۱

معرفی کود جزای افغانستان؛ بچه‌بازی جرم شناخته شد

پنجشنبه ۲۹ سرطان ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۰۸
وزارت عدلیه، کود جزای افغانستان را در دو کتاب، ۱۶ باب و ۹۴۰ ماده معرفی کرد که در آن پدیده زشت بچه‌بازی جرم شناخته شده‌ است.
معرفی کود جزای افغانستان؛ بچه‌بازی جرم شناخته شد

وزارت عدلیه، کود جزای افغانستان را در دو کتاب، ۱۶ باب و ۹۴۰ ماده معرفی کرد که در آن پدیده زشت بچه‌بازی جرم شناخته شده‌ است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ عبدالبصیر انور وزیر عدلیه کشور، امروز پنجشنبه در مراسم معرفی کود جزای افغانستان گفت که این کود جزا موارد و مراحل مختلف جزایی را در بر می‌گیرد و از یک سال بدین سو روی آن کار شده و هم اکنون تکمیل و نافذ شده است.
آقای انور تصریح نمود:" این کود جدید که توسط یک کمیسیون ویژه متشکل از متخصصین داخلی و بین المللی در مدت ۹ ماه تهیه گردید در ماه ثور سال جاری در ۱۶ باب ۹۴۰ماده به تصویب کابینه و توشیع رئیس جمهورافغانستان رسیده و رسما نافذ گردید".
وی افزود:"در این کود جدید، قانون جزای مصوب سال ۱۳۵۵ ه.ش افغانستان اساس قرار داده شده، موازین حقوقی اسلام و تمام استندردهای جزائی بین المللی و میثاق های بین المللی که افغانستان به آنها پیوسته است در نظر گرفته شده و با در نظر داشت شرایط جدید افغانستان تهیه و مورد تصویب قرار گرفته است".
به گفته وی؛ موارد جدید جرمی همچون جرایم فساد اداری، جرایم سایبری، پدیده شوم بچه بازی، جرایم جنگی، نقض حقوق بشر و... که از پدیده های نوظهور جزایی در جهان محسوب می شوند از مواردی است که در این کود جزایی اضافه شده و نسبت به این جرایم مجازات‌های مشخصی نیز تعیین گردیده است.
وزیر عدلیه، محدود نمودن موارد اعدام، بالابردن مدت حبس ابد "از ۲۰ سال به ۳۰ سال" به منظور کاهش موارد اعدام و... را از مواردی خواند که در این کود جزای افغانستان مورد تعدیل و بازنگری قرار گرفته است.
آقای انور بیان داشت، در این کود جزایی موازین جزایی کشورهای مختلف مصر، ترکیه، فرانسه، مالدیو ومالزیا و نیز کشورهای پس از جنگ نیز در نظر گرفته شده و همچنان پیشنهادات تعدیلی نهادها و افراد مختلف دولتی و غیر دولتی افغانستان نیز در آن گنجانیده شده که خلاء قانونی محاکم را در تشخیص جرایم برطرف ساخته و پاسخگوی شرایط جدید کشور خواهد بود.
گفتنی است که پیش نویس اولیه این کود جزایی که توسط یک کمیسیون ویژه در مدت شش ماه تهیه شده بود، طی ۹۰۸ ماده به کابینه افغانستان ارایه شد، اما این کود جزایی پس از تعدیل و بازنگری سرانجام در ۹۴۰ به تصویب رسید.
عبدالجلیل سروش- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین