۰

استیضاح وزرای امنیتی از سوی مجلس تنها با کمبود یک امضا معلق ماند

دوشنبه ۲۳ حوت ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۴
نمایندگان مجلس در پیوند به حمله چهار شنبه گذشته بر شفاخانه نظامی سردار داودخان تصمیم داشتند که وزرای امنیتی را به دلیل غفلت وظیفوی استیضاح کنند؛ اما این تصمیم نسبت کمبود یک امضا معلق ماند.
استیضاح وزرای امنیتی از سوی مجلس تنها با کمبود یک امضا معلق ماند


نمایندگان مجلس در پیوند به حمله چهار شنبه گذشته بر شفاخانه نظامی سردار داودخان تصمیم داشتند که وزرای امنیتی را به دلیل غفلت وظیفوی استیضاح کنند؛ اما این تصمیم نسبت کمبود یک امضا معلق ماند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ شماری از نمایندگان مجلس در نشست عمومی امروز دو شنبه (۲۳حوت) پس از بحث های طولانی در مورد غفلت مقام های امنیتی در حادثه شفاخانه ۴۰۰ بستر کابل، تصمیم گرفتند که وزرای امنیتی را استیضاح و سلب صلاحیت کنند.
نواب منگل یک عضو مجلس گفت: "در نتیجه غفلت مقام های امنیتی همه روزه مردم افغانستان کشته می شوند، بناً برای رد صلاحیت وزرای امنیتی مستقیماً صندوق گذاشته شود".
همایون همایون معاون اول مجلس نیز گفت: "وزیر دفاع همیشه خواب است؛ اگر بوجی به سرش اندازیم و به کشور دیگری ببریم هم از خواب بیدار نخواهد شد و او امنیت کشور را بیشتر به چالش می کشد، رییس جمهور وعده داده بود که وزیر دفاع را سبک دوش می کند ولی به وعده خود عمل نکرد، فکر می کنم دسیسه ای در کار است که می خواهند برخی ولایت های افغانستان را به دشمن
همایون همایون معاون اول مجلس نیز گفت: "وزیر دفاع همیشه خواب است؛ اگر بوجی به سرش اندازیم و به کشور دیگری ببریم هم از خواب بیدار نخواهد شد و او امنیت کشور را بیشتر به چالش می کشد".
واگذار کنند".
اما؛ شماری دیگری نمایندگان، استیضاح و سلب صلاحیت وزرای امنیتی را در شرایط کنونی کشور راه حل نمی دانستند و بر اصلاحات در نهادهای امنیتی تاکید داشتند.
غلام فاروق مجروح گفت: "با استیضاح وزرای امنیتی وضعیت را بهتر نمی توانیم؛ باید در بخش های استخباراتی اصلاحاتی به وجود آوریم تا بتواند برای شرایط کشور پاسخگو باشد".
هیلی ارشاد دیگر عضو مجلس نیز گفت: "تا وقتی جاسوس‌ها که تعداد آنان به ۱۰۰ نفر هم نمی رسد و برخی آنان در ولسی جرگه نیز هستند، از نظام پاکسازی نشود، با رد صلاحیت وزرای امنیتی نیز نمی توانیم کاری را به پیش ببریم".
برخی از نمایندگان می گفتند که ابتدا باید مجلس در مورد حادثه شفاخانه نظامی ۴۰۰ بستر ارتش تحقیق و بررسی مستقلانه انجام دهد و بعد در یک رای گیری علنی وزرای امنیتی رد صلاحیت شوند.
اما عبدالطیف پدرام گفت: "نمایندگان مدارک و شواهد می خواهند؛ آیا کشته شدن ۲۰۰ نفر در شفاخانه و زخمی شدن بیش از ۲۰۰ دیگر واضح نیست؛ چرا دروغ می گویید؛ مردم منتظر شماست که چه تصمیم می گیرید. آنهای که می گویند برای بررسی این رویداد هیات تعیین شود، پول کار دارند".
سر انجام هیات اداری مجلس، فورم استیضاح وزرای امنیتی را روی میز گذاشت و تنها ۴۷ نماینده آن را امضا کردند؛ در حالی که مطابق اصول وظایف داخلی مجلس، برای درخواست استیضاح ۴۸ امضا که ۲۰ درصد کل اعضای مجلس را تشکیل می دهد به کار است.
رییس مجلس نمایندگان با شمارش امضاهای نمایندگان در فورم
عبدالروف ابراهیمی رییس مجلس نیز با استیضاح وزرای امنیتی مخالف بود و گفت: "سنگی را ورنداریم که همرایش زده نتوانیم".
استیضاح اعلام کرد، هم اکنون یک امضا کمبود است و اگر امضای فورم استیضاح تکمیل شد، استیضاح وزرا را از طریق نشست کمیته روسا که فردا برگزار می شود، شامل آجندای مجلس می سازد.
عبدالروف ابراهیمی رییس مجلس نیز با استیضاح وزرای امنیتی مخالف بود و گفت: "سنگی را ورنداریم که همرایش زده نتوانیم".
اشاره او به بی اعتنایی رییس جمهور نسبت به تصامیم احتمالی مجلس است.
رییس جمهور غنی پیش از این نیز تصمیم رد صلاحیت هفت وزیر کابینه را نپذیرفته است و وزرا به کار شان ادامه می دهند.
مقام های امنیتی شمار تلفات حمله بر شفاخانه نظامی ارتش را حدود ۵۰ کشته و حدود ۱۰۰ زخمی اعلام کرده اند.
اما نمایندگان می گویند که مهاجمان حدود ۷ساعت شفاخانه را کاملا در اختیار داشته اند و به جز از دو اتاقی که در آن زخمی‌های طالبان تداوی می شدند دیگر در تمامی اتاق‌ها رفته و تا جای که مهمات داشتند به کشتار زخمی‎ها، داکتران و نرسها ادامه داده اند و زمانیکه مهمات شان تمام شده با چاقو و قمه گردن بیماران را زده اند.
به گفته آنان، شمار کشته شده‌های این حادثه بیشتر از ۲۰۰ نفر و شمار زخمی‌ها هم بیشتر از ۲۰۰ نفر هستند.
نمایندگان دلیل اصلی این فاجعه را غفلت مقام‌های امنیتی به ویژه بخش‌های استخباراتی و کشفی نهادهای امنیتی می دانند.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین