به گفته وی، شورای عالی راه نجات افغانستان از طریق کمیسیون‌ رهایی زندانیان سیاسی تلاش می کند تا جلو اعدام‌های دو طرف را بگیرد، سهولت‌های بیشتر برای زندانیان فراهم کرده و در نهایت آنان را رها سازد و از طریق کمیسیون مکاتب، تلاش می کند دروازه‌های مکاتب را باز نگهدارد.
رییس شورای عالی راه نجات افغانستان بیان داشت که در این دو مورد با سران طالبان نیز صحبت کرده و آنان وعده همکاری داده اند. او گفت: "طالبان می گویند که جلو فعالیت مکاتب را نمی گیرند ولی مکاتب مناطق زیر کنترل آنان به دلیل فساد مسدود شده اند".
حامد کرزی در آخر دوران حکومت خود در یک مورد ۶۵۰ زندانی طالب را از زندان بگرام آزاد کرد که اکثر آنان دوباره به صفوف طالبان برگشتند. آقای کرزی به این دلیل مورد انتقاد شدید منتقدان سیاسی خود قرار گرفته بود.
عبدالحکیم مجاهد یکی دیگر از اعضای رهبری پیشین طالبان گفت مشکل عمده بر سر راه انجام گفتگوهای صلح در کشور بی‌اعتمادی میان دولت و طالبان است که می شود از طریق فراهم آوری سهولت برای زندانیان و رهایی آنان، آن را از بین برد.
آقای مجاهد افزود، اگر زندانیان دو طرف آزاد شوند و یا سهولت های بیشتری برای آنان فراهم گردد، زمینه برای آتش بس مساعد می گردد و سرانجام به صلح خواهیم رسید.
برخی از اشتراک کنندگان دیگر این نشست نیز خارجی‌ها را یگانه عامل ادامه جنگ در کشور یاد کرده و تاکید داشتند که تنها تلاش های شورای عالی صلح کافی نیست و باید همه بزرگان و علما در راستای تامین صلح در کشور کار کنند.
این در حالی است که روز گذشته رییس جمهور غنی گفت که صلح در کشور آمدنی است؛ اما همزمان با این سخنان آقای غنی دو ولسوالی در ولایت‌های فاریاب و غور به دست طالبان سقوط کردند.
آگاهان، بر این باور اند تا زمانیکه طالبان توان سقوط دادن ولسوالی و یا ولایت را داشته باشند به سختی حاضر به گفتگوهای صلح در کشور خواهند شد.
عبدالله امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین