۰
وزیر مهاجرین:

کشورهای مهاجر پذیر در اخراج پناهجویان افغان تجدید نظر کنند

سه شنبه ۳۰ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۴
وزیر مهاجرین و عودت کنندگان کشور وضعیت افغانستان را برای پذیرش مهاجران اخراج شده مناسب ندانسته از کشورهای مهاجرپذیر می‌خواهد که در اخراج پناهجویان افغان تجدید نظر کنند.
کشورهای مهاجر پذیر در اخراج پناهجویان افغان تجدید نظر کنند


وزیر مهاجرین و عودت کنندگان کشور وضعیت افغانستان را برای پذیرش مهاجران اخراج شده مناسب ندانسته از کشورهای مهاجرپذیر می‌خواهد که در اخراج پناهجویان افغان تجدید نظر کنند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ وزارت مهاجرین و عودت کنندگان امروز سه شنبه ( ۳۰ جوزا ) از روزجهانی پناهجویان با حضور داکتر عبدالله عبدالله ریس اجرایی ، نماینده اتحادیه اروپا و دیگر مقامات داخلی و خارجی در کابل گرامی‌داشت کرد.
افغانستان کشوریست که گواه نزدیک به چهار دهه جنگ و خشونت بوده است. جنگی که فقر ، بی‌کاری و بی‌سوادی را به مردم افغانستان هدیه داده و اکنون فرار از وطن یا بحران مهاجرت دامن گیر حکومت شده است و این پدیده به یکی از جدی‌ترین چالیش‌های حکومت در زمینه فرار سرمایه‌های فکری از کشور مبدل شده است.
در همین حال سید حسین عالمی بلخی وزیر مهاجرین و عودت کنندگان می‌گوید که جنگ و نا امنی‌ها اخیر سبب شده تا هنوزهم ما شاهد فرار و مهاجرت شماری زیادی از شهروندان از کشور باشیم.
آقای بلخی وضعیت افغانستان را برای اخراج مهاجران افغان از کشورهای مهاجر پذیر مناسب ندانسته و از کشورهای خارجی می‌خواهند که در زمینه طرح اخراج پناهجویان افغان تجدید نظر کنند.
وزیر مهاجران و عودت کنندگان می‌گوید که جنگ و نا امنی در سال‌های اخیر سبب شده تا در سال گذشته شاهد شماری زیادی از بی‌جا شدگان داخلی باشیم. وی تاکید می‌کند که در حال حاضر ۱۵۲ هزار فامیل بیجاشده داخلی داریم و اگر وضعیت امنیتی بهتر نشود این بیجاشدگان داخلی نیز دست به مهاجرت خواهند زد.
بر بنیاد گفته‌های وزیر مهاجران و عودت کنندگان از اول حمل سال جاری تا بیست وهفتم جوزای سال روان در حدود ۱۹۴ هزار نفر از ایران و پاکستان به کشور عودت کرده اند.
آقای بلخی با اشاره به مشکلات مهاجران افغان در پاکستان گفت که بیشتر از ۱.۳ میلیون پناهندگان ثبت نام شده؛ کارتهای آنان تا آخر ماه دسامبر ۲۰۱۷ تمدید شده است و در حدود ۶۰۰ هزار مهاجر فاقد مدرک اند که برای ثبت نام آنان توافق شده و قرار است روند ثبت نام آنان از پانزدهم ماه جولای آغاز شود.
وزیر مهاجران و عودت کنندگان علاوه نمود که بیشتر از ۶۰۰ هزار پناهنده افغان در ایران ثبت نام شان تمدید شده و ۴۵۰ هزار پناهجو تحت پاسپورت خانوار که اقامت کوتاه مدت دارد یک سال از اقامت شان تمدید نشده و یک میلیون پناهجو فاقد مدرک اند و ۳۰ هزار پناهجوی دیگر دارای اقامت دراز مدت است که مذاکره روی بهتر شدن وضعیت همه‌ این پناهجویان جریان دارد.
آقای بلخی گفت که در کشورهای اروپایی ۲۴۷ هزار پناهجور سند اقامت دایمی یا تابیعیت اروپایی دریافت کرده و احتمال بازگشت آنان به افغانستان کم است. وی اضافه نمود که در مجموع ۵۹۲ هزار افغان به کشورهای اروپای تقاضای پناهندگی داده که بربنیاد تحقیقات کشورهای اروپای در حدود ۴۵ فیصد آنان سند تابعیت اروپایی دریافت نخواهند کرد.
همزمان با این داکتر عبدالله عبدالله رییس اجرایی حکومت می‌گوید که با آنکه مشکلات در افغانستان زیاد است اما در زمینه رفع بحران مهاجرت ظرفیت‌های بهتر ایجاد شده است اما این ظرفیتها کفایت نمی‌کند.
وی از همه ادارات و نهادهای حکومتی می خواهد که به بحران مهاجرت به عنوان مسوولیت حاشیه‌یی نگاه نکنند بلکه به عنوان یک سرمایه بشری نگاه کنند. وی تاکید می کند که حکومت متعهد است تا زمینه بازگشت عزت مندانه مهاجران افغان را فراهم کنند.
در همین حال فرانز میشل میلیبن نماینده اتحادیه اروپا از پلان بازگشت مهاجران افغان از سوی حکومت افغانستان استقبال کرده می‌گوید که اتحادیه اروپا یک صد میلیون دالر برای افغانستان در این زمینه اختصاص داده که تا پایان سال جاری و یاهم در اوایل سال ۲۰۱۸ میلادی به افغانستان تسلیم داده خواهد شد.
عبدالاحد فقیری- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


حبیب‌الله علیزاده
Iran, Islamic Republic of
من حبیب‌الله علیزاده فرزند نواب خان از ولایت میدان وردک ولسوالی مرکز بهسود همراه خانواده در معرض خطر استم من فرار کردم همراه خانواده
Iran, Islamic Republic of
من در معرض خطر استم
پربازدیدترین