۰

ترامپ: کشتار ارمنی ها" خشن ترین جنایت قرن" بود/ خشم ترکیه از اظهارنظر امریکا

چهارشنبه ۶ ثور ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۵
دونالد ترامپ رییس جمهوری امریکا با محکوم کردن کشتار ارمنی ها در دوره عثمانی در جنگ جهانی اول، قتل عام این اقلیت در ترکیه را "خشن ترین جنایت قرن بیستم" نامید.
ترامپ: کشتار ارمنی ها" خشن ترین جنایت قرن" بود/ خشم ترکیه از اظهارنظر امریکا



در سالگرد کشتار ارمنی ها توسط عثمانی های ترکیه، دونالد ترامپ از این حادثه با عنوان "خشن ترین جنایت قرن بیستم" نام برد.
به گزارش بخش بین الملل خبرگزاری جمهور؛ دونالد ترامپ رییس جمهوری امریکا با محکوم کردن کشتار ارمنی ها در دوره عثمانی در جنگ جهانی اول، قتل عام این اقلیت در ترکیه را "خشن ترین جنایت قرن بیستم" نامید.
دولت ترکیه ظرف یک قرن که از این حادثه می گذرد؛ این اتفاق را همواره رد کرده و آن را "اتهامی بزرگ و غیرقابل باور" می داند که حثیت ترکیه را نشانه رفته است.
به گزارش دویچه وله؛ دونالد ترامپ در آستانه فرارسیدن سالگرد این حادثه بزرگ، آن را به شدت محکوم کرده است.
امریکا دوست نزدیک ترکیه است که همکاری های نظامی و سیاسی این کشور همیشه با دولت انقره وجود داشته است. به رغم تمام مخالفت هایی که از سوی اتحادیه اروپا به عمل آمد؛ ترامپ در یک تماس تلفنی نتیجه همه پرسی ترکیه را به اردوغان تبریک گفت و غیرمستقیم از پیروزی وی حمایت کرد.
ترکیه همیشه موضعی مشخص در برابر اعتراض های جهانی بر علیه این واقعه گرفته است. اروپا و اکثر کشورهای مسیحی جهان همیشه این اتفاق را محکوم کرده اند و یکی از دلایل به تعویق افتادن پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا نیز همین مساله است.
ترکیه هر وقت کشوری یا دولتی در این مورد اظهارنظری کرده؛ به شدت در برابر آن ایستاده و کشتار ارامنی ها در این کشور را یک "داستان دروغین" خوانده و همیشه تاکید کرده است که هیچ وقت دولت ترکیه مسوولیت آن را به عهده نمی گیرد.
اما حالا در برابر سخنان ترامپ، اردوغان رییس جمهوری ترکیه تاکنون واکنشی نشان نداده است. اگرچه در سطح دولت ترکیه واکنش هایی انجام یافته است.
به طول مثال؛ مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه به این اظهارنظر ترامپ واکنش نشان داده و گفته است که امریکا باید از پیش داوری در مورد اتفاقات تاریخی اجتناب کند.
وزیر خارجه ترکیه خطاب به ترامپ گفت: " محتوای سخن شما{ترامپ} برخاسته از یک معلومات اشتباه و شرحی نادرست از یک واقعه تاریخی است و ما رسما از دولت امریکا می خواهیم که به صورت یک جانبه از قضاوت کردن در مورد یک مساله تاریخی بپرهیزد".
وزیر خارجه ترکیه تاکید کرده است که به صورت دقیق و غیرجانب دارانه جریان را بررسی کند و متوجه "دردها و رنج های" دیگر طرفهای درگیر در این واقعه نیز باشد.
اما سخنگوی کاخ سفید اعلام کرده است که موضع ترامپ در این راستا با اظهارنظرات دولت های پیشین فرق دارد و او از عنوان "نسل کشی" در بیان این مطلب استفاده نکرده است.
در خلال جنگ جهانی اول بین سالهای ۱۹۱۵ تا ۱۹۱۸ در اروپا، در یک عمل برنامه ریزی شده بین یک تا یک و نیم میلیون ارمنی در ترکیه از مناطقشان اخراج شدند. در این پروژه، مهاجران با طی مسیرهای طولانی بدون آب و غذا به کام مرگ رفتند. افزون بر آن؛ هزاران نفر از آنها به جوخه های اعدام فرستاده شدند.
ترکیه کنونی اما هیچ کدام از این اتهامات را نمی پذیرد.
خبرگزاری جمهور – اموربین الملل


نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین