۰

خارجی‌ها آمارهای نادرست از "مرگ و میر مادران در افغانستان" ارایه کرده اند

دوشنبه ۷ حمل ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۳۶
وزیر صحت عامه کشور می گوید که نهادهای خارجی در پانزده سال گذشته، آمارهای نادرستی از مرگ و میر مادران در افغانستان ارایه کرده اند.
خارجی‌ها آمارهای نادرست از "مرگ و میر مادران در افغانستان" ارایه کرده اند

وزیر صحت عامه کشور می گوید که نهادهای خارجی در پانزده سال گذشته، آمارهای نادرستی از مرگ و میر مادران در افغانستان ارایه کرده اند.
به گزارش خبرگزاری جمهور، وزارت صحت عامه امروز دوشنبه ( ۷حمل) نشستی دو روزه را زیر عنوان" کنفرانس ملی صحت مادر و نوزاد" با حضور تمویل کنندگان خارجی و مسوولان ولایتی این وزارت برگزار کرد.
فیروز الدین فیروز، وزیر صحت عامه کشور در صحبت به خبرنگاران تاکید کرد که این نشست به منظور هماهنگی بیشتر و تدوین پلان و استراتژی مشخص برای هر ولایت برگزار شده است.
به گفته آقای فیروز سروی که در سال ۲۰۱۵ صورت گرفته است میزان مرگ ومیر مادران از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ افزایش را نشان می دهد.
او تاکید کرد که ۵ سال سرمایه گذاری در بخش کاهش مرگ و میرمادران کشور، نتایج قابل ملاحظه ای نداشته و ازاین رو وزارت صحت نشست دو روزه را برای برطرف ساختن چالش ها فرا راه صحت مادران برگزار کرده است.
آقای فیروز گفت که در پانزده سال گذشته آمار و ارقامی که ازمیزان مرگ ومیر مادران در افغانستان گزارش شده است بدور ازحقیقت بوده و آنچه که واقعیت داشته به نشر نرسیده است.
او افزود:" واقعیت این است که این ارقام و آمار که ارایه شده یک مقدار به واقعیت نزدیک نیست ۳۷۵ در صدهزار هم درست نبوده مشکل عمده این است که اکثر اوقات ارقام توسط بیرونی های(خارجی ها) تولید می شود و هرکس بخاطر منفعتش میخواهد این کاررا کند پانزده سال پیش، موسساتی که دنبال پروژه بوده اند به خاطر این که منابع مالی بدست آورند مرگ و میر را ۱۶۰۰ در صدهزار گفته بودند یک تعداد دیگر شان بخاطری که نشان بدهد کارمامثبت بوده ارقام را کم نشان داده است، واقعیت این است که از نظر ما میزان مرگ ومیر مادران در سال از ۶۰۰ تا ۷۰۰ در صدهزار مرگ ومیر در ولادت مادران موجود بوده ما تلاش میکنیم که آمار از سوی افغان ها جمع آوری شود بدون درنظر داشت دخل وغرض برای تصمیم گیری ارقام واقعی را باید جمع آوری کنیم".
آقای فیروز افزود که وضعیت صحی مادران در هنگام ولادت در هر ولایت متفاوت است که دربرخی از ولایات وضعیت بهبود یافته و در برخی از ولایات هنوز هم وضعیت صحی مادران در زمان ولادت نگران کننده است.
وی تاکید کرد که وزارت صحت در تلاش است تا پلان و استراتژی مشخص را برای هر ولایت تنظیم نماید.
آقای فیروز می گوید که عامل افزایش مرگ و میر مادران از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ بی تفاوتی حکومت به این موضوع بوده است.
وی دراین زمینه گفت:"عامل افزایش مرگ ومیر مادران دراین سال ها زیاد است، عامل بیرونی ، وضعیت امنیتی خراب شده، بخاطری که اکثریت مناطق ما مصوون نبوده ناامن بوده به پرسونل صحی اجازه داده نشده است اما در داخل بی تفاوتی نظام، موجودیت فساد و عدم تعهد مسوولین سبب شده که وضعیت در پنج سال هیچ تغییر نکند".
وزیر صحت عامه می گوید که در این سال ها ۲۳۰۰ مرکز صحی برای مادران ونوزادان ایجاد شده و قرار است در سال آینده ۴۰۰ مرکز صحی دیگر نیز به این رقم اضافه شود.
آقای فیروز تصریح کرد که باوجودی که کارهای درقسمت صحت مادران و نوزادان صورت گرفته اما هنوز هم میزان مرگ ومیر بلند بوده و برای این وزارت قابل قبول نمی باشد.
زلیخا انوری، رییس صحت باروری وزارت صحت عامه نیز تاکید کرد که کاهش کمک کشورهای تمویل کننده در بخش صحت از چالش های عمده این وزارت می باشد.
سید عطاالله سیدزی، مسوول بخش سروی وزارت صحت نیز گفت که ۵۰ درصد از کودکان در افغانستان واکسین نمی شود.
وی تاکید کرد که درحال حاضر ۴۱درصد از کودکان با سوی تغذی شدید مواجه هستند.
نماینده دفتر حمایت از کودکان سازمان ملل یا یونسیف نیز گفت که بخاطر کاهش مرگ ومیر مادران و نوزادان در افغانستان باید ۹۰ درصد ارایه خدمات صحی افزایش داده شود.
زهرا جویا - خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین