۰
معین تعلیمات تخنیکی معارف:

تا پنج سال آینده هیچ کارمند تخنیکی خارجی در کشور حضور نخواهد داشت

شنبه ۲۳ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۴۸
معین تعلیمات تخنیکی و مسلکی وزرات معارف کشور می گوید که تا پنج سال آینده هیچ کارمند مسلکی و تخنیکی خارجی در کشور حضور نخواهد داشت.
تا پنج سال آینده هیچ کارمند تخنیکی خارجی در کشور حضور نخواهد داشت


معین تعلیمات تخنیکی و مسلکی وزرات معارف کشور می گوید که تا پنج سال آینده هیچ کارمند مسلکی و تخنیکی خارجی در کشور حضور نخواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ رحیل محمد فرملی معین تعلیمات تخینیکی و مسلکی وزارت معارف که در مراسم افتتاحیه اولین گزارش احصائیوی این معینیت صحبت می کرد گفت: "معینیت تخنیکی و مسلکی وزارت معارف برنامه ای ملی ۵ساله را آماده کرده که سطح کیفی آموزش در مکاتب و انستیتیوتهای این وزارت را ارتقا بخشیده و شاگردان متناسب به تقاضای بازار آموزش خواهند دید".
آقای فرملی خاطر نشان کرد، ارتقای کیفیت در مراکز آموزشی معینیت تخنیکی و مسلکی معارف یک بحث بزرگ است و آموزش بهتر، زیربنا، مکان مناسب، نصاب تعلیمی قابلیت محور به منظور آموزش کارمندان مسلکی و تخنیکی در اولویت های کاری معینیت تخنیکی و مسلکی معارف قرار دارد.
فرملی افزود، بر بنیاد این برنامه تا پنج سال آینده هیچ کارمند تخنیکی و مسلکی خارجی در کشور حضور نخواهند داشت و در تمامی شرکت ها و کارخانه ها کارمندان داخلی استخدام خواهند شد.
هم اکنون، به دلیل کیفیت پایین انستیتیوت های تعلیمی در افغانستان، بیشتر کارمندان تخنیکی و مسلکی کارخانه‌ها و شرکت های تخنیکی، خارجی هستند و سالانه از این بابت پول های زیادی از کشور خارج می شود.
از سوی هم، معینیت تخنیکی و مسلکی وزارت معارف کشور می گوید که برای اولین بار گزارشی احصائیوی را از مکاتب و انستیتیوت های این اداره تهیه کرده است که بر بنیاد آن می توان برنامه های آینده را درست طرح و عملی کرد.
این گزارش که به همکاری سازمان جهانی یونسکو در افغانستان تهیه شده است، ارقام و معلومات دقیق از تعداد شاگردان، استادان، ضرورت‌ها و امکانات مکاتب و انستیتیوت های تخنیکی و مسلکی وزارت معارف، ارائه می کند.
بر اساس این گزارش، هم اکنون ۷۹ هزار شاگرد و ۴ هزار استاد در ۲۹۴ مکتب و انستیتیوت تخنیکی و مسلکی وزارت معارف، ۶۸ نوع حرفه حرفه مختلف را آموزش می بینند.
دلاور درمل رییس پلان معینیت تخنیکی معارف گفت که این گزارش به شکل دقیق و با اعزام گزارشگران به مکاتب و انستیتیوت ها جمع آوری شده و نیازهای آنان تثبیت و درج شده است.
آقای درمل افزود، حدود ۶۸ درصد استادان مکاتب و انستیتیوت های تخنیکی و مسلکی بالاتر از سویه تحصیلی لیسانس هستند و برخی از استادان دیگر هم به بالابردن ظرفیت نیاز دارند.
رحیل محمد فورملی گفت که معینیت تخنیکی و مسلکی در نظر دارد، سال آینده تعلیمی حدود ۴۵۰ استاد مکاتب و انستیتیوت‌های مربوط این معینیت را برای آموختن دانش و مهارت های عملی به مدت یک سال به کشورهای هند و ایران بفرستند.
از سوی هم، پاتریشیا مک فلیپس نماینده سازمان یونسکو در افغانستان نیز گزارش تهیه شده از مکاتب و انستیتیوت های تخنیکی و مسلکی وزارت معارف را برای برنامه ریزی های آینده این نهادهای آموزشی مهم خواند و تاکید ورزید که یونسکو کمک های تخنیکی خود را دولت افغانستان ادامه می دهد.
خانم مک فلیپس ابراز امیدواری کرد که این گزارش به تاق بلند گذاشته نشده و از آن برای بهبود آموزش های تخنیکی و مسلکی در افغانستان و رشد اقتصادی کشور که به گفته وی "بسیار مهم است" کار گرفته شود.
عبدالله امینی- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین