۰

اردوغان: من رفتنی ام؛ دیکتاتور نیستم!

چهارشنبه ۳۰ حمل ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۵۹
وی در مصاحبه با شبکه "سی ان ان" گفت: " مردم ظاهرا نگرانند که من تبدیل به یک دیکتاتور شوم. اصلاحات انجام شده از من دیکتاتور نمی سازد. من برای همیشه ماندنی نیستم. هر آن ممکن است بمیرم".
اردوغان: من رفتنی ام؛ دیکتاتور نیستم!


در پی تشدید ناآرامی ها در ترکیه که امروز سومین روز خود را آغاز کرده است؛ اردوغان رییس جمهور این کشور مردم را به آرامش و "احترام به اراده ملی" دعوت کرد.
به گزارش بخش بین الملل خبرگزاری جمهور؛ رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه می گوید که همه پرسی اخیر، راه ترکیه را برای پیشرفت های بیشتر هموار می سازد و مردم به زودی این را خواهند دید.
وی در مصاحبه با شبکه "سی ان ان" گفت: " مردم ظاهرا نگرانند که من تبدیل به یک دیکتاتور شوم. اصلاحات انجام شده از من دیکتاتور نمی سازد. من برای همیشه ماندنی نیستم. هر آن ممکن است بمیرم".
وی تاکید کرد که نظام ترکیه بر اساس سیستم ریاست جمهوری است و دیکتاتوری در چنین نظامی جایگاهی ندارد.
اردوغان تاکید کرد که نظام ترکیه بر اساس رای و اراده مردم ساخته شده و دموکراسی که این کشور دارد؛ مشروعیتش را از مردم می گیرد.
وی در سوال خبرنگار این شبکه که پرسید: " شما نگران نزدیک بودن آرای مخالف و موافق به هم نیستید". جواب داد: " ما برده ایم. چه کم چه زیاد، مردم اکثریت آرای خود را به ما داده اند. من یک فوتبالیست بودم. فرقی ندارد که شما یک بر صفر در مسابقه برنده شوید یا ۵ بر صفر. هدف بردن است".
اظهارات اردوغان در حالی ایراد می شود که دهها هزار معترض از سه روز پیش تاکنون خیابان های استانبول و انقره را بند انداخته اند. معترضین تغییر در قانون اساسی ترکیه را سوق دادن این کشور به سمت دیکتاتوری و وداع با دموکراسی می دانند.
احزاب مخالف از جمله حزب دموکراتیک خلق ها از اتحادیه اروپا خواسته تا این همه پرسی را باطل اعلام کند.
ناظران کمیته امنیت اتحادیه اروپا که برای بررسی این مساله به ترکیه آمده بودند؛ در گزارش خود از "ناعادلانه" بودن این رای گیری سخن گفتند.
در این گزارش آمده است که نمایندگان احزاب مخالف از حضور در روند رای گیری منع شده اند؛ مناطقی چون دیاربکر که قطعا رای مخالف به این پروسه می داد پروسه رای گیری در آنجا انجام نشده است؛ میلیونها رای بدون مهر و موم شمارش شده است؛ اردوغان از امکانات دولتی برای تبلیغات استفاده کرده است؛ اطلاعات به صورت عادلانه به مردم منتقل نشده و مخالفین در بسیاری از موارد اجازه تبلیغ نداشتند و ...
این از مواردی بود که کمیته نظارت اتحادیه اروپا طی یک گزارش به آن اشاره کرد. متعاقبا کمیته سیاسی اتحادیه اروپا نیز این همه پرسی را "ناعادلانه" و "غیرشفاف" عنوان کرده و خواهان لغو آن شده است.
این در حالی بود که امریکا با نظر اتحادیه اروپا همراه نبود و ترامپ جزو اولین شخصیت های سیاسی بود که در تماسی تلفنی به رجب طیب اردوغان تبریک گفت.
هنوز هیچ پیش بینی واضحی از سرنوشت این همه پرسی که اردوغان را در معرض یک اتهام جدید قرار داده است؛ متصور نیست.
اردوغان در سخنرانی تند خود در روز گذشته به اتحادیه اروپا تاخت و گفت: " ۵۴ سال ما را پشت درهای بسته نگهداشته اند و هر روز یک بهانه جدید برای عدم عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا عنوان می کنند. ما به هر شرطی که گذاشتند عمل کردیم اما آنها هر روز یک حرف تازه درست می کنند. می گویند جلو جریان پرونده تان را می گیریم. این کار را بکنید برای ما اهمیتی ندارد".
در همه پرسی روز یکشنبه هفته جاری، تیم اردوغان با اختلاف کمی موفق شد رای موافق را به دست آورد. پروسه ای که حال با اما و اگرهای بسیاری همراه است.
اگر اردوغان از این سد محکمی که در برابرش ایجاد شده بگذرد؛ نظام این کشور دچار یک تحول بنیادی و تاریخی خواهد شد و نظام از پارلمانی به ریاست جمهوری تغییر خواهد کرد. مساله ای که بسیاری این را دیکتاتوری و ماندگاری اردوغان در قدرت تفسیر کرده اند.
خبرگزاری جمهور _ اموربین الملل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین