۰
نی:

رسانه‌های محلی با مشکل مالی مواجه اند

دوشنبه ۲۵ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۳۳
نی یا نهاد حمایت از رسانه های آزاد افغانستان از مشکلات مالی رسانه های محلی ابراز نگرانی کرده می گوید که تمامی رسانه‌ها در کشور با مشکل مالی، امنیتی و عدم دسترسی به اطلاعات مواجه اند.
رسانه‌های محلی با مشکل مالی مواجه اند


نی یا نهاد حمایت از رسانه های آزاد افغانستان از مشکلات مالی رسانه های محلی ابراز نگرانی کرده می گوید که تمامی رسانه‌ها در کشور با مشکل مالی، امنیتی و عدم دسترسی به اطلاعات مواجه اند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ مجیب خلوتگر رییس اجرایی نی امروز دوشنبه (۲۵ دلو) در یک نشست خبری در کابل گفت که تمامی رسانه‌های محلی از چالش اقتصادی، امنیتی و عدم دست رسی به اطلاعات رنج می برند؛ تعدادی از رسانه‌های چاپی، صوتی و تصویری نیز به همین دلیل مسدود شده و شماری هم قادر به پرداخت معاشات کارمندان شان نیستند.
آقای خلوتگر می گوید که نی با انجام یک تحقیق تازه در خصوص چالش های رسانه های محلی ولایت های قندوز، خوست، دایکندی، هرات، بلخ، زابل، ننگرهار و قندهار نشان دریافته است که تمامی رسانه ها از مشکلات مالی، بلند بودن صرفیه برق، نبود اعلانات تجارتی، عدم دسترسی به اطلاعات و تکس مالیاتی شکایت دارند.
خلوتگر افزود، اکثر این رسانه ها با آنکه معاشات کارمندان شان را به نصف تنزیل داده اند، بازهم چندین ماه و حتی تا ۱۶ ماه قادر به پرداخت معاشات کارمندان شان نشده اند.
به گفته وی، تا هنوز ۱۰ رادیویی محلی، یک تلویزیون و ده‌ها رسانه چاپی از نشرات بازمانده اند و اگر وضعیت به همینگونه ادامه پیدا کند، فعالیت بسیاری از رسانه های دیگر محلی هم متوقف خواهد شد.
با وجود این مشکل، نی می گوید که به هیچ عنوان طرفدار دخالت دولت در فعالیت رسانه ها نیست و این کار زمینه آزادی های بیان را محدود می سازد.
او، نقش رسانه ها را در راستای آزادی بیان مهم دانسته تاکید دارد که دولت از طریق ایجاد سهولت های لازم باید در جهت فعالیت بیشتر آنان اقدام کنند و محدودیت ها رفع سازد.
از سوی هم، اخیراً کمال سادات سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ گفته است که بیش از ۱۵۰ رسانه در کشور به صورت رسمی ثبت نشده و اگر مدیران این رسانه ها اقدام به ثبت رسانه ای شان نکنند وزارت اطلاعات و فرهنگ برخورد قانونی خواهد کرد.
اما، مجیب خلوتگر می گوید که آقای سادات معلومات کافی در خصوص ثبت رسانه ها ندارد و این اظهارات وی، "ادعای غلط و مبتنی بر معلومات کافی از نحوه ثبت رسانه ها نیست".
به گفته وی، مقرره ثبت رسانه ها زیر کار است و قرار است هفته آینده به کابینه پیشنهاد گردد و تا زمانی که یک راهکار برای ثبت رسانه وجود نداشته باشد، ثبت آن در وزارت اطلاعات وفرهنگ نیز بی فایده است.
عبدالله امینی- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین