۰

گزارش آسیب شناسی فساد اداری در دادستانی کل کشور منتشر شد

چهارشنبه ۲۸ سرطان ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۵۴
گزارش کمیته مستقل مشترک نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری درباره آسیب شناسی فساد اداری در دادستانی کل کشور منتشر شد.
گزارش آسیب شناسی فساد اداری در دادستانی کل کشور منتشر شد

گزارش کمیته مستقل مشترک نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری درباره آسیب شناسی فساد اداری در دادستانی کل کشور منتشر شد.
به گزارش خبرگزارش جمهور؛ کمیته نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری امروز چهارشنبه (۲۸ سرطان) در یک نشست خبری در کابل؛ گزارش خود از آسیب شناسی فساد اداری در دادستانی کل کشور را منتشر کرد.
براساس این گزارش که روند تهیه آن از ماه میزان سال گذشته آغاز گردیده و در مدت سه ما توسط چهار متخصص داخلی و خارجی نهایی شده، رشوه ستانی و مداخلات در امورتعیینات از موارد عمده فساد در دادستانی کل می باشند.
سید مجید الله تواب، عضو کمیته نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری در این نشست گفت:"این گزارش که در نتیجه انجام ۲۳۰ مصاحبه با افراد مختلف مسوول و مراجع اداره لوی سارنوالی تهیه شده نشان می دهد که در بخش های ظرفیت، حسابدهی- شفافیت و همکاری ها در اداره لوی سارنوالی افغانستان مشکلات جدی وجود داشته و زمینه فساد اداری در این اداره را فراهم کرده است".
به گفته وی؛ نبود تسهیلات لازم برای دادستان‌ها، عدم رسیدگی درست به قضایا، تشکیلات پیچیده ، نبود لایحه درست پلان گزاری و بودجه، عدم شفافیت در پروسه استخدام، مشکلات امنیتی دادستان‌ها، عدم نظارت از کارکرد دادستان‌ها ،نبود آگاهی حقوقی و نبود همکاری میان دادستانی کل و ادارات دیگر دولتی از مشکلات عمده بوده است که این اداره را در فساد اداری آسیب پذیر ساخته است.
آقای تواب بیان داشت که بر همین اساس کمیته نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری؛ تعداد ۵۰ سفارش (پیشنهاد اصلاحی) را که بهبود شفافیت در استخدام، بهبود تشکیلات این اداره، ایجاد تسهیلات برای دادستان‌ها و بهبود همکاری میان وزارت داخله دادستانی کل و سایر ادارات را شامل می شود برای از بین بردن نقاط آسیب پذیر معروض به فساد به رهبری این اداره ارائه کرده که با اجرای آنها فساد در دادستانی کل کاهش خواهد یافت.
در همین حال ترینا ملکیار عضو دیگر این کمیته در این نشست با اشاره به برنامه‌های اصلاحی اداره دادستانی کل در مبارزه با فساد اداری، این برنامه ها را موثر خوانده بیان داشت که پس تعیین رهبری جدید این اداره در بخش های مشارکت زنان، پروسه استخدام و نظارت از کارکرد محاکم تاکنون تغییرات چشمگیری در این اداره ایجاد شده است.
خانم ملکیار کارکرد اداره دادستانی کل در مشارکت زنان را قابل قبول خوانده تصریح کرده که در دو سال گذشته تعداد ۹ زن در پست های بلند دادستانی کل و تعداد ۲۳ زن دیگر به حیث دادستان در ولایات مختلف توظیف شده‌اند که این مساله از سطح بالای مشارکت زنان در این اداره حکایت دارد.
از سوی دیگر نورالحبیب جلال معاون دادستانی کل با اشاره به دستاوردهای رهبری جدید این در مبارزه با فساد اداری، اظهار داشت که در این اداره پس از تعیین رهبری جدید برنامه های گسترده اصلاحی روی دست گرفته شده که دستاوردهای خوبی را نیز به ارمغان آورده است.
وی تصریح کرد که رهبری این اداره با اتخاذ برنامه های اصلاحی توانسته مشارکت زنان در دادستانی کل را تا ۷۰ درصد بالا برده، روند شدید نظارت از کارکرد محاکم را روی دست بگیرد و پروسه استخدام را در  این نهاد نیز به کلی شفاف سازد.
عبدالجلیل سروش- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین