۰

واکنش نمایندگان به ائتلاف احزاب جمعیت، جنبش و وحدت اسلامی مردم افغانستان

شنبه ۱۰ سرطان ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۵۲
نمایندگان مجلس به تشکیل ائتلاف سیاسی احزاب جمعیت اسلامی، جنش اسلامی و وحدت اسلامی مردم افغانستان واکنش نشان دادند.
واکنش نمایندگان به ائتلاف احزاب جمعیت، جنبش و وحدت اسلامی مردم افغانستان

نمایندگان مجلس به تشکیل ائتلاف سیاسی احزاب جمعیت اسلامی، جنش اسلامی و وحدت اسلامی مردم افغانستان واکنش نشان دادند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ برخی از نمایندگان مجلس تشکیل این ائتلاف سیاسی را کار مغایر با منافع ملی افغانستان عنوان کرده و برخی نمایندگان دیگر هم این ائتلاف را نتیجه بی اعتمادی مردم بر حکومت و ایجاد شکاف‌های عمیق سیاسی ناشی از تمرکز قدرت در ارگ عنوان می کنند.
ملا سید محمد آخند یکی از نمایندگان مجلس در این مورد گفت که تشکیل "شورای عالی ائتلاف برای نجات افغانستان" در واقع حرکتی در مخالفت با حکومت و به نفع داعش و طالبان است و اگر مشکلی برای کشور پیش آید باید همین رهبرانی که ائتلاف کرده اند برای مردم پاسخ گو باشند.
او خاطر نشان کرد که رهبران سیاسی نباید با تشکیل ائتلاف زمینه را برای به قدرت رسیدن طالبان و یا داعش در افغانستان فراهم سازند.
آرین یون دیگر عضو مجلس هم گفت: "ائتلافی که در ترکیه صورت گرفته مطابق با منافع ملی کشور نیست و برای دستیابی به اهداف سیاسی شخصی شکل گرفته است؛ زیرا دوستم در پرونده ایشچی متهم بود که خواستار بسته شدنش بود، عطامحمد نور هم خواستار رفع انسداد دارایی‌هایش بود و محمد محقق هم کارهای غیر قانون و غیر مشروع دیگر دارد".
خانم یون افزود که این رهبران سیاسی به دلیل اینکه خواست‌های شان از سوی حکومت برآورده نشده دست به تشکیل "شورای ائتلاف برای نجات افغانستان" زده اند.
این نمایندگان تاکید داشتند، کسانی که این ائتلاف را تشکیل داده اند در حکومت هستند و باید از مقام های رسمی دولتی شان استعفا دهند.
اما؛ برخی نمایندگان دیدگاه متفاوت تری نسبت به شکل گیری این ائتلاف سیاسی دارند.
زهیر سعادت یک عضو مجلس در این خصوص گفت که ائتلاف سیاسی شکل گرفته نتیجه بی‌اعتمادی مردم بر حکومت و ناشی از بحران و شکاف عمیق سیاسی است که در درون حکومت ایجاد شده است.
آقای سعادت افزود: "ما به جای اینکه انگشت انتقاد را به سمت ائتلاف‌ها نشانه ببریم باید بپرسیم که چرا چنین ائتلاف های صورت می گیرد؛ آیا این ائتلاف‌ها در نتیجه تمرکز قدرت در ارگ ریاست جمهوری و سلب صلاحیت های قانونی وزرای کابینه به وجود نیامده است؟".
او هشدار داد که اگر برای پایان دادن به کارهای غیر قانونی در حکومت راه حلی پیدا نشود، مشکلات سیاسی در کشور جدی تر خواهد شد.
از سوی هم، برخی نمایندگان دیگر تاکید داشتند که مجلس نمایندگان باید برای حل مشکلات موجود میان جناح‌های سیاسی افغانستان پا درمیانی کند تا اختلاف‌ها برداشته شود.
آنان هشدار دادند در صورت که این چالش‌ها حل نشود، دشمن از این شرایط به نفع خود استفاده خواهد کرد.
این در حالی است که چند روز پیش جنرال دوستم رهبر حزب جنبش اسلامی و معاون اول ریاست جمهوری، عطا محمد نور رییس اجرایی حزب جمعیت اسلامی و والی کنونی بلخ و محمد محقق رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و معاون دوم ریاست اجرایی کشور در ترکیه ائتلافی را زیر عنوان"شورای عالی ائتلاف برای نجات افغانستان" در ترکیه تشکیل دادند.
هدف از تشکیل این ائتلاف پایان دادن به قانون شکنی، انحصار قدرت و کارهای فراقانونی رییس جمهور و آوردن اصلاحات در حکومت خوانده شده است.
اما، سرپرست دفتر سخنگوی ریاست جمهوری گفته است، آنهایی که این ائتلاف را تشکیل داده اند جز حکومت هستند و مسوولیت تحقق خواسته‌های مطرح شده در اعلامیه ائتلاف متوجه خود آنان نیز است.
عبدالله امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین