۰
رییس مجلس:

اختلافات سران حکومتی صلابت دولت‌داری را زیر سوال برده/ حکومت، یکجانبه از انجام تعهداتش به تمویل کنندگان جهانی گزارش می دهد

دوشنبه ۱۹ سرطان ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۹
رییس مجلس نمایندگان می گوید که اختلافات سیاسی سران حکومتی صلابت دولت‌داری را در افغانستان زیر سوال برده است.
اختلافات سران حکومتی صلابت دولت‌داری را زیر سوال برده/ حکومت، یکجانبه از انجام تعهداتش به تمویل کنندگان جهانی گزارش می دهد


رییس مجلس نمایندگان می گوید که اختلافات سیاسی سران حکومتی صلابت دولت‌داری را در افغانستان زیر سوال برده است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ عبدالرئوف ابراهیمی رییس مجلس نمایندگان از رییس جمهور غنی می خواهد که به اختلافات سیاسی درون حکومتی توجه کرده و این مشکل را مدیریت درست کند.
آقای ابراهیمی که در نشست عمومی امروز(دوشنبه ۱۹ سرطان) مجلس صحبت می کرد گفت: " اختلافات عمیق سیاسی در سطح رهبری حکومت صلابت دولت‌داری را زیر سوال برده است و رییس جمهور باید این اختلافات را مدیریت درست کند".
این در حالی است که روز گذشته رییس جمهور غنی در نشست بورد مشترک نظارت و انسجام کشورهای تمیول کننده با افغانستان نیز به این موضوع اشاره کرد و گفت که نمی تواند نابودی برخاسته از قطب بندی‌های قومی را در کشور دست کم بگیرد.
آقای غنی گفت که رهبران بی پروا و افرادی که منافع ملی را قربانی منفعت شخصی شان می کنند، می‌توانند یک جامعه قطبی را دست کاری کنند و او اجازه چنین کاری را نخواهد داد.
اما، عارف رحمانی یک عضو مجلس در مورد این سخنان رییس جمهور گفت: "مخالفان سیاسی درون حکومتی رییس جمهور از آقای عبدالله گرفته تا جنرال دوستم معاون اولش، محقق معاون دوم ریاست اجرایی، وزیر خارجه و والی اش می گویند که رییس جمهور استبداد رای دارند و می خواهد با چهار نفر از اقوام خودش کشور را اداره کنند و این مساله بحران ایجاد کرده است".
آقای رحمانی ادامه داد؛ آقای غنی مطرح می کند که خواهان قطب بندی های قومی نیستم؛ بلی اگر مخالفان سیاسی اش مسایل را قومی مطرح می کنند کار غلط است و رییس جمهور خودش نیز باید این مسایل را رعایت کند.
او گفت: "هر زمانیکه به این باور رسیدیم که رییس جمهور خودش منحیث زعیم دو ولایت و یا یک مجموعه قومی عمل نمی کند و منحیث زعیم ۳۰ میلیون نفوس افغانستان عمل می کند؛ آنگاه ادعایش را می پذیریم و اگرنه به حرف‌هایش باور نمی کنیم".
پیش از این تدامیچی یاماموتو نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل از قطب بندی‌های قومی در افغانستان در نشست قبلی شورای امنیت سازمان ملل در مورد افغانستان سخت ابراز نگرانی کرده بود و این مساله را برای حکومت افغانستان خطرناک و سرنگون کننده توصیف کرده بود.
یاماموتو خواستار تغییرات چشم گیر در نحوه حکومتداری در افغانستان شده بود.
رییس جمهور غنی گفت که دولت افغانستان در تلاش است تا عدالت را برای همه اتباع کشور به طور یکسان برقرار سازد و نیز پروژه‌های زیر بنایی را در راستای مبارزه با فقر و بیکاری در کشور سرعت بخشد.
در همین حال، نمایندگان مجلس می گویند که حکومت به گونه یکجانبه در راستای انجام تعهداتش به جامعه جهانی گزارش دهی می کند و تمویل کنندگان جهانی نیز به این دیدگاه یکطرفه باور می کنند.
شاه‌گل رضایی یک عضو مجلس گفت: "حکومت به حد کافی اوراق را تهیه کرده بود که گویا در انجام تعهداتش نسبت به کمک جامعه جهانی در افغانستان موفق بوده است؛ جامعه جهانی هم دیدگاه یکطرفه حکومت را می شنوند، درحالی که واقعیت‌های جامعه افغانستان فرق می کند وکاملاً خلاف آنچه حکومت می گوید می باشد".
خانم رضایی افزود؛ فقر و بیکاری در افغانستان رو به افزایش است؛ اصلاحات در حکومت داری به یک قصه مفت تبدیل شده؛ شکاف‌های قومی بیشتر شده و در مبارزه با فساد اداری هم تنها به طرح‌های برخواسته از سلیقه‌های شخصی اکتفا شده است.
به گفته وی، نگاه یکجانبه به تحقق تعهدات حکومت خاک انداختن به چشم جامعه جهانی و مردم افغانستان است.
عبدالرئوف ابراهیمی رییس مجلس نمایندگان نیز گفت که حکومت در تعهدات خود به جامعه جهانی در راستای حکومت داری خوب، مبارزه با فساد و اشتغالزایی کوتاه آمده است.
اما، حکومت افغانستان نتایج نشست دیروز بورد مشترک هماهنگی و انسجام افغانستان با کشورهای تمویل کننده را رضایت بخش خوانده و گفته است که دولت افغانستان در تحقق بسیاری از ۱۵ تعهداتی که به جامعه جهانی سپرده است، توانسته قناعت تمویل کنندگان را حاصل کند.
حکومت افغانستان در برابر ادامه کمک‌های ملکی کشورهای تمویل کننده افغانستان ۱۵ مورد تعهد دارد که ارائه حکومت داری خوب، مبارزه با فساد اداری، آوردن اصلاحات و شریک کردن نتایج تاثیرات آن بالای روند زندگی مردم، مبارزه با مواد مخدر، بلند بردن سطح کیفیت تعلیمی در مکاتب، تقویت بخش خصوصی، برابری جنسیتی بخشی از این تعهدات اند.
عبدالله امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین