۰

اختلاف نمایندگان در مورد تظاهرات دیروز باشندگان کابل

شنبه ۱۳ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۳۶
تظاهرات دیروز باشندگان کابل، نمایندگان مجلس را به دو بخش موافق و مخالف تقسیم کرد.
اختلاف نمایندگان در مورد تظاهرات دیروز باشندگان کابل

تظاهرات دیروز باشندگان کابل، نمایندگان مجلس را به دو بخش موافق و مخالف تقسیم کرد.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ برخی نمایندگان مجلس می گویند که این تظاهرات عدالت خواهانه بود و معترضان نباید از سوی نیروهای امنیتی هدف تیر اندازی قرار می گرفتند.
عبدالطیف پدرام یک عضو مجلس در رابطه به حمله چهارشنبه گذشته، رییس جمهور و رییس اجرایی را به بی کفایتی و ناتوانی در تامین امنیت مردم متهم کرد و خواستار استعفای آنان شد.
آقای پدرام در مورد شلیک به معترضان گفت: "من گفته بودم که میدان‌های تحریر ایجاد خواهد شد که دیروز ایجاد شد و این اعتراضات تا ایجاد حکومت عادلانه در کشور ادامه و در ولایات گسترش خواهد یافت".
پدرام تاکید ورزید که عاملان تیر اندازی (دیروز، جمعه، ۱۲جوزا) بر تظاهرات کنندگان باید شناسایی و جداً زیر پیگرد قانونی قرار بگیرند در غیر آن کشور به سوی جنگ‌های داخلی سوق داده خواهد شد.
نیلوفر ابراهیمی دیگر عضو مجلس نیز گفت: "جامعه جهانی بخاطر این نیروهای امنیتی را تمویل می کنند تا بر مردمی که از آنان حمایت می کنند تیر اندازی کنند؟ آیا سران حکومت اینقدر از مردم عقده مند هستند که دستور شلیک می دهند؟".
خانم ابراهیمی افزود، رییس جمهور و شورای امنیت مسوول اول این تیر اندازی اند و باید به مردم پاسخ دهند.
نظیفه زکی نیز گفت: "سربازان گارنیزیون کابل چه حق دارند بالای تظاهرات کنندگان تیر اندازی کنند؛ مظاهره حق مدنی مردم افغانستان است؛ عاملان این حادثه باید زیر پیگرد قرار گیرند".
این نمایندگان تیر اندازی بر تظاهرات کنندگان را دیکتاتوری خواندند و خواستار بازداشت و محاکمه عاملان تیر اندازی دیروز شدند.
اما، شماری از نمایندگان دیگر می گویند که افراد مسلح از سوی برخی سیاسیون در داخل صفوف معترضان جابجا شده بودند و قصد بر اندازی حکومت افغانستان را داشتند.
عبیدالله بارکزی دیگر عضو مجلس گفت: "مظاهره مسالمت آمیز حق قانونی اتباع افغانستان است اما مظاهر دیروز مظاهره نبود و یک کودتا بود؛ باید بین تظاهرات مسالمت آمیز و کودتا تفکیک شود".
آقای بارکزی افزود که برخی‌ها در صدد سوء استفاده از این تظاهرات بودند و به برخی مظاهره کنندگان "تفنگچه" توزیع کرده بودند و پولیس هم حق دارد که از خود دفاع کند.
نادرخان کتوازی نیز گفت که مظاهره دیروز برای این بود که رییس جمهور را از چوکی پایین کنند و نظام را سقوط دهند.
به گفته وی، برخی افراد و اشخاص مغرض، چند جوان احساساتی را مورد سوء استفاده قرارداده و می خواستند این گونه خود شان به قدرت برسند.
نمایندگان خواستار بررسی همه جانبه تمامی ادعاهای مطرح شده در تیر اندازی نیروهای امنیتی بر تظاهرات کنندگان دیروز، شدند.
اما، سر انجام عبدالرئوف ابراهیمی رییس مجلس نمایندگان تظاهرات را حق مدنی و قانونی اتباع کشور خوانده و تیر اندازی بر آنان را محکوم کرد.
آقای ابراهیمی تاکید ورزید که مردم به گونه مسالمت آمیز تظاهرات کرده بودند و نیروهای امنیتی نباید بالای آنان شلیک می کردند.
گفتنی است که صدها تن از شهروندان کشور در واکنش به انفجار خونین روز چهارشنبه (۱۰ جوزا) در شهر کابل، روز جمعه دست به تظاهرات زدند اما این تظاهرات از سوی نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد و نیروهای امنیتی با معترضان درگیر شدند.
در درگیری بین نیروهای امنیتی و معترضان، دستکم ۷ نفر کشته و ۲۰ تن دیگر زخمی شده اند.
برخورد خشونت آمیز نهادهای امنیتی با معترضان با موجی از انتقادها در داخل و خارج کشور روبرو شده است.
سازمان عفو بین الملل، کمیسیون حقوق بشر، حزب جمعیت اسلامی افغانستان و برخی نهادهای ملی و بین المللی از برخورد نهادهای امنیتی با معترضان به شدت انتقاد کرده اند.
عبدالله امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین