>> جمهور - برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار باید نقش سکتور خصوصی برجسته باشد
 
۰
اتاق تجارت بین المللی در افغانستان:

برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار باید نقش سکتور خصوصی برجسته باشد

چهارشنبه ۳۰ حمل ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۳۹
اتاق تجارت بین المللی در افغانستان می گوید که افغانستان برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد باید نقش بیشتر و برجسته تری به بخش خصوصی دهد.
برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار باید نقش سکتور خصوصی برجسته باشد


اتاق تجارت بین المللی در افغانستان می گوید که افغانستان برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد باید نقش بیشتر و برجسته تری به بخش خصوصی دهد.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ اتاق تجارت بین المللی افغانستان تاکید می کند که با رسیدن به اهداف توسعه پایدار، فرصت اقتصادی به ارزش ۱۲تریلیون دالر برای بخش خصوصی تمام کشورهای عضو تا سال ۲۰۳۰ میلادی فراهم خواهد شد.
مسوولان اتاق تجارت بین المللی در افغانستان، وزارت اقتصاد، انجمن صنعت کاران و اداره انکشافی سازمان ملل امروز چهارشنبه (۳۰حمل) در یک نشست خبری در کابل تاکید کردند که دولت افغانستان برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل باید تطبیق این اهداف را در اولویت کاری اش قرار بدهد.
قدیر بهمن، رییس هیات عامل اتاق تجارت بین المللی در افغانستان گفت که تطبیق آجندای اهداف توسعه پایدار در افغانستان، گام موثر در رسیدن به انکشاف پایدار؛ تجارت و سرمایه گذاری است.
او افزود که تجارت وسرمایه گذاری راهی برای رسیدن به خود کفایی است و اهداف پایدار سازمان ملل بخش خصوصی را به حیث یکی از شرکای اساسی خود می داند که نقش سکتور خصوصی برای دستیابی به این اهداف واضح و روشن می باشد.
آقای بهمن گفت که با رسیدن به اهداف توسعه پایدارسازمان ملل، فرصت اقتصادی در حدود ۱۲ تریلیون دالر برای سکتور خصوصی تمامی کشورهای عضو سازمان ملل تا سال ۲۰۳۰ فراهم می شود.
وی بیان داشت که ۵۰ درصد این فرصت برای کشورهای درحال توسعه است که سکتور خصوصی افغانستان می تواند ازاین بیشترین نفع را ببرند.
آقای بهمن تصریح کرد:" دستیابی به اهداف جهانی نیازمند همکاری مشترک میان دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی می باشد، بنآ به حکومت پیشنهاد می کنیم که محیط سالم و مصون تجارت وسرمایه‌گذاری را برای سکتور خصوصی فراهم کرده و در این راستا بخش خصوصی را بیشتر تقویت نماید".
وی تاکید کرد که قرار است قانون سرمایه گذاری در افغانستان به تصویب برسد و اتاق تجارت بین المللی انتظار دارد تا تمام معیارهای جهانی در تعدیل این قانون در نظر گرفته شود.
آقای بهمن می گوید که اتاق تجارت بین المللی ۱۱ پیشنهاد مشخص را برای رشد اقتصاد و سرمایه گذاری و نیز برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار برای حکومت افغانستان فرستاده است.
سهراب بهمن، سخنگوی وزارت اقتصاد نیز تاکید کرد که حکومت افغانستان برای تطبیق این اهداف مشترکآ با بخش خصوصی و جامعه مدنی کار می کند.
او افزود که سند تطبیق اهداف توسعه پایدار سازمان ملل در افغانستان یک سند ملی است و مرحله اول آن که شامل برنامه سازی دراین قسمت می باشد نهایی شده است.
آقای بهمن تاکید کرد که بیش از ۱۵۰شاخص در ۸ بخش و ۱۷هدف از سوی حکومت افغانستان شناسایی شده است.
سخنگوی وزارت اقتصاد می گوید که بعد از نیمه سال ۲۰۱۷ کارهای عملی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل در افغانستان آغاز خواهد شد.
امین حامدی، نماینده اداره انکشافی سازمان ملل متحد نیز تاکید کرد که این اداره افغانستان را در راستای دستیابی به اهداف توسعه پایدار همکاری می کند.
آقای حامدی گفت که دستیابی به اهداف توسعه پایدار نیازمند یک سری اصول و روش تازه است که حکومت افغانستان باید روش ها وشیوه های کاری جدید برای آن طرح کند.
گفتنی است که اهداف توسعه پایدار سازمان ملل پس از برنامه اهداف توسعه هزاره می باشد که تمام کشورهای عضو سازمان ملل متعهد به تطبیق آن است.
افغانستان از جمله کشورهای به شمار می رود که برای تطبیق اهداف توسعه پایدار تعهد کرده است اما به باور برخی از آگاهان اگر حکومت افغانستان برای تطبیق آن جدی کار نکند، به این اهداف نخواهد رسید.
سخنگوی وزارت اقتصاد اما تاکید می کند که حکومت افغانستان در تطبیق این اهداف به شکل جدی کار را آغاز کرده و قرار است که یک هیاتی از افغانستان درماه جولای میلادی در نشستی که از سوی سازمان ملل در نیویارک برگزار می گردد اشتراک کرده و از پیشرفت کارها دراین خصوص گزارش دهد.
زهرا جویا - خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین