۰

واکنش متفاوت نمایندگان به چگونگی پیوستن حکمتیار به روند صلح/ ابراهیمی خواستار برگزاری نشست رهبران سیاسی شد

شنبه ۱۶ ثور ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۰۵
برخی نمایندگان مجلس از پیوستن آقای حکمتیار به روند صلح استقبال می کنند، اما برخی نمایندگان می گویند که حکمتیار با سلاح به صلح پیوسته و هدف رییس جمهور از این صلح، کنار زدن رقبای سیاسی خودش در حکومت است.
واکنش متفاوت نمایندگان به چگونگی پیوستن حکمتیار به روند صلح/ ابراهیمی خواستار برگزاری نشست رهبران سیاسی شد

نمایندگان مجلس به چگونگی پیوستن حکمتیار به روند صلح واکنش‌های متفاوتی دارند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ برخی نمایندگان مجلس از پیوستن آقای حکمتیار به روند صلح ابراز خرسندی کرده و از آن استقبال می کنند، اما برخی نمایندگان می گویند که حکمتیار با سلاح به صلح پیوسته و هدف رییس جمهور از این صلح تقویت موضع و کنار زدن رقبای سیاسی خودش در حکومت است.
فوزیه کوفی یک عضو مجلس در پیوند به اظهارات آقای حکمتیار گفت: "مردم افغانستان هیچگاهی دیدگاه خود را بر اساس خواست‌های احزاب استوار نمی سازند، بلکه دیدگاه مردم افغانستان انسانی است. هیچ حزبی هم ادعای مالکیت افغانستان نداشته باشد؛ حکومت نباید مخالفان سیاسی خود را با آمدن حکمتیار به حاشیه برانند وگرنه ضربه اش از حملات انتحاری طالبان هم برای کشور شدید خواهد بود".
خانم کوفی افزود، آقای حکمتیار با سلاح به صلح پیوسته است؛ این بهانه خوبی نیست که گفته می شود افراد حزب اسلامی برای حفظ جان شان از طالبان سلاح های خود را تسلیم نمی کنند؛ زیرا در مناطق که طالبان حضور دارند افرادی از احزاب دیگر هم است. افراد حزب اسلامی باید خلع سلاح شوند و یا در چوکات نیروهای امنیتی جذب گردند.
زهیر سعادت هم روند صلح با حزب اسلامی را سلیقه ای خواند و گفت که به همین خاطر صلح واقعی در کشور تحقق نمی یابد.
آقای سعادت در واکنش به اظهارات آقای حکمتیار گفت، با تعبیر خوب و بد از طالبان نمی توان آنان را به صلح تشویق کرد. نمی شود بخاطر این تعبیر منافع ملی را مورد سوال قرار داد، آیا می شود سربازان نیروهای امنیتی را که همه روزه شهید می دهند با این گونه تعبیرها قانع ساخت؟.
او حکومت وحدت ملی را نیز با همه کمی و کاستی هایش برخواسته از اراده ملت خواند.
گلبدین حکمتیار در اظهارات اش در ارگ ریاست جمهوری طالبان را برادرخطاب کرد و از آنان خواست که به روند صلح بپیوندند. او جنگ جاری در کشور را افغان کشی خواند و نیز از رهبران حکومت وحدت ملی خواست در صورتی‌که کنار هم کار نمی توانند، یکی به نفع دیگری کنار برود.
از سوی هم، برخی نمایندگان، پیوستن حکمتیار را به روند صلح گام نیک در راستای تامین امنیت کشور می دانند.
فرشته امینی یکی از اعضای مجلس در این خصوص گفت: "ما از روند صلح با حزب اسلامی حمایت می کنیم؛ بگذارید همدیگر پذیری تمثیل گردد و گرنه انتقادها از این روند سبب خواهد شد، کسانی که می خواهند به صلح بپیوندند از نیمه راه برخواهند گشت".
روز گذشته شماری از فعالان مدنی و قربانیان جنگ های داخلی در کشور نیز برای عدالت خواهی در مقابل اقامتگاه حکمتیار تجمع کرده بودند و خواستار به عدالت کشاندن آقای حکمتیار شده بودند.
این مساله نیز واکنش های متفاوتی را در مجلس در پی داشت.
عبدالله بارکزی یک عضو مجلس، تجمع کنندگان در مقابل اقامتگاه آقای حکمتیار را جاسوس‌های استخبارات خارجی خواند که به گفته وی در پی شعله ور ساختن دوباره جنگ‌های داخلی اند.
اما عبدالطیف پدرام، اظهارات آقای بارکزی را ندای دعوت به جنگ از درون مجلس خواند.
آقای پدرام گفت: "مظاهره کنندگان دیروز قربانیان جنگ بودند و حق دارند دادخواهی کنند و ما نباید کسی را به دلیل دادخواهی، جاسوس بخوانیم".
در همین، عبدالرئوف ابراهیمی رییس مجلس نمایندگان نیز گفت: "روند مصالحه با امیر حزب اسلامی در نتیجه مذاکرات بین الافغانی تحقق یافت و ما شاهد حضورش هستیم؛ از تمام مخالفین خواهش می کنم که با تبعیت از آقای حکمتیار مخاصمه را ترک و به صلح بیایند و از راه صلح به اهداف شان نایل شوند".
آقای ابراهیمی وضعیت کنونی کشور را نگران کننده خواند و از رهبران احزاب سیاسی کشور خواست که با نشست بزرگی را در حمایت از نظام و نیروهای امنیتی کشور و مدیریت جنگ کنونی، برگزار کنند.
به گفته او، مردم افغانستان جداً از تقابل و نقد رهبران سیاسی از یکدیگر رنج می برند و آنان باید صدای واحد خود را در برابر اوضاع کنونی کشور بلند کنند.
پیش از این گلبدین حکمتیار نیز در نشست روز پنجشنبه در ارگ ریاست جمهوری از رهبران سیاسی کشور خواست که برای بیرون کردن کشور از بحران کنونی باید نشست بزرگی دایر کنند.
عبدالله امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین