۰
نتایج یک نظرسنجی تازه نی:

تمامی گزارشگران تحقیقی و پژوهشی با تهدید امنیتی روبرو اند

سه شنبه ۹ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۴
نظرسنجی تازه دفتر نی، نهاد حمایت کننده رسانه‌های آزاد افغانستان نشان می‌دهد که ۱۰۰ درصد گزارشگران تحقیقی در کشور با تهدید امنیتی مواجه هستند.
تمامی گزارشگران تحقیقی و پژوهشی با تهدید امنیتی روبرو اند


نظرسنجی تازه دفتر نی، نهاد حمایت کننده رسانه‌های آزاد افغانستان نشان می‌دهد که ۱۰۰ درصد گزارشگران تحقیقی در کشور با تهدید امنیتی مواجه هستند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ این تحقیق همچنان نشان می دهد که ۹۰ درصد خبرنگاران در جریان دسترسی به اطلاعات با مشکلات روبرو می شوند.
مجیب خلوتگر رییس اجرایی نی، امروز سه‌شنبه (۹ جوزا) در یک نشست خبری در کابل، نتایج تحقیق تازه این نهاد پیرامون دسترسی خبرنگاران به اطلاعات را با رسانه‌ها شریک ساخت.
آقای خلوتگر گفت که در این نظرسنجی با ۲۰۰ خبرنگار در سیزده ولایت کشور گفتگو شده است.
وی بیان داشت که براساس این نظرسنجی، ۱۰۰ درصد گزارشگران تحقیقی درکشور هنگام جمع آوری معلومات با مشکلات روبرو می شوند و این مشکلات در گزارش‌ها پیرامون فساد جدی‌تر می شود.
رییس اجرایی نی با ابراز نگرانی از افزایش تهدیدها علیه گزارشگران و خبرنگاران تحقیقی و پژوهشی گفت که اگر حکومت وحدت ملی در این زمینه دست به کار نشود روند اطلاع رسانی روز به روز مشکل‌تر شده و دایره فساد نیز گسترده تر خواهد شد.
وی از حکومت وحدت ملی خواست که در زمینه دسترسی خبرنگاران به اطلاعات مخصوصا برای گزارشگران تحقیقی اراده جدی نشان داده و مطابق به قوانین نافذه کشور دراین زمینه راهکارهای مناسبی را روی دست بگیرد.
رییس اجرایی نی همچنان از حکومت خواست تا پرونده های خشونت علیه خبرنگاران را که بخش عمده آن مربوط به روند دستیابی خبرنگاران به اطلاعات است از طریق نهاد های زیربط قضایی به طور جدی پیگیری نموده و عاملان آن را مورد پیگرد قرار دهد.
در همین حال شاه حسین مرتضوی، سرپرست دفتر سخنگوی ریاست جمهوری ، در صفحه فیسبوک خود در واکنش به این نظرسنجی نوشته که این نظرسنجی مغایر با نظرسنجی‌های بین‌المللی است.
آقای مرتضوی گفته است که نظرسنجی های معیاری و استندر می تواند، میزان دسترسی واقعی خبرنگاران را به معلومات، به شکل درست آن باز تاب دهد.
وی بیان داشته:"برای نمونه نظرسنجی اخیر یک نهاد داخلی در باره دسترسی خبرنگاران به معلومات کاملا در مغایرت با گزارش خبرنگاران بدون مرز و هم چنان با واقعیت های عینی در کشور می باشد".
آقای مرتضوی گفته است که دراین شکی نیست که فرهنگ دسترسی به معلومات نهادینه نشده است، اما گام های قوی به منظور حمایت از فعالیت آزاد رسانه‌ها و دسترسی به معلومات برداشته شده است.
سرپرست سخنگوی ریاست جمهوری تاکید کرده است که قانون رسانه های همگانی و قانون دسترسی به معلومات نافذ است و همچنان حکم صریح رییس جمهور به منظور تسهیل در ارایه معلومات اجرا می شود.شماری از اداره های حکومتی اقدام به ایجاد بانک معلومات نموده و برخی دیگر نیز اقدام خواهند کرد.
عبدالجلیل سروش- خبرگزاری جمهور

نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین