۰
دانش در مراسم آغاز سال جدید تعلیمی:

داستان مکاتب، معلمان و شاگردان خیالی یک واقعیت شرم‌‌آور است

پنجشنبه ۳ حمل ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۰۲
معاون دوم ریاست جمهوری تاکید می کند که داستان، مکاتب، معلمان و شاگردان خیالی، یک واقعیت شرم آور در کشور است که دولت افغانستان باید آن را بپذیرد و در مقابل آن صادقانه و با یک اراده قوی، مبارزه کند.
داستان مکاتب، معلمان و شاگردان خیالی یک واقعیت شرم‌‌آور است


معاون دوم ریاست جمهوری تاکید می کند که داستان، مکاتب، معلمان و شاگردان خیالی، یک واقعیت شرم آور در کشور است که دولت افغانستان باید آن را بپذیرد و در مقابل آن صادقانه و با یک اراده قوی، مبارزه کند.
به گزارش برگزاری جمهور، سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری امروز پنجشنبه (۳ حمل) در مراسم نواختن زنگ مکتب به مناسبت شروع سال تعلیمی ۱۳۹۶ ه. ش گفت، با درنظرداشت تعاریف جدید از سواد، وضعیت سواد در کشور وحشتناک است.
آقای دانش بیان داشت؛ با وجود دستاوردها، افغانستان در عرصه معارف با چالش های زیادی مواجه است و ما در درجه بندی ها یکی از کم سوادترین کشورهای دنیا هستیم. میزان بی سوادی در کشور ما هنوز بر اساس آمار و ارقام رسمی از سوی نهادهای ذیربط، در
معاون دوم ریاست جمهوری اظهار داشت، از منظر دیگر می توان عقب ماندگی فرهنگی علمی و پدیده شوم بی سوادی را به عنوان یک بحران خاموش و مادر همه بدبختی ها و رنج های مردم افغانستان به شمار آورد
حدود ۶۴% در بین جمعیت بالای ۱۵ سال است. یعنی تنها ۳۶% جمعیت بالای ۱۵ سال دارای سواد هستند. این در حالی است که مراد ما از سواد همان تعریف سنتی و قدیمی سواد به معنای خواندن و نوشتن است.
وی افزود:"اگر بخواهیم به زبان امروز سخن بگوییم و از انواع سواد مانند سواد علمی، سواد هنری، سواد رسانه ای، سواد دیجیتالی، سواد زیست محیطی و انواع دیگر سواد سخن بگوییم، گراف بی سوادی بسیار بالا خواهد بود. بر این اساس اگر بخواهیم کم سوادی را نیز در زمره بی سوادی قرار دهیم، امری که در سایر کشورهای جهان معمول است، وضعیت سواد در کشور ما وحشتناک خواهد بود. باید اذعان داشت که هنوز طبقه با سواد ما که معمولا در ادارات و حتی در نهادهای آموزشی مثل مکاتب، دانشگاه ها و رسانه ها مشغول به کار هستند و کار فرهنگی و آموزشی می کنند، به شدت از نگاه فرهنگی و علمی، ضعیف هستند و در زمره طبقه کم سواد به شمار می روند".
معاون دوم ریاست جمهوری اظهار داشت، از منظر دیگر می توان عقب ماندگی فرهنگی علمی و پدیده شوم بی سوادی را به عنوان یک بحران خاموش و مادر همه بدبختی ها و رنج های مردم افغانستان به شمار آورد. امروز اگر در جنگ و ناامنی به سر می بریم، اگر
دانش گفت،در سال های گذشته، وجود فساد و تخطی از قانون در قراردادها، استخدام کدر تعلیمی، چاپ کتاب و اعمار تعمیرات مکاتب، صدمات جبران ناپذیری بر پیکر معارف وارد کرده است. پول های زیادی از بودجه دولت به عناوین مختلف مصرف شده است، بدون اینکه در عالم واقع کاری صورت گیرد.
بیکاری و فقر در کشور ما حاکم است، اگر منازعات قومی، زبانی و سمتی ما را به جزیره های جدا از هم تبدیل کرده است، اگر فرزندان ما در دامن افراطیت و تروریسم می افتند و اگر فساد و تباهی در کشور بیداد می کند، همگی ناشی از جهلی است که دامنگیر مردم ما شده است.
دانش خاطر نشان ساخت که بنابراین بزرگ ترین اولویت و بزرگ ترین رسالت ما این است که با این دشمن خاموش، اما تباه کننده، مبارزه جدی و بی امان داشته باشیم؛ امری که خوشبختانه امروز مردم افغانستان بیش از هر زمان دیگر اهمیت آن را درک کرده اند و در راستای نابودی آن تلاش می کنند.
وی گفت،آمار و ارقام ارایه شده از سوی نهادهای مسئول امیدوارکننده است و ما دستاوردهای بزرگی در عرصه تعلیم و تربیه و هم چنین تحصیلات عالی داشته ایم. اما متاسفانه باید اذعان داشت که هنوز راه طولانی را در پیش داریم و این مقدار هرگز کافی نیست. امروز بر اساس اهداف توسعه پایدار ملل متحد که افغانستان نیز آن را امضا کرده و برای تطبیق و تحقق آن تا سال ۲۰۳۰ تعهد سپرده است، هدف چهارم آن، "تضمین آموزش فراگیر و کیفی منصفانه و پیشبرد فرصت های آموزشی در تمام طول زندگی برای همه" تعریف شده است.
معاون دوم ریاست جمهوری تاکید کرد که علی رغم کمک های بسیاری که در سال های گذشته در بخش معارف از سوی جامعه جهانی صورت گرفت، بنیادهای اساسی تعلیم و تربیه به آن صورت که باید، پا
او خاطر نشان ساخت، در سال جدید حکومت وحدت ملی مصمم است که از طریق نیروهای امنیتی و دفاعی و تشدید عملیات نظامی پاکسازی و تأمین امنیت در آن مناطق، مکاتب مسدود شده را دوباره باز نماید
نگرفته است. در سال های گذشته، وجود فساد و تخطی از قانون در قراردادها، استخدام کدر تعلیمی، چاپ کتاب و اعمار تعمیرات مکاتب، صدمات جبران ناپذیری بر پیکر معارف وارد کرده است. پول های زیادی از بودجه دولت به عناوین مختلف مصرف شده است، بدون اینکه در عالم واقع کاری صورت گیرد.
دانش بیان داشت،داستان مکتب های خیالی و حتی معلمین و متعلمین خیالی یک واقعیت شرم آوری است که متأسفانه باید آن را بپذیریم و در مقابل آن صادقانه و با یک اراده قوی، باید مبارزه کنیم.
وی اظهار داشت، ناامنی، جنگ، ضعف کدرهای آموزشی و اداری مکاتب در سراسر کشور، کاستی در خدمات لازم دولتی برای معلمین و کارمندان، هم چنین نبود تجهیزات آموزشی و نبود تعمیر برای بخش زیادی از مکاتب کشور، از دیگر مشکلاتی است که هنوز هم در سرتاسر کشور دیده می شود.
او خاطر نشان ساخت، در سال جدید حکومت وحدت ملی مصمم است که از طریق نیروهای امنیتی و دفاعی و تشدید عملیات نظامی پاکسازی و تأمین امنیت در آن مناطق، مکاتب مسدود شده را دوباره باز نماید. اما در کنار دولت، این وظیفه مردم نیز هست که در این راستا حکومت را یاری رساند. مردم نباید به هیچ کسی اجازه دهند که مکاتب
او اظهار داشت، در زمینه تعمیرات مکاتب که بعداز ۱۵ سال، هنوز هم بیش از ۴۸% مکاتب ما از تعمیرهای معیاری محروم هستند و این واقعا جای شرمساری است، اکنون تصمیم گرفته شده که وزارت شهرسازی مسئولیت اعمار تمام تعمیرات دولتی به شمول مکاتب را به عهده بگیرد. در این رابطه اقدامات اولیه صورت گرفته و از وزیر محترم شهرسازی می خواهیم که تعمیرات مکاتب را باید در اولوفیت برنامه های ساختمانی خود قرار دهد.
آنان را به آتش بکشد یا به اجبار دروازه مکاتب را مسدود نماید.
آقای دانش گفت، توجه به معارف و تحصیلات عالی و تطبیق اصلاحات و نظام مند سازی این سکتور در اولویت کارهای حکومت در سال جدید قرار خواهد داشت.
وی بیان داشت،در سال جدید ۱۳۹۶ از اولویت های ما این است که به زودترین فرصت ممکن، شورای عالی فرهنگی و علمی را در سکتور فرهنگ، معارف و تحصیلات عالی ایجاد کنیم و از این طریق با تأکید بر کیفیت تعلیم و تربیه، بازنگری مجدد تمام برنامه های مربوطه و تطبیق اصلاحات لازم، این سکتور را نیز بیش از گذشته و آنچنانکه شایسته است، فعال سازیم تا در سال های بعدی شاهد رفع موانع و رشد چشمگیر معارف باشیم.
او اظهار داشت، در زمینه تعمیرات مکاتب که بعداز ۱۵ سال، هنوز هم بیش از ۴۸% مکاتب ما از تعمیرهای معیاری محروم هستند و این واقعا جای شرمساری است، اکنون تصمیم گرفته شده که وزارت شهرسازی مسئولیت اعمار تمام تعمیرات دولتی به شمول مکاتب را به عهده بگیرد. در این رابطه اقدامات اولیه صورت گرفته و از وزیر محترم شهرسازی می خواهیم که تعمیرات مکاتب را باید در اولوفیت برنامه های ساختمانی خود قرار دهد.
معاون دوم ریاست جمهوری تاکید کرد که در زمینه پر شدن هزاران بست کمبود معلم و استخدام معلمین شایسته لازم است که وزارت معارف در سال جدید بیشترین تلاش خود را انجام دهد و از جوانان فارغ التحصیل از دانشگاه‌ها نیز می خواهیم که به جای روآوردن به کارهای اداری، بیایند به شغل مقدس معلمی و به نهضت فرهنگی و علمی کشور و صفوف معلمین و آموزگاران فرزندان وطن ملحق شوند تا هم معارف ما کیفیت پیدا کند و هم خود آنان از بی کاری نجات یابند.
خبرگزاری جمهور- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین