۰

خوشبینی نمایندگان مجلس افغانستان به نتیجه نشست پروسه کابل

پنجشنبه ۱۸ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۳۵
اولین نشست پروسه کابل که روز سه‌شنبه با اشتراک ۲۷ کشور و سازمان بین المللی در کابل برگزار شد با خوشبینی نمایندگان مجلس به همراه است.
خوشبینی نمایندگان مجلس افغانستان به نتیجه نشست پروسه کابل

شماری از نمایندگان مجلس افغانستان نسبت به نتیجه نشست پروسه کابل خوشبین اند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ اولین نشست پروسه کابل که روز سه‌شنبه با اشتراک ۲۷ کشور و سازمان بین المللی در کابل برگزار شد با خوشبینی نمایندگان مجلس به همراه است.
نمایندگان مجلس تاکید دارند که اگر کشورهای منطقه و جهان به شکل هماهنگ با پدیده تروریزم مبارزه کنند می تواند نتیجه مثبتی داشته باشد.
زهیر سعادت یک عضو مجلس در مورد نشست پروسه کابل به خبرگزاری جمهور گفت: "هرگامی که در راستای صلح در افغانستان، منطقه و جهان برداشته می شود باید به دیده قدر نگریسته شود؛ از آنجای که این نشست در سطح پایین برگزار شد ولی مردم افغانستان امیدوارند که این نشست نتیجه مثبت داشته باشد".
آقای سعادت افزود، مبارزه با هراس افگنی از طریق آگاهی دهی به مردم و همکاری کشورهای منطقه و جهان می تواند اثر خوبی داشته باشد.
نادرشاه بحر دیگر عضو مجلس نمایندگان نیز برگزاری این نشست به ابتکار افغانستان و بیانیه افتتاحیه رییس جمهور غنی را در نشست پروسه کابل را امیدوار کننده خواند.
آقای بحر در صحبت به خبرگزاری جمهور گفت: "اشاره صریح رییس جمهور به اینکه افغانستان به نیابت از کشورهای منطقه و جهان در خط مقدم جنگ با تروریزم قرار دارد و باید با پدیده تروریزم مشترکاً مبارزه صورت گیرد، جز نکات مثبت این نشست بود".
رییس جمهور در بیانیه افتتاحیه این نشست خاطر نشان ساخت که جامعه جهانی تا اکنون مبارزه موثری با تروریزم نداشته و باید به این رویکرد تغییرات مثبتی به وجود آید.
اما؛ این نشست در اوج تنش‌های سیاسی در کابل برگزار شد و صلاح الدین ربانی وزیر خارجه به دلیل حمله انتحاری بر اعضای جمعیت اسلامی در آن شرکت نکرد.
آقای بحر نیز اختلافات سیاسی داخلی را تنها نقطه منفی در هنگام برگزاری این نشست دانسته و تاکید دارد که رهبران سیاسی افغانستان باید به حل مشکلات داخلی توجه بیشتری مبذول دارند.
نمایندگان مجلس تاکید دارند که دولت افغانستان باید با استفاده از پروسه کابل بالای پاکستان فشار بیشتری وارد کند تا دست از حمایت تروریزم بردارد، نکته ای که در بیانیه پایانی نشست روز سه شنبه نیز برقطع حمایت‌های بیرونی تروریزم تصریح شده است.
در بیانیه پایانی این نشست آمده است که کشورهای منطقه و جهان باید از طریق همکاری دولت با دولت در مبارزه با تروریزم و آوردن صلح در افغانستان گام‌های موثر و عملی را بردارند نه این که مستقیماً با گروه‌های تروریستی تماس‌های را برقرار سازند.
اشتراک کنندگان نشست پروسه کابل بر مالکیت افغانستان در روند صلح با گروه‌های هراس افگن تاکید ورزیده و از طالبان خواسته اند که با برقراری آتش بس به گفتگوهای صلح تن دهد.
رییس جمهور غنی نیز در بیانیه افتتاحیه این نشست گفت که پروسه کابل آخرین فرصتی برای طالبان است و یاد آور شد در صورت که طالبان به صورت واقعی در این روند تمایل نشان دهند افغانستان با بازگشایی دفتر این گروه در کابل و یا در کشور دیگری موافقت خواهد کرد.
حکمت خلیل کرزی معین سیاسی وزارت خارجه در پایان این نشست گفت که کشورهای منطقه و جهان در راستای صلح افغانستان وعده همکاری داده اند و در صورت که طالبان از گفتگوهای صلح امتناع ورزند شامل فهرست گروه‌های تروریستی سازمان ملل خواهد شد و نیز در برابر این گروه مبارزه مشترک مسلحانه صورت می گیرد.
عبدالله امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین