۰
معینیت سوادآموزی:

سالانه ۳۰۰ هزار نفر به آمار بی‌سوادان کشور اضافه می شود

شنبه ۲۳ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۵
معینیت سواد آموزی وزارت معارف می گوید که سالانه بیش از ۳۰۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل به عنوان بی‌سواد به آمار بی‌سوادان کشور افزوده می شود.
سالانه ۳۰۰ هزار نفر به آمار بی‌سوادان کشور اضافه می شود


معینیت سواد آموزی وزارت معارف می گوید که سالانه بیش از ۳۰۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل به عنوان بی‌سواد به آمار بی‌سوادان کشور افزوده می شود.
به گزارش خبرگزاری جمهور، معینیت سواد آموزی از روند رو به رشد آمار افراد بی سواد در کشور سخت ابراز نگرانی می کند.
سردارمحمد رحیمی، معین سواد آموزی وزارت معارف، امروزشنبه (۲۳دلو) در نشست نهادهای جامعه مدنی در کابل گفت که بررسی های که در سال گذشته انجام شده، نشان می دهد که سالانه رشد سواد در افغانستان بیشتر از ۱ درصد می باشد.
آقای رحیمی گفت که از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۵ ه. ش بررسی این معینیت نشان می‌دهد که سطح سواد از ۲۵ درصد نهایتآ به ۳۹ درصد رسیده است.
رحیمی افزود:" از سال ۱۳۸۱تا ۱۳۹۵بررسی کردیم سطح سواد از ۲۵درصد نهایتآ به ۳۹درصد رسیده که اگر با این سرعت بخواهیم پیش برویم به تعهداتی که به نهاد(M.B.G) در راستای رشد سواد داشتیم که تاسال ۲۰۲۲ سطح سواد را به ۶۰درصد می رسانیم با این سرعت ۲۱ سال دیگر طول می کشد تا ما سطح سواد را به ۶۰ درصد برسانیم در حالیکه تعهد ما برای چهارسال آینده است".
به گفته وی حکومت افغانستان درصورتی می‌تواند به تعهدات خود دراین راستا عمل کند که تلاش ها وسرعت رشد سواد را ۵ برابر افزایش دهد.
آقای رحیمی می گوید که معینیت سواد آموزی با کمبود بودجه مواجه بوده و وزارت معارف از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۵ شاهد کاهش ۱۱درصدی بودجه است که با کاهش بودجه، ارایه خدمات با کیفیت ورشد سواد در کشورممکن نیست.
او گفت که معینیت سواد آموزی همه ساله ۸۵ تا ۹۰ درصد بودجه خود را به مصرف می رساند اما وزارت معارف ۲ درصد کل بودجه را به این معینیت اختصاص می‌دهد.
آقای رحیمی تاکید کرد که این معینیت سالانه ۴۵۰ هزار نفر را شامل برنامه سواد آموزی قرار می‌دهد که از ۱۰میلیون نفر بی سواد درافغانستان تنها ۴ درصد آن را شامل می شود که این وضعیت نگران کننده است.
او گفت:" سالانه ۳لک(۳۰۰هزار) بی سواد به جمعیت بی سوادهای افغانستان اضافه می شود، براساس گزارش های یونیسف و یونسکو سالانه ۲ونیم لک تا ۳لک(۲۵۰هزار تا ۳۰۰هزار) کودک از رفتن به مکتب باز می ماند.".
رحیمی می گوید که اگر حکومت افغانستان می خواهد سطح سواد را ارتقا دهد و یک کشور با ثبات داشته باشد یکی از راه های آن با سواد ساختن مردم است.
به باور وی اکثر جوانان که دست به خشونت ها می‌زنند و به سمت گروه های افراطی و تروریستی رو می آورند دلیل عمده آن بی سوادی است.
رحیمی گفت که سالانه ۶۵ درصد برنامه های معینیت سواد آموزی برای رشد و با سواد شدن زنان افغانستان اختصاص داده شده است.
او می گوید که در روستاهای افغانستان ۸۰ درصد زنان و ۶۵ تا ۷۰درصد مردان بی سواد هستند.
آقای رحیمی تصریح کرد که این معینیت برنامه دارد تا سال ۲۰۳۰ برنامه سواد آموزی را با ۶۵درصد تمرکز روی توامندسازی زنان ، تعادل سطح سواد را بین زن و مرد درافغانستان ایجاد نمایند.
گفتنی است که افغانستان کشوری که با سپری کردن سه دهه جنگ و ویرانی در بخش هاي مختلف به ویژه در عرصه سواد آموزی و تحصیل از جمع کشورهای محروم جهان به شمار میرود .
براساس آمارها افغانستان کشوری است که میلیون ها نفر از فراگیری نعمت سواد محروم هستند.
زهراجویا - خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین