۰

میانمار، اجازه تحقیق پیرامون کشتار مسلمان در این کشور را نداد

چهارشنبه ۱۳ ثور ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۵۳
وزارت خارجه میانمار رسما با قطعنامه اتحادیه اروپا که در آن به اعزام یک گروه حقیقت یاب برای بررسی اتهام کشتار مسلمانان در این کشور تاکید شده بود؛ مخالفت کرد.
میانمار، اجازه تحقیق پیرامون کشتار مسلمان در این کشور را نداد


وزارت خارجه میانمار رسما با قطعنامه اتحادیه اروپا که در آن به اعزام یک گروه حقیقت یاب برای بررسی اتهام کشتار مسلمانان در این کشور تاکید شده بود؛ مخالفت کرد.
به گزارش بخش بین الملل خبرگزاری جمهور؛ فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجه اتحادیه اروپا که فعلا در میانمار به سر می برد از تشکیل یک کمیته حقیقت یاب برای بررسی این مساله در قالب قطعنامه اخیر این اتحادیه یاد کرد.
خانم موگرینی که عصر دیروز (۱۳ ثور) در یک نشست مطبوعاتی با وزیر امور خارجه میانمار شرکت کرده بود گفت: " اتحادیه اروپا برای روشن شدن اتهاماتی نظیر کشتار، کوچ اجباری، شکنجه و تجاوز جنسی مسلمانان روهینگیا در میانمار، یک کمیته حقیقت یاب را به این کشور اعزام می کند".
موگرینی تاکید کرد که این کمیته برای روشن شدن برخی حقایق گذشته به این کشور اعزام خواهد شد و این تصمیم برای اثبات حقیقت لازم است.
این پیشنهاد که از سوی اتحادیه اروپا مطرح شده بود؛ قطعنامه ای طی آن توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل در مارچ سال جاری تنظیم و از سوی اکثر کشورها مورد تایید قرار گرفت. چین و هند به این قطعنامه رای ممتنع داده بودند.
این کمیته با مدیریت عالی ترین نهاد حقوق بشر سازمان ملل تشکیل شده و به میانمار فرستاده خواهد شد.
رسانه های میانمار امروز چهارشنبه (۱۳ثور) گزارش داده اند که "آنگ سان سوچی" وزیر خارجه میانمار در واکنش به این قطعنامه با لحنی قاطعانه گفته است: " ما این قطعنامه را مربوط به خودمان نمی دانیم. تصور ما این است که مفاد این قطعنامه با آنچه در میانمار رخ داده در تضاد است و هیچ تطابقی با اتفاقاتی که در حال رخ داده است ندارد".
خانم سوچی که چندی پیش یک سفر زنجیره ای به اروپا داشت در این باره اشاره کرده بود که تاکید روی این مساله می تواند باعث دوری این کشور از اتحادیه اروپا شود.
اتهام بر علیه ارتش میانمار در زمینه کشتار سازمان دهی شده مسلمانان روهینگیا مساله ای است که با واکنش کشورهای جهان از جمله مسلمانان روبه رو شده است.
بوداییان این کشور در سال ۲۰۱۲ با حمله به مناطق مسلمان نشین این کشور، نزدیک به ۲۰ هزار نفر را کشتند و باعث آوارگی دهها هزار نفر از روستاهای محل سکونت شان شدند.
کشتار جمعی، تجاوز جنسی و به بردگی گرفتن کودکان مسلمان، از اتهام برجسته ای است که متوجه بوداییان این کشور می شود و ارتش نیز در این پروژه با متجاوزان همکاری داشته است.
اسناد زیادی از جمله تصویر و ویدیو از این واقعه تاکنون منتشر شده است. اما دولت میانمار مدعی است که این مساله به آن گستردگی که بازتاب داشته، نبوده است. دولت این کشور همیشه از تحقیق پیرامون این مساله سر باز زده و اجازه دخالت نهادهای حقوق بشری را نیز برای روشن شدن موضوع نداده است.
خبرگزاری جمهور – اموربین الملل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین