۰

از سردی زمستان تا بیکاری کارگران؛ رنجی که پایانی ندارد

سه شنبه ۵ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۴
شماری از این کارگران به خبرنگار جمهور می گویند که در هوای سرد و نفسگیر در محل تجمع کارگران ساعت ها منتظر می مانند، اما کار گیرشان نمی آید؛ گاهی مجبور می شوند با مزدهای اندک دست به کارهای ثقیل بزنند و بعضی روزها بدون دریافت کار نا امید به خانه برمی گردند.
از سردی زمستان تا بیکاری کارگران؛ رنجی که پایانی ندارد

در سرمای استخوان سوز زمستان، میدان‌های اصلی شهرهای کشور به محل تجمع کارگرانی تبدیل می شود با کیسه ای در دست که در انتظار کار هستند تا کارفرمایی بیاید و آنها را برای کار فرا بخواند.
کارگرانی که شمار آنان به صدها تن میرسد ساعت‌ ها منتظر می مانند و برای تعداد اندک آنان کار پیدا میشود و بسیاری از آنان با دستانی خالی راهی خانه می شوند .
شماری از این کارگران به خبرنگار جمهور می گویند که در هوای سرد و نفسگیر در محل تجمع کارگران ساعت ها منتظر می مانند، اما کار گیرشان نمی آید؛ گاهی مجبور می شوند با مزدهای اندک دست به کارهای ثقیل بزنند و بعضی روزها بدون دریافت کار نا امید به خانه برمی گردند.
شهر کابل، مکانیست که روزانه صدها نفر به امید پیدا کردن کار روزمزد خانه های شان را به مقصد میدانهای اصلی شهر ترک می کنند اما ناامیدی از دریافت کار، بسیاری از شهروندان کابل را واداشته است که به جمع کراچی داران و دستفروشان بپیوندند؛ افرادی که مجبور می شوند ساعتها سرما را برای کمترین دستمزد و درآمد در کنار جاده ها سپری کنند.
احمدشاه یکی از کراچی داران است که در پل خشتی کابل باربری می کند. او با حسرت می گوید: "کار گیرمان نمی آید، ساعت ها منتظر می مانیم گاهی در روز صد افغانی و بعضی روزها، با دریافت پنجاه افغانی به خانه بر می گردیم، آیا با پنجاه افغانی میشود برای فامیل نان تهیه کرد؟"
گل آقا کارگر دیگری که درد و رنج بیکاری وفقر را با پوست و استخوان حس کرده می گوید: " هر صبح در هوای سرد می آییم ساعت ها در کوته سنگی انتظار می کشیم اما کاری گیرمان نمی آید".
این کارگران فصلی در حالی از نبود کار رنج می برند که به گفته آنان هزاران فرصت شغلی در افغانستان به دست کارگر پاکستانی می باشد.
کارگران افغان تاکید می کنند که بسیاری از کارگران پاکستانی با مزدهای اندک در کشور به کار گماشته می‌شوند و این مسئله سبب گردیده که زمینه های کاری موجود نیز از آنان گرفته شود.
به گفته این شهروندان افغان، سردی شدید، بارش برف و باران و توقف اغلب کارهای ساختمانی در فصل سرما از دیگر عوامل تشدید بیکاری در کشور است.
این گفته ها در حالی مطرح می شود که چندی پیش وزارت کار و امور اجتماعی برای حدود ۱۰۰ هزار کارگر خارجی که نیمی از آنها پاکستانی بودند مجوز کار صادر کرده است.
اما مسئولان در وزارت کار و امور اجتماعی حضور کارگران پاکستانی را در کشور رد کرده و از تدابیر جدی حکومت در راستای کاهش بیکاری سخن می زنند.
سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی در گفتگو با خبرگزاری جمهور گفت: "ما معضل بیکاری را به صورت جدی تحت نظر داریم، حکومت از راه های مختلف از جمله، ایجاد هماهنگی بین ادارات و معرفی بست های خالی، زمینه سازی در ادارات خصوصی و حتی هماهنگی با کشورهای خارجی برای فراهم سازی بسترهای کاری تلاش می نماید".
به گفته ی سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی، بر اساس آخرین آماری که از سوی این وزارت دریافت گردیده، از میان ده میلیون نفر واجد شرایط کار در افغانستان، یک میلیون و نهصدهزار نفر به صورت مطلق و یک میلیون و چهارصدهزار نفر به صورت مقطعی از معضل بیکاری رنج می برند.
این در حالی است که در یکی دو سال اخیر هزاران نفر از شهروندان افغان به دلیل نبود اشتغال در کشور به مهاجرت های خطرآفرین مبادرت ورزیده اند.
عبدالجلیل سروش –خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین