۰

قرارداد کار عملی دیزان و انجنیری پروژه تاپی امضا شد

سه شنبه ۳ حوت ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۴۳
قرارداد کار عملی دیزان و انجنیری پروژه انتقال گاز ترکمنستان از طریق افغانستان به هند و پاکستان (تاپی) در ارگ ریاست جمهوری به امضا رسید.
قرارداد کار عملی دیزان و انجنیری پروژه تاپی امضا شد

قرارداد کار عملی دیزان و انجنیری پروژه انتقال گاز ترکمنستان از طریق افغانستان به هند و پاکستان (تاپی) در ارگ ریاست جمهوری به امضا رسید.
به گزارش خبرگزاری جمهور، امروز سه شنبه (۳حوت) قرارداد کار عملی دیزان و انجنیری پروژه پایپ لاین گاز تاپی با حضور مقامات بلند پایه کشورهای افغانستان، ترکمنستان و پاکستان در ارگ ریاست جمهوری به امضا رسید.
عبدالقیوم راشد، رییس تصدی گاز افغانستان و استفن، رییس شرکتI.L.F قرار داد آغاز کار عملی دیزان و انجنیری پروژه تاپی را با حضور رییس جمهور غنی، سفرای ترکمنستان و پاکستان و اعضای کابینه حکومت وحدت ملی به امضا رساند.
غزال حبیب‌یار، سرپرست وزارت معادن و پطرولیم افغانستان درجریان امضای این قرار داد گفت که پروژه تاپی ازاهمیت مهم برای منطقه و افغانستان برخوردار است .
او افزود که پروژه تاپی بعد از چند سال رایزانی و بحث دراین مورد آغاز کار عملی آن اکنون وارد فاز جدید که همانا ساخت وساز عملی پروژه پایپ لاین است می گردد.
وی تاکید کرد که این پروژه به هزینه ۴.۷میلیارد دالر و به طول ۱۷۳۵کیلومتر از ترکمنستان آغاز و به کشورهندوستان ختم می شود، تطبیق و به بهره برداری سپرده می شود.
خانم حبیب‌یار افزود که پایپ لاین گاز تاپی ظرفیت انتقال ۳۳میلیارد مترمکعب گاز را در سال خواهد داشت.
او می گوید که پروژه پایپ لاین گاز تاپی در دو مرحله تطبیق واجرا خواهد شد.
خانم حبیب‌یار گفت:" مرحله اول که یک سال زمان را در بر می گیرد که شامل برنامه های تنظیم امنیت، مدیریت پروژه، نهایی سازی موافقتنامه ها، طرح ودیزان پروژه، مطالعات محیط زیستی واجتماعی، ماین روبی وسروی استملاک زمین را در برمی گیرد. در مرحله دوم که سه سال را در بر می گیرد، ساخت وساز پروژه به شکل اساسی آن آغاز خواهد شد".
وی افزود که این پروژه می‌تواند موقعیت استراتیژیک افغانستان را بیشتر برجسته سازد.
خانم حبیب‌یار گفت که آمادگی ها در حکومت افغانستان برای آغاز کار عملی این پروژه گرفته شده و در قسمت تامین امنیت مسیر آن در قلمرو خاک افغانستان بحث و تبادل نظر با وزارت های دفاعی وامنیت صورت گرفته است.
مراد امانوف،رییس شرکت تاپی نیز تاکید کرد که این یک پروژه بزرگ است و باعث رشد اقتصاد در کشورهای منطقه می شود.
او از این پروژه به عنوان دهلیز اقتصادی برای کشورهای منطقه یاد کرد و گفت که این پروژه باعث ثبات اجتماعی نیز در میان کشورهای منطقه می شود.
آقای امانوف تاکید کرد که هماهنگی میان چهار کشورسهیم دراین پروژه بسیار مهم بوده تا اطمینان حاصل شود که در زمان تطبیق آن هیچگونه مشکلی به میان نمی آید.
وی می گوید که کشور ترکمنستان تعهد کامل در قبال تطبیق و بهره برداری این پروژه دارد.
آقای امانوف گفت که کشورهای سهیم دراین پروژه باید تعهد نماید تا این پروژه با سرعت هرچه بیشتر تطبیق شود.
گفتنی است که پروژه تاپی، برای اولین بار، در نشست همکاری های اقتصادی منطقه ای (رکا) در سال ۲۰۰۵ در کابل، میان چهار کشورافغانستان، ترکمنستان، هندوستان و پاکستان مطرح و سپس موافقتنامه آن امضا شد.
با تطبیق این پروژه، در ۳۰ سال آینده، با اعمار ۱۷۰۰ کیلومتر پایپ لاین، سالانه به مقدار ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز به پاکستان و هند صادر خواهد شد.
افغانستان سالانه ۴۰۰میلیون دالر از عواید این پایپ لاین در قلمرو خود بدست می آورد.
زهراجویا - خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین