۰
گزارش نمایندگان از سفرهای ولایتی شان در مجلس؛

با افزایش ناامنی ها، مردم برای حفظ جان‌شان گروهای مسلح تشکیل داده اند

شنبه ۲۸ حوت ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۲۴
نمایندگان ۱۰ ولایت در مجلس ، گزارش سفرهای ولایتی شان را به پارلمان ارایه کرده و تاکید نمودند که مردم از افزایش ناامنی ها، بیکاری و فقر به سطوح آمده اند.
با افزایش ناامنی ها، مردم برای حفظ جان‌شان گروهای مسلح تشکیل داده اند


نمایندگان ۱۰ ولایت در مجلس ، گزارش سفرهای ولایتی شان را به پارلمان ارایه کرده و تاکید نمودند که مردم از افزایش ناامنی ها، بیکاری و فقر به سطوح آمده اند.
به گزارش خبرگزاری جمهور، نمایندگان ولایت های تخار، بدخشان، زابل، ارزگان، قندوز، غور، فراه، هرات، بلخ ودایکندی گزارش سفرهای ولایتی شان در جریان تعطیلات زمستانی پارلمان را امروزشنبه ( ۲۸حوت) در مجلس ارایه کردند.
این نمایندگان، بیکاری، ناامنی، فعالیت افراد مسلح غیر مسوول، عدم تطبیق پروژه های انکشافی، موجودیت مکاتب و دانش آموزان خیالی، ضعف حاکمیت دولت و نقض گسترده حقوق زنان در مناطق دور دست را از جمله مشکلات عمده مردم شان خواندند.
حاجی عبدالجبار نماینده مردم تخار در مجلس گفت:" در حال حاضر همه سعی دارند که برای پاس داری از جان و مال شان گروه های مسلح تشکیل دهند، این وضعیت که همه روزه به شمار افراد مسلح غیر مسوول می افزاید به یک معضل جدی در کشور مبدل شده است".
وی گفت اگر جلو فعالیت افراد مسلح غیر مسوول در مرکز و ولایات کشور گرفته نشود، حاکمیت دولت با خطرجدی مواجه شده و وضعیت امنیتی کشور بیش از این بحرانی خواهد شد.
وی همچنان از عدم تطبیق پروژه های انکشافی در ولایات مختلف ابراز نارضایتی کرده، گفت، وقتی بودجه تصویب می شود وظیفه حکومت است که آنرا تطبیق کند.
وی بیان داشت که عدم تطبیق پروژه های انکشافی در سه سال گذشته باعث شده که مردم هم به پارلمان و هم به مسوولان حکومت بی باور شوند.
در همین حال رقیه نایل نماینده مردم غوردر مجلس گفت، مردم این ولایت از نعمت برق محروم اند، با توجه به آنکه دریای بزرگ هریرود از غور می گذرد و ظرفیت بلند تولید انرژی در این ولایت موجود است، اما مردم غور تاکنون ازانرژی برق مستفید نشده اند.
خانم نایل از حکومت خواست که زیر بناهای تولید انرژی را در این ولایت ایجاد نموده و تا بخشی عمده از مشکلات مردم که از نبود برق ناشی می شود رفع شود.
وی همچنان از وضعیت بد حقوق بشری زنان و دختران درغور ابراز نگرانی کرده، گفت، نگاه سنتی به زنان باعث شده که دختران زیر سن به بهانه ازدواج به فروش برسند.
وی حکومت را در این باره مسوول دانسته، ابراز داشت که سران حکومت وحدت ملی باید درباره وضعیت آشفته زنان و دختران درولایت غور توجه جدی نماید.
در همین حال عبدالقادر زازی وطندوست، منشی مجلس در این باره گفت، اکثر برنامه های که برای احیای حقوق زنان تاکنون در کشورعملی شده، برنامه های پروژه ای بوده است.
وی بیان داشت که وضعیت بد حقوق بشری زنان در کشور ایجاب می کند که برنامه احیای حقوق زنان به یک پروسه اجتماعی مبدل شده ودر این باره کارهای بنیادی صورت بگیرد.
از سوی دیگر عبیدالله بارکزی نماینده مردم ارزگان در مجلس گفت، حاکمیت دولت دراین ولایت بسیار ضعیف است ومردم برای حل مشکلات شان بیشتر به گروه های مخالف دولت مراجعه می کنند.
وی همچنان فعالیت گسترده مخالفین مسلح، افزایش کشت مواد مخدر ووجود مکاتب ودانش آموزان خیالی در این ولایت را از دیگر مشکلات در ارزگان عنوان کرده از حکومت خواست که برای رفع مشکلات مردم در این ولایت توجه جدی نماید.
خبرگزاری جمهور - کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین