۰
نمایندگان:

نشست شورای وزیران برای برخی وزرا مفهوم ندارد

پنجشنبه ۲۵ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۳۹
برخی از نمایندگان مجلس می گویند که نشست شورای وزران که به رهبری عبدالله عبدالله رییس اجرایی برگزار می شود، برای برخی وزرا مفهوم ندارد.
نشست شورای وزیران برای برخی وزرا مفهوم ندارد


برخی از نمایندگان مجلس می گویند که نشست شورای وزران که به رهبری عبدالله عبدالله رییس اجرایی برگزار می شود، برای برخی وزرا مفهوم ندارد.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ نشست شورای وزیران برای اتخاذ تصامیم هفته یکبار به ریاست عبدالله عبدالله رییس اجرایی و نشست کابینه نیز به ریاست رییس جمهور غنی برگزار می شود.
عبدالله عبدالله رییس اجرایی کشور به روز دوشنه هفته جاری از عدم شرکت برخی وزرای کابینه در نشست شورای وزیران به شدت انتقاد کرد.
آقای عبدالله گفت که برخی مسولان حکومتی به تصامیم ریاست اجرایی اعتنایی ندارند و حتا برخی وزرا در نشست‌های شورای وزیران شرکت نمی کنند و تنها خود را به یک نهاد( اشاره به ارگ ریاست جمهوری) پاسخگو می دانند.
او هشدار داد که این مساله برای ریاست اجرایی قابل قبول نیست و در آینده با چنین مسولان برخورد جدی می‌شود.
اما، اعضای مجلس نمایندگان این مساله را یک چالش خوانده، می گویند که تقسیم قدرت بین دو تیم سیاسی سبب بروز چنین مشکلات شده است.
غلام حسین ناصری یک عضو مجلس در این مورد به خبرگزاری جمهور گفت: "اولین چالش از دو پارچگی حکومت است و به همین خاطر نشست شورای وزیران برای برخی وزرا اصلاً مفهوم ندارد".
آقای ناصری افزود که مساله دوم انحصارگرایی قدرت توسط رییس جمهور غنی است این مساله نیز سبب دلسردی وزرا شده و برخی آنان به شرکت در نشست ها تمایل ندارند.
عبدالرحیم ایوبی دیگر عضو مجلس نیز خاطر نشان کرد که تمامی مشکلات حکومت افغانستان در دوگانگی قدرت سیاسی است.
آقای ایوبی افزود، وزرای که از سوی رییس جمهور غنی در کابینه معرفی شده اند، خود را به رییس جمهور وفادار دانسته و ریاست اجرایی برای شان مهم نیستند و وزرای که از سوی آقای عبدالله معرفی شده، خود را به ریاست اجرایی وفادار دانسته و تصامیم رییس جمهور برایشان اهمیت ندارد.
او گفت: "حکومت وحدت ملی به بن بست رسیده؛ عبدالله عبدالله تقسیمات ۵۰ در ۵۰ قدرت را می خواهد ولی رییس جمهور دادنی نیست" و به همین خاطر در بسیاری موارد تضاد میان شان به وجود می آید.
به گفته وی، رییس جمهور کارهای برخلاف قانون و توافقنامه سیاسی تشکیل حکومت وحدت ملی انجام می دهد و عبدالله در برابر او قرار می گیرد.
هر چند آقای عبدالله، نام وزرا و یا مسوولانی را که به تصامیم ریاست اجرایی اعتنا ندارند و در نشست های شورای وزیران اشتراک نمی کنند را نبرده است؛ اما معاون سخنگوی ریاست اجرایی گفته است که اکلیل حکیمی وزیر مالیه در بیش از دو سال از تشکیل حکومت وحدت ملی در نشست‌های شورای وزیران شرکت نکرده است.
پیش از این، اعتراضات مبنی بر این که بسیاری از وزرای کابنیه صلاحیت هایش از سوی رییس جمهور محدود شده نیز وجود داشت.
برخی آگاهان می گویند که سران حکومت به دلیل اختلافات درونی شان در دو نیم سال گذشته نه تنها که به وعده‌های انتخاباتی و تعهدات توافقنامه تشکیل حکومت وحدت ملی عمل نتوانسته اند بلکه میزان فساد و مشکلات گوناگون، سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی افزایش یافته است که این مشکلات سطح نارضایتی مردم را نیز به طور قابل ملاحظه بالا برده است.
عبدالله امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین