۰

مسوولان محیط زیستی به مجلس فرا خوانده شدند

شنبه ۲۷ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۰
مجلس نمایندگان در نشست امروز خود، وزیر تجارت، شهردار کابل و رییس اداره محیط زیست را در پیوند به افزایش آلودگی هوای شهر کابل و انبار کثافات در جاده های این شهر دعوت کرده بود.
مسوولان محیط زیستی به مجلس فرا خوانده شدند

مجلس نمایندگان در نشست امروز خود، وزیر تجارت، شهردار کابل و رییس اداره محیط زیست را در پیوند به افزایش آلودگی هوای شهر کابل و انبار کثافات در جاده های این شهر دعوت کرده بود.
به گزارش خبرگزاری جمهور، در این جلسه مجلس نمایندگان؛ ۱۵عضو مجلس از هر کمیسیون سوالاتی را در مورد عوامل آلودگی هوا و راه های حل برای جلوگیری از افزایش آن در شهر کابل مطرح کردند وخواستار جواب دهی از سوی مسوولان هر اداره شدند.
سید نادرشاه بحر، نماینده مردم غور از کمیسیون معلولین ومعیوبین مجلس گفت:"مسوولان باید به صورت شفاف بگویند که از عهده این کار برآمده می توانند یا خیر؟ اگر نمی توانند باید بگویند که چالش ها و مشکلات محیط زیست چیست وچه راه های حل برای آن باید درنظر گرفته شود".
شریفی بلخابی از کمیسیون عدلی وقضایی تاکید کرد که مواد سوختی بی کیفیت و غیر معیاری استفاده می شود و مسوولان باید پاسخ بدهند که چرا از ورود این مواد های بی کیفیت درکشور جلوگیری و کنترول نمی شود؟
وی از ازدحام ترافیک، افزایش حجم کثافات در کنار جاده ها و مراعات نکردن نظافت و ریختن زباله ها واشغال در میان جوی آب در شهر کابل انتقاد کرد.
همچنان، رمضان بشر دوست گفت که جلسه های استجوابیه یی مجلس نمایندگان تاکنون هیچ نتیجه و دستاوردی نداشته و حتی در برخی موارد نتایج آن منفی بوده است.
درهمین حال همایون رسا، وزیرتجارت گفت که مشکلات آلودگی هوا و انباشته شدن زباله ها از عواملی چون عدم مدیریت سیستم فاضلاب، تراکم نفوس، تعدد وسایل نقلیه کهنه و فرسوده ناشی می شود.
آقای رسا تاکید کرد که کنترول و بررسی کیفیت مواد نفتی و سوختی از وظیفه اداره استندرد می باشد.
وی گفت که فابریکه ها و تصفیه خانه ها ظرفیت تولید تیل را در داخل کشور ندارد و درداخل کشور باید تیل(۹۲) وارد شود.
شاهزاده مصطفی ظاهر، رئیس اداره محیط زیست نیز گفت که ۴۲ درصد آلودگی هوا، گرد و خاک از سوی موتر هایی است که در شهر کابل فعالیت دارد.
او افزود:" تعداد موترهای که در شهر کابل فعال است و روزانه گشت وگذار دارد ۱.۲میلیون موتر است که اکثریت این موتر ها کهنه و فرسوده می باشد".
آقای ظاهر می گوید که ۴۲درصد موترها، ۳۱درصد مرکز گرمی ها، ۱۲درصد داش های خشت پزی، ۱۰درصد تیل دیزل، ۳درصد نانوایی ها در آلوده ساختن هوا نقش دارند.
او گفت که ۹۰درصد از داش های خشت پزی در شهر کابل فعالیت دارد که این موضوع به افزایش آلودگی هوا افزوده است.
آقای ظاهر می گوید که برای جلوگیری از آلودگی هوا باید فرهنگ شهرنشینی شامل نصاب درسی مکاتب ودانشگاه ها شده و به مردم آگاهی دهی صورت بگیرد.
او به این باور است که از طریق آگاهی دهی عامه در مورد اضرار آلودگی هوا، جمع آوری موتر های فرسوده و کهنه، همکاری بیشتر میان ادارات ذی ربط قسمت عمده از آلودگی هوای شهر کابل حل می شود.
درهمین حال عبدالله حبیب زی، سرپرست شهرداری کابل به نمایندگان مجلس اطمینان داد که این اداره تا دوسال آینده با تطبیق برنامه های که روی دست دارد حدود ۷۰ درصد از مشکلات شهری بخصوص در بخش جمع آوری زباله ها را حل می کند.
او گفت که اداره شهرداری تمام چالش ها را تشخیص وبررسی کرده است و یک برنامه استراتیژیک را برای ۲۰سال آینده تهیه کرده است.
آقای حبیب زی تصریح کرد که سیستم مدیریت شهری برای نفوس فعلی شهر کابل جوابگو نیست اما تلاش ها برای معیاری سازی و بهبود وضعیت جریان دارد.
سرپرست شهرداری کابل می گوید که برای جلوگیری از ریختن کثافات در جاده ها و محلات بود وباش جریمه نقدی وحبس را در نظرگرفته و از سوخت چوپ و تیل های غیر معیاری جلوگیری می شود.
گفتنی است که مجلس نمایندگان تاکید دارند که جوابات امروز از سوی مسوولان ادارات ذی ربط قناعت آن ها را حاصل نکرده است.
عبدالرووف ابراهیمی،رییس مجلس نمایندگان در اخیر وجمع بندی جلسه امروزی تاکید کرد که مسوولان محیط زیستی هیچ جواب قانع کننده و برنامه جامعی برای بیرون رفت از مشکلات ارایه نکردند.
زهراجویا-خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین