۰
فعالان حقوق زن:

به دلیل فساد اداری حضور زنان در سیستم عدلی وقضایی رضایت بخش نیست

دوشنبه ۱۳ جدی ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۹
در حالی که ریاست جمهوری حضور زنان در سیستم عدلی وقضایی کشور را چشمگیر می خوانند اما شماری از فعالین حقوق زن، حضور زنان را در این سیستم رضایت بخش نمی دانند.
به دلیل فساد اداری حضور زنان در سیستم عدلی وقضایی رضایت بخش نیست

شماری از فعالان حقوق زن در افغانستان میگویند که به دلیل افزایش فساد اداری در ادارات دولتی حضور زنان در سیستم عدلی وقضایی رضایت بخش نیست اما ریاست جمهوری حضور زنان را در این سیستم چشمگیر می خواند.
به گزارش خبرگزاری جمهور، رهبران حکومت وحدت ملی تاکید دارند که حضور زنان در سیستم عدلی وقضایی باید افزایش یابد.
رییس جمهورغنی بارها در سخنانش از افزایش حضور زنان در ادارات دولتی به ویژه در سیستم عدلی وقضایی یاد کرده و تاکید کرده است که این بخش به خاطر حضور بیش‌تر زنان در نهادهای عدلی و قضایی نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر است.
اما شماری از فعالان حقوق زن می گویند که حضور زنان در سیستم عدلی وقضایی رضایت بخش نبوده است.
حمیرا ثاقب، یکی از فعالان حقوق زن در صحبت با خبرگزاری جمهور گفت که حضور زنان در سیستم عدلی وقضایی با درنظرداشت اوضاع فعلی زنان رضایت بخش نیست.
او تاکید کرد که یکی ازدلایلی که زنان نتوانسته اند درسیستم عدلی وقضایی حضور معنادار داشته باشند موجودیت فساد اداری است.
خانم ثاقب افزود:"در اینجا بحث اراده سیاسی حکومت مطرح نیست بیشتر بحث روی این است که فساد اداری در دستگاه عدلی وقضایی حکومت باعث شده که نتوانیم حضور معنادار و موثر زنان را در دستگاه عدلی وقضایی داشته باشیم، ما شاهد این قضیه هستیم که نتوانستیم تاکنون یک زن را در شورای عالی ستره محکمه داشته باشیم."
فاطمه رسولی، یکی از فعالان حقوق زن نیز به این باور است که دولت افغانستان در مورد نقش و حضور زنان در دستگاه عدلی وقضایی کار موثر انجام نداده است.
خانم رسولی گفت :" باوجودی که بارها تقاضا کردیم یک خانم عضو شورای عالی ستره محکمه شود اما تاهنوزمشخص نیست که چرا اعضای این شورا همه مردها هستند."
نگینه امیری، مشاور حقوقی در یکی از دفاتر خصوصی شهر کابل نیز می گوید که حضور زنان در سیستم عدلی و قضایی نظر به جمعیت زنان بسیار کم رنگ است وتعداد آنان کفایت نمی کند.
وی گفت:" در اکثر ولایات حتی زنان حضور ندارند، عدم حضور خانم ها در سیتم عدلی و قضایی باعث شده است که زنان کمتر به این ارگانها مراجعه نمایند و از حقوق شان مستفید گردند."
رها برومند، نویسنده در بخش مسایل حقوق زنان نیز می گوید که حضور کم رنگ زنان در دستگاه عدلی وقضایی نگران کننده است.
او افزود که باحضور فعالانه زنان در دستگاه عدلی وقضایی قوانین به صورت درست تطبیق خواهد شد.
اما ریاست جمهوری به این باور است که نقش و حضور زنان در دستگاه عدلی وقضایی افغانستان نسبت به هر کشور اسلامی دیگر چشمگیر است.
شاه حسین مرتضوی، معاون سخنگوی ریاست جمهوردر صحبت به خبرگزاری جمهور گفت که حکومت وحدت ملی بیشترین توجه را برای مشارکت زنان در تمام عرصه ها بخصوص در بخش عدلی وقضایی دارد.
وی افزود:" برای نخستین بار دادستانی کل یک معاون زن دارد و همچنان یک بخش خاص برای رسیدگی به خشونت علیه زنان در دادستانی کل ایجاد شده و در تمام ولایات دفاتر فعال شده است."
آقای مرتضوی می گوید که درحال حاضر بیش از ۳۰۰ خانم در افغانستان مصروف پیشبرد کارها در امورقضایی هستند.
آقای مرتضوی تصریح کرد:"نسبت به کشورهای اسلامی وضعیت در افغانستان به مراتب بهتر است درحال حاضر ۲۸۵ قاضی مشغول کار است ۶۶قاضی در حال آموزش مسایل قضایی هستند."
این درحالی است که افغانستان از کشورهایی می باشد که در سه دهه گذشته به دلیل جنگ های داخلی و عدم حاکمیت قانون، شاهد خشونت های بی شماری در برابر زنان بوده است که به باور آگاهان عدم حضور زنان در دستگاه های عدلی وقضایی در ولایات کشور باعث شده که به قضایای مربوط به خشونت علیه زنان رسیدگی صورت نمی گیرد و زنان نسبت به عملکرد مسوولان در بخش های عدلی وقضایی بی باور هستند.

لینک سایت اهرام:
http://www.afghanistanhumanrights.org/international-campaign-ahram

زهراجویا- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین