۰

مجلس سنا قانون منع آزار و اذیت کودکان و زنان را تایید کرد

يکشنبه ۵ جدی ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۹
طرح قانون منع آزار و اذیت کودکان و زنان با اکثریت آرای سناتوران مورد تایید قرار گرفت.
مجلس سنا قانون منع آزار و اذیت کودکان و زنان را تایید کرد

طرح قانون منع آزار و اذیت کودکان و زنان با اکثریت آرای سناتوران مورد تایید قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛‌ بر اساس این طرح، آزار و اذیت کودکان و زنان در سطح شهر و محل کار منع قرار داده شده و جرم پنداشته می شود.
در این طرح آمده است که هرگاه زنان و کودکان در محل کار و یا سطح شهر آزار شوند، آزاردهنده گان، توسط گزمه های سیار پولیس شناسایی و زیر پیگرد قرار خواهند گرفت.
بر اساس این طرح، کسانی که در محلات عامه کودکان و زنان را آزار دهند با جریمه نقدی ۵ تا ۱۰ هزار افغانی از سوی محکمه مواجه خواهند شد و کسانی که در محل کار، کودکان و زنان را اذیب کنند از ۱۰ تا ۲۰ هزار افغانی جریمه نقدی و یا با حکم دادگاه از ۳ تا ۶ ماه به زندان محکوم خواهند شد.
همچنین در این قانون یک کمیسیون عالی منع آزار و اذیت کودکان و زنان به ریاست وزیر کار و امور اجتماعی و عضویت نمایندگان ۱۲ وزارت خانه و نهادهای حمایت از کودکان و زنان تشکیل خواهد شد.
هدف از طرح این قانون، جلوگیری از آزار و اذیت کودکان و زنان و حمایت از این دو قشر آسیب پذیر در جاده ها و محل کار خوانده شده است.
در همین حال، برخی از سناتوران می گویند که طرح این قانون مشکلات زیادی دارد و مفید واقع نخواهد شد؛ اما برخی دیگری از سناتوران این طرح را در کاهش آزار و اذیت کودکان و زنان مفید عنوان کردند.
رحمت الله اچکزی یک عضو مجلس سنا گفت که طرح قانون منع آزار و اذیت کودکان و زنان مشکلات زیادی را در آینده به بار خواهد آورد و بجای فایده نقص اش در گسترش آزار و اذیت کودکان و زنان بیشتر خواهد شد.
اما انارکلی هنریار عضو دیگر مجلس سنا گفت، موجودیت قانون منع آزار و اذیت زنان و کودکان ضروری است و نبود چنین قانون سبب شده که این فرهنگ بد در جامعه گسترش یابد.
خانم هنریار تاکید ورزید که با تصویب این طرح، زنان و کودکان مورد حمایت بیشتر دولت قرار می گیرند و آزار و اذیت این دو قشر را کم تر می سازد.
قانون منع آزار و اذیت کودکان و زنان در سه فصل و ۲۹ ماده از سوی کمیسیون امور زنان مجلس نمایندگان طرح و حدود یک ماه پیش از سوی مجلس نمایندگان تصویب شد.
سر انجام، طرح قانون منع آزار و اذیت زنان و کودکان با اکثریت آرای سناتوران تایید شد.
فضل هادی مسلم یار رییس مجلس سنا گفت: "فرهنگ بد (آزار و اذیت کودکان و زنان) در افغانستان وجود دارد و امیدواریم که با تصویب این قانون بتوانیم این فرهنگ را از جامعه دور کنیم و روزی برسد که در جامعه ضرورتی به چنین طرحی نداشته باشیم".
از سوی هم، طرح تعدیل قانون موسسات تعلیمی نظامی نیز با تنها یک رای مخالف از سوی مجلس سنا تایید شد.
در طرح، واژه های دانشگاه و دانشکده در مجلس سنا بحث بر انگیز شد؛ اما سر انجام طرح تعدیل مجلس نمایندگان با اکثریت آرای سناتوران تصویب شد.
در طرح تعدیل مجلس نمایندگان، واژه های دانشگاه و دانشکده در متن دری این قانون پس از واژه های پوهنتون و پوهنزی در داخل دو قوس تذکر یافته است.
واژه دانشگاه و دانشکده در متن دری قوانین همواره در مجلسین شورای ملی مشکل ساز بوده است و اعضای دو مجلس تا هنوز نتوانسته است به این مشکل پایان دهند.
به همین دلیل، قانون تحصیلات عالی افغانستان حدود ۳ سال در مجلس تصویب ناشده باقی ماند و سر انجام اواخر سال گذشته بدون تصویب دوباره به جانب حکومت فرستاده شد.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین