۰

واکنش متفاوت نمایندگان در پی استفاده بمب مادر در ننگرهار

شنبه ۲۶ حمل ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۱۰
ناصری گفت: "بر اساس گزارش روزنامه تایمز لندن آقای کرزی از سال ۲۰۰۷ تا سال ۲۰۱۴ برای تقویت تروریزم در ۶ ولایت افغانستان ۶۰۰ میلیون دالر را مصرف کرده است".
واکنش متفاوت نمایندگان در پی استفاده بمب مادر در ننگرهار


در پی استفاده بزرگترین بمب غیر اتمی امریکا به بهانه سرکوب گروه داعش در ولسوالی اچین ننگرهار، نمایندگان مجلس واکنش های متفاوتی از خود نشان دادند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ برخی نمایندگان مجلس از استفاده از این بمب در اچین حمایت می کنند، اما برخی دیگر نمایندگان می گویند که استفاده این بمب نمایش قدرت است و افغانستان را بیشتر به سمت رقابت های جهانی سوق می دهد.
همچنین برخی نمایندگان مجلس به موضعگیری حامدکرزی رییس جمهور پیشین افغانستان واکنش تندی نشان دادند و موضعگیری آقای کرزی را خلاف منافع ملی کشور اعلام کردند.
غلامحسین ناصری یک عضو مجلس در این خصوص گفت: "بر اساس گزارش روزنامه تایمز لندن آقای کرزی از سال ۲۰۰۷ تا سال ۲۰۱۴ برای تقویت تروریزم در ۶ ولایت افغانستان ۶۰۰ میلیون دالر را مصرف کرده است و هم اکنون نیز آقای کرزی موضعگیری های برخلاف منافع ملی دارد".
آقای ناصری افزود: آقای کرزی رقابت منفی را کنار بگذارد و خود را اصلاح کند؛ و عزت مردم افغانستان را در نظر بگیرد.
فتح الله قیصاری یکی از نمایندگان مجلس گفت: "از حمله امریکا بالای داعش حمایت می کنیم و از امریکا تقاضا می کنم که بالای هر یک از دشمنان افغانستان چنین بمبی را به کار بگیرد".
آقای قیصاری افزود که آقای کرزی هنگام حمله خونین بر شفاخانه نظامی کابل کجا بود که موضعگیری اش را اعلام می کرد!
اما، عبدالرئوف انعامی یک عضو دیگر مجلس گفت که استعمال بمب مادر در ننگرهار جنبه قدرتنمایی دارد و امریکا به رقبای سیاسی خود نشان داد که از چنین توانایی هایی برخوردار است.
آقای انعامی افزود که امریکا زمانی در برابر مداخلات شوروی در افغانستان فعالیت داشت و این قدرت را ناکام ساخت و حالا روسیه می خواهد که امریکا را در مبارزه با تروریزم در افغانستان ناکام سازد.
به گفته وی، اگر امریکا در مبارزه با تروریزم صادق باشد، باید در مناطق دیگر افغانستان مانند فاریاب و قندوز هم مطابق به منشور سازمان ملل، بر ضد تروریزم عمل کند وگرنه رقیبانش بمب های پدر را استعمال خواهند کرد.
در همین حال، برخی نمایندگان دیگر نیز می گویند که استفاده از بزرگترین بمب غیر اتمی در ننگرهار به دشمنان و قدرتهای مداخله گر در افغانستان نشان داد که امریکا مردم افغانستان را تنها نمی گذارد.
کبری مصطفوی یک عضو مجلس گفت: امریکا با استفاده از بمب مادر معنای دوست و دشمن را تفسیر کرد و به کشورهای مداخله گر در افغانستان نشان داد که در مبارزه با تروریزم در پهلوی مردم افغانستان ایستاده است!
خانم مصطفوی افزود: این اقدام امریکا در هماهنگی با دولت افغانستان نشان داد که حکومت افغانستان داعش را حمایت نمی کند و ادعای حمایت از داعش مداخله جویانه است!
از سویی هم، عبدالقیوم سجادی گفت که شرایط منطقه ای، افغانستان را وارد فاز جدید کرده و مسوولیت همه سیاستمداران است تا کشور را نجات دهند و نگذارند افغانستان بار دیگر به میدان رقابت های جهانی تبدیل گردد.
آقای سجادی افزود: همه مردم افغانستان می خواستند که دولت باید برعلیه داعش مبارزه کند و هم برای سرکوب این گروه از امریکا کمک می خواستیم ولی حالا یک شایعات غلط (اثرات منفی بمب مادر) مبنای موضعگیری ضد این خواسته ها را شکل می دهد.
به گفته وی، سرکوب داعش جزو استراتیژی ملی افغانستان است و اگر برخلاف آن موضع گیری شود، دیگر دولت نمی تواند امریکا را برای همکاری سرکوب‌گرایانه ای دشمن متقاعد سازد.
عصمت الله شینواری نماینده ننگرهار نیز گفت که ذر استفاده از بمب مادر در ولسوالی اچین هیچ فرد ملکی کشته و زخمی نشده است؛ زیرا این حمله کاملاً دقیق و هماهنگ انجام شده است.
آقای شینواری افزود که داعش ظلمی را در ننگرهار بر مردم روا داشته که حد و مرز ندارد و باید مورد چنین حمله ای قرار می گرفت.
این نمایندگان خواستار بررسی ادعاهای اثرات منفی یا آزمایشی بودن این حمله شدند.
سرانجام عبدالرئوف ابراهیمی رییس مجلس نیز گفت که یک هیات مشترک به اچین فرستاده خواهد شد.
بمب مادر عصر روز پنجشنبه توسط نیروهای امریکایی بر علیه مواضع داعش در ولسوالی اچین ننگرهار استفاده شد. دولت افغانستان و نیروهای حمایت قاطع انجام این حمله را برای سرکوب داعش، موفقانه، موثر، ضروری و دقیق اعلام کردند.
عبدالله امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین