۰

تنها ۱۸ درصد دانش‌آموزان مکاتب افغانستان می توانند" تا صنف دوازدهم" درس بخوانند

يکشنبه ۳۱ ثور ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۱۴
نتایج تحقیق تازه یک نهاد ملی نشان می دهد که از مجموع دانش آموزان مشغول درس درمکاتب افغانستان، تنها ۱۸ درصد آن‌ها می توانند" تا صنف دوازدهم" درس‌های شان را ادامه بدهند.
تنها ۱۸ درصد دانش‌آموزان مکاتب افغانستان می توانند" تا صنف دوازدهم" درس بخوانند

نتایج تحقیق تازه یک نهاد ملی نشان می دهد که از مجموع دانش آموزان مشغول درس درمکاتب افغانستان، تنها ۱۸ درصد آن‌ها می توانند" تا صنف دوازدهم" درس‌های شان را ادامه بدهند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ رحیم جامی مسوول عمومی جنبش پشتبانی از تعلیم و تربیت با کیفیت، امروز یکشنبه (۳۱ ثور) در یک نشست خبری در کابل گفت که بر اساس بررسی های که این نهاد انجام داده است، بخش عمده ای از دانش آموزان مکاتب افغانستان از ادامه تحصیل محروم می شوند.
وی افزود که از میان ۹.۲ میلیون دانش آموز که هم اکنون در مکاتب افغانستان مشغول آموزش اند، تنها ۱۸ درصد آن‌ها می توانند تا صنف دوازدهم به تحصیل شان ادامه دهند و۸۲ درصد دیگر آنها به دلیل چالش های امنیتی ، فقر و پایین بودن سطح آگاهی خانواده‌ها، از ادامه تحصیل شان تا این مقطع به کلی باز می مانند.
وی بیان داشت که این عوامل (ناامنی، فقر و پایین بودن سطح آگاهی خانواده‌ها) در مناطق عمدتا روستایی کشور باعث شده که بخش عمده از دانش آموزان مکاتب در سنین پایین به فعالیت‌های اقتصادی گماشته شده و از ادامه تحصیل شان در مکاتب محروم شوند.
آقای جامی همچنان با ابراز نگرانی از عدم دسترسی تعداد زیادی از کودکان به مراکز تعلیمی بیان داشت:" هم اکنون حدود ۳.۵ میلیون کودک واجد شرایط تعلیم و تربیه از شمولیت در معارف افغانستان محروم شده اند".
وی، درصدی دسترسی کودکان معلول به مراکز آموزشی را تنها پنج درصد دانسته بیان داشت که حدود ۹۵ در صد این کودکان نیز از دسترسی به آموزش به کلی محروم اند که این آمارها به شدت تکان دهنده است.
آقای جامی همچنان ناامنی، کمبود مکاتب ومراکز سواد آموزی را عوامل عمده عدم دسترسی این کودکان به آموزش دانسته خاطر نشان ساخت که اگر این وضعیت ادامه یابد بخش عمده از کودکان و نوجوانان افغانستان بی سواد خواهند ماند.
وی نیز تصریح کرد که در سال های گذشته معارف از اولویت های حکومت نبوده و این مساله تاثیر مستقیم بر کیفیت آموزش و پرورش در کشور داشته است.
وی از حکومت خواست که سکتور معارف را دوباره در اولویت برنامه های خویش قرار داده و زمینه را برای ارایه خدمات بهتر آموزشی به کودکان و نوجوانان مساعد سازد.
آقای جامی از کشورها و سازمان های حامی حکومت افغانستان نیز خواست که به سکتور معارف توجه ویژه نموده و زیر بنای توسعه را در افغانستان تقویت کنند.
گفتنی است که بر اساس آماری که وزارت معارف افغانستان در سال ۱۳۹۵ منتشر کرده هم اکنون حدود۹.۲ میلیون دانش آموز در مکاتب افغانستان مشغول آموزش می باشند که از این میان ۳۹ در صد آنان را دختران تشکیل می دهد.
این در حالیت که آمار دانش آموزان مکاتب در سال های قبل بیش از ۱۱ میلیون اعلام شده بود، اما مسئولان وزارت معارف این آمار را غیر واقعی دانسته تاکید می کنند که مسئولان قبلی این وزارت برای جزب بودجه بیشتر به سکتور معارف چنین آمارهای را ارایه کرده بودند.
عبدالجلیل سروش- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین