۰

گزارشی از وضعیت حقوق بشری زنان افغانستان با پارلمان اروپا شریک می شود

يکشنبه ۲۰ حمل ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۲۵
شماری از نهادهای حقوق بشری و جامعه مدنی ملی و بین المللی تاکید می کنند که گزارش های مستندی از وضعیت حقوق بشری زنان افغانستان را با پارلمان اتحادیه اروپا شریک خواهند ساخت.
گزارشی از وضعیت حقوق بشری زنان افغانستان با پارلمان اروپا شریک می شود


شماری از نهادهای حقوق بشری و جامعه مدنی ملی و بین المللی تاکید می کنند که گزارش های مستندی از وضعیت حقوق بشری زنان افغانستان را با پارلمان اتحادیه اروپا شریک خواهند ساخت.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ شماری از نهادهای حقوق بشری و جامعه مدنی امروز یکشنبه (۲۰حمل) کمپاین بین المللی را زیر عنوان" زنان در راستای تغییر" راه اندازی کردند.
مسوولان در آغاز این کمپاین تاکید کردند که در افغانستان محیط برای فعالیت زنان مدافع حقوق بشر به صورت قابل ملاحظه ای دشوار و خطرناک است.
به گفته مسوولان نهادهای حقوق بشری وجامعه مدنی در طول سال‌های گذشته، تهدید و حمله بر افرادی که در صف مقدم ترویج و دفاع از حقوق زنان می باشند به صورت قابل توجهی افزایش یافته است.
جان لوکالسو لیرا، نماینده موسسه هاکا ایتالیا گفت که کمپاین اهرم یا زنان در راستای تغییر، در سطح افغانستان و کشورهای اتحادیه اروپا راه اندازی شده است.
او افزود که آنان از طریق این کمپاین می خواهند بر دولت افغانستان و جامعه جهانی فشار وارد کنند تا موانع پیشرفت زنان را در افغانستان بردارند و در بخش مشارکت سیاسی، اجتماعی از زنان حمایت همه جانبه نمایند.
آقای لیرا می گوید که این پروژه از سوی اتحادیه اروپا تمویل شده و از سوی موسسات کاسپی، هاکا، شبکه جامعه مدنی و حقوق بشر در افغانستان تطبیق می شود.
به گفته وی این نهادها در ولایات افغانستان از وضعیت زنان گزارش های مستندی تهیه کرده وآن را به پارلمان اتحادیه اروپا شریک خواهند ساخت.
آقای لیرا بیان داشت:" قرار است یک گردهمایی در اتحادیه اروپا در جولای ۲۰۱۷ برگزار شود خواست‌های که دراین کپماین مطرح می شود این خواست ها را در اتحادیه اروپا و پارلمان آن کشور مطرح می‌کنیم و فشار وارد می‌کنیم که برای عملی کردن طرح ها برای بهبود وضعیت زنان بر دولت افغانستان فشار وارد شود".
نعیم نظری، رییس شبکه جامعه مدنی و حقوق بشر نیز افزود که افغانستان از جمله کشورهایی است که در سطح بین الملل تمام موافقتنامه ها و قوانین حقوق بشری را پذیرفته اما در تطبیق آن کوتاهی می کند.
او افزود که مساله حقوق زنان یک نیاز ملی برای افغانستان است و باید دراین راستا به صورت جدی کار شود.
آقای نظری می گوید که قوانین زیادی در افغانستان نیز در راستای حمایت از زنان و مسایل حقوق بشری به تصویب رسیده اما این قوانین در عمل تطبیق نشده اند.
ناجیه کریمی، فعال حقوق زن نیز گفت که هدف عمده این پروژه، افزایش احترام به حقوق بشر و آزادی های بنیادی با حمایت از مدافعین حقوق بشر در افغانستان است.
وی می گوید که دراین کمپاین از جامعه جهانی و اتحادیه اروپا خواسته می شود تا در راستای ارتقای ظرفیت زنان در ولایات دوردست و ناامن افغانستان کمک و همکاری نمایند.
گفتنی است که حمایت از رهبری سیاسی ومدنی زنان، اجرای کامل قوانین از سوی دولت افغانستان در راستای بهبود وضعیت زنان، تطبیق مفاد قطعنامه شورای امنیت ۱۳۲۵ در مورد زنان، صلح وامنیت، از جمله خواست های عمده این کمپاین می باشد.
مسوولان نهادهای حقوق بشری تاکید دارند که جامعه جهانی به خصوص اتحادیه اروپا باید به دولت افغانستان به منظور افزایش مشارکت سیاسی زنان، فعالیت و هماهنگی با مدافعان حقوق بشر فشار وارد کنند و منابعی را برای تقویت زنان به عنوان رهبران مدنی و سیاسی در اختیار زنان قرار داده و روی افزایش دسترسی زنان به تحصیل تاکید نمایند.
زهرا جویا - خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین