۰

انتقاد تند مجلس از سقوط ولسوالی زیباک بدخشان/ بجای محاکمه جنرالان غافل به آنان امتیاز داده می شود

دوشنبه ۱۱ ثور ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۲۸
نمایندگان مجلس از سقوط ولسوالی زیباک ولایت بدخشان و افزایش ناآرامی‌ها در کشور به شدت انتقاد کرده می گویند که نبود استراتیژی مدون امنیتی سبب ناکامی حکومت در تامین امنیت افغانستان شده است.
انتقاد تند مجلس از سقوط ولسوالی زیباک بدخشان/ بجای محاکمه جنرالان غافل به آنان امتیاز داده می شود

نمایندگان مجلس از سقوط ولسوالی زیباک ولایت بدخشان و افزایش ناآرامی‌ها در کشور به شدت انتقاد کرده می گویند که نبود استراتیژی مدون امنیتی سبب ناکامی حکومت در تامین امنیت افغانستان شده است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ نمایندگان می گویند که حکومت با توجه به خواست اساسی مردم افغانستان که تامین امنیت کشور است، باید پاسخ مثبت داده و استراتیژی امنیتی را تدوین کند.
عبدالرئوف ابراهیمی رییس جمهور نمایندگان در نشست امروز دوشنبه (۱۱ ثور) این مجلس گفت: "شرایط امنیتی افغانستان ناشی از آن است که حکومت هنوز استراتیژی مدون امنیتی ندارد؛ حکومت باید نیاز اساسی مردم افغانستان را درک کرده و در راستای تدوین استراتیژی امنیتی اقدام کند".
آقای ابراهیمی افزود، ولسوالی‌ها یکی پی دیگر همه روزه سقوط می کند ولی حکومت هیچ اقدام عملی را برای جلوگیری از آن انجام نمی دهد.
فوزیه کوفی یک عضو مجلس گفت که استراتیژی ناکام جنگی کشور همه روزه از مردم افغانستان به ویژه از نیروهای امنیتی قربانی می گیرد و ولسوالی‌ها و ولایت‌ها یکی پس از دیگری از دست می رود.
خانم کوفی افزود که هم اکنون در شاهراه‌های کشور نیز ناامنی‌ها افزایش یافته و از مردم قربانی می گیرد.
در آخرین رویدادهای امنیتی در کشور دو روز پیش ولسوالی زیباک بدخشان به دست طالبان سقوط کرد.
نمایندگان مجلس می گویند، با آنکه در زمستان گذشته که شرایط به نفع نیروهای امنیتی بود، بارها از حکومت خواسته است که عملیات‌های نظامی را در ساحات که زیر تهدیدهای بلند امنیتی قرار دارند سرعت بخشد ولی هیچ گونه توجهی صورت نگرفت.
به گفته آنان، عملیات که هم اکنون نیروهای امنیتی زیر نام "خالد" برای سرکوب هراس افگنان راه اندازی کرده است نیز تا هنوز نتیجه آنچنانی در قبال نداشته است.
نظیفه زکی یک عضو مجلس گفت: "ولسوالی زیباک بدخشان در حالی سقوط می کند که در زمستان گذشته بارها خواستیم که عملیات های نظامی انجام شود، ولی حکومت توجهی نکرد و حالا باید پاسخ دهد".
خانم زکی افزود، با سقوط ولسوالی زیباک بدخشان تروریستان راه خود را با پاکستان باز می کند و با تمویل و تجهیز بیشتر قادر خواهند شد تا ولسوالی‌های بیشتر و حتا ولایت‌های دیگر را سقوط دهند.
از سوی هم، نمایندگان مجلس به شدت از تقرری عبدالله حبیبی و قدم شاه شهیم در سفارت های اردن و قزاقستان انتقاد کردند.
شکیبا هاشمی گفت: "وزیری که غفلت کرده بود به جای آنکه محاکمه شود از سوی رییس جمهور امتیاز داده می شود و رییس جمهور با این کار خود به فساد در کشور جواز رسمی داد و به آنان (جنرالان) برائت".
خانم هاشمی افزود، وزیر دفاع در اردن رفت تا کم خوابی که در افغانستان داشت را پوره کند.
خانم کوفی نیز گفت که هرحادثه در افغانستان به زودترین فرصت به فراموشی سپرده می شود.
به گفته وی، مسولانی که در حادثه قول اردوی شاهین کوتاهی کرده بودند باید به نهادهای عدلی و قضایی سپرده شوند تا بی گناهی و یا غفلت آنان ثابت شود.
عبدالرئوف ابراهیمی رییس مجلس نمایندگان نیز تاکید ورزید: "تنها به استعفای مسولانی که در حادثه قول اردوی شاهین کوتاهی کرده اند نباید اکتفا شود؛ غفلت این مسئولان باید در یک دادگاه ویژه بررسی شود و هرزمانی که برائت حاصل کردند بعد به وظیفه گماریده شوند".
آقای ابراهیمی تاکید ورزید که معرفی وزیر سابق وزارت دفاع ملی و رییس ستاد ارتش به سفارت، ‌خلاف اراده ملت است.
عبدالله حبیبی وزیر سابق دفاع ملی و قدم شاه شهیم رییس ستاد ارتش پس از حادثه قول اردوی شاهین استعفا دادند، اما این دو جنرال یک روز بعد از استعفا از سوی رییس جمهور غنی به سفارت‌های افغانستان در اردن و قزاقستان معرفی شدند.
در حادثه قول اردوی شاهین بیش از ۱۴۰ سرباز ارتش شهید و بیش از ۷۰ سرباز دیگر زخمی شدند.
حکومت افغانستان تنها رییس این قول اردو را به نهادهای عدلی و قضایی سپرده است؛ اما مجلس تاکید دارند که وزیر دفاع و رییس ستاد ارتش نیز باید زیر پیگرد عدلی و قضایی قرار گیرند.
عبدالله امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین