۰
کمیته مصوونیت خبرنگاران:

درسال جاری ۱۰۱مورد خشونت علیه خبرنگاران به ثبت رسیده است

پنجشنبه ۳۰ جدی ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۰
کمیتۀ مصؤونیت خبرنگاران با نشر گزارش ۲۰۱۶ میلادی خود در مورد خبرنگاران می گوید که طالبان مسوول قتل ۱۰ خبرنگار در کشور است.
درسال جاری ۱۰۱مورد خشونت علیه خبرنگاران به ثبت رسیده است
کمیتۀ مصؤونیت خبرنگاران با نشر گزارش ۲۰۱۶ میلادی خود در مورد خبرنگاران می گوید که طالبان مسوول قتل ۱۰ خبرنگار در کشور است.
به گزارش خبرگزاری جمهور، نجیب شریفی رییس کمیته مصوونیت امروز پنجشنبه(۳۰جدی) در نشست خبری گزارش شش ماهۀ این نهاد را در مورد خشونت علیه خبرنگاران ارایه کرد.
وی گفت که سال ۲۰۱۶ خونین‌ترین سال برای خبرنگاران در تاریخ رسانه‌های افغانستان به شمار می‌آید.
به گفتۀ شریفی در دوازده ماه سال ۲۰۱۶ میلادی، ۱۰۱ مورد خشونت به ثبت رسیده است که شامل قتل، لت و کوب، تهدید، تحقیر و مجروحیت خبرنگاران می‌شود، در حالی که این رقم در زمان مشابه در سال ۲۰۱۵ میلادی، ۷۳ مورد بود.
او افزود "در این سال ۱۳ نفر خبرنگار به قتل رسیده و ۸۸ مورد خشونت صورت گرفته است. طالبان مسؤول حد اقل ده مورد قتل می‌باشند، سه قتل دیگر هنوز برای ما روشن نشده است که در عقب آن کیست...۳۰ مورد لت و کوب، ۳۵ مورد تهدید، شش مورد مجروحیت و ۱۷ مورد توهین، تحقیر و بدرفتاری صورت گرفته است".
از سوی دیگر، شریفی گفت که تغییر پالیسی طالبان در برابر خبرنگاران و رسانه‌ها، سبب خودسانسوری در بین خبرنگاران ولایات ناامن شده است و این موضوع اصل کار خبرنگاری را زیر سوال قرار می‌دهد.
او گفت "در بسیار حالات خبرنگاران مجبور می‌شوند به دلایل خشونتی که از جانب طالبان اعمال می‌شود، مسایل مربوط به طالبان را هیچ پوشش ندهند و اگر پوشش هم می‌دهند تلاش کنند که یک مقدار تصویر بهتر را از طالبان در گزارش‌های شان ترسیم کنند، در غیر مورد خشونت قرار می‌گیرند یا طالبان می‌آیند و آنها را می‌کشند".
کمیتۀ مصؤونیت خبرنگاران در اعمال خشونت علیه خبرنگاران، در دوازده ماه سال ۲۰۱۶ میلادی، افراد حکومتی را ۵۰ در صد، طالبان را ۲۰ در صد و افراد ناشناس را ۱۴ در صد مسؤول خوانده است.
آقای شریفی گفت، میزان خشونت‌ها در سال ۲۰۱۶ میلادی، نسبت به ۲۰۱۵، از لحاظ کیفی سنگین‌تر شده و ۳۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد.
به گفتۀ آقای شریفی، اما ایجاد طرزالعمل امنیت و مصؤونیت خبرنگاران و رسانه‌ها از جانب شورای امنیت ملی، از دستاوردهای دولت به حساب می‌آید.
وی همچنان در مورد گزارش شش ماه دوم سال ۲۰۱۶ میلادی گفت که در مجموع ۴۷ قضیه تهدید، خشونت و قتل خبرنگاران در کمیتۀ مصؤونیت خبرنگاران به ثبت رسیده است که شامل ۳ مورد قتل، ۱۴ مورد لت و کوب، ۱۵ مورد تهدید، ۳ مورد مجروحیت و ۱۲ مورد بدرفتاری و توهین می‌باشد.
گفتنی است که سال ۲۰۱۵خونین ترین سال برای خبرنگاران در افغانستان خوانده شده است.
خبرگزاری جمهور-کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین